Forum dyskusyjne: CDPROgram czas zacząć!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
CD Projekt 19.01.2010, 12:00 |
Już dziś ruszyły otwarte testy CDPROgramu - najnowszej propozycji CD Projekt dla swoich klientów. |
|
michael798 (Hrabia) 23.11.2011, 18:02 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "wojtasami" [ post #2283 ] wojtasami: I nie tylko Waszym:P
Hellslinger69: nie tylko twoimMoim zdaniem CD program to powinno być coś na kształt Cenegowskiej "Kompanii Graczy" za zebrane pkt'y można nabyć fajne rzeczy, a nie tylko ściągnąć gry. |
|
offline |
||
Heartbreaker (Baron) 23.11.2011, 18:25 |
Ja tam zbieram punkty na KG, ale jeszcze nie używałem. Tam chyba poza punktami, to trzeba jeszcze kasą płacić? No a zniżki na sklep muve...sam nie wiem. | |
offline |
||
Pinatu (Lord) 23.11.2011, 18:34 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Heartbreaker" [ post #2285 ] Heartbreaker: To zależy od nagrody jaką wybierzesz, ale koszt przesyłki zawsze spoczywa na Tobie. Ja raz się naciąłem i narazie nie mam zamiaru ponownie korzystać z tego. Wybrałem raz książkę, skasowali mi 400 pkt, a książka nie dotarła - zafajdani kurierzy z DPD. Oczywiście Cenega umyła od wszystkiego ręce, i stwierdziła że dochodzenie roszczeń reklamacyjnych leży po mojej stronie, gdyż oni nadając przesyłkę pozbyli się odpowiedzialności za nią. Jak im powiedziałem że nie mam najmniejszego zamiaru czegokolwiek załatwiać, to stwierdzili że to moja decyzja, ale łaskawie zwrócą mi połowę punktów za nagrodę. Ostatecznie, jeśli już coś zamówię, to tym razem wybiorę Pocztę Polską jako doręczyciela ( drożej bo drożej, ale jeszcze nigdy problemów tu nie było ).Ja tam zbieram punkty na KG, ale jeszcze nie używałem. Tam chyba poza punktami, to trzeba jeszcze kasą płacić? No a zniżki na sklep muve...sam nie wiem. |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Baron) 23.11.2011, 19:33 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #2286 ] Pinatu: Trzeba bylo poprosic cenege o Twoj tracking code :) Jak moje zamowienia z grami byly w drodze specjalnie dzwonilem, zeby od nich go wydebic. Jak oni nie potrafia kontrolowac naszych przesylek to samemu trzeba.
Heartbreaker: To zależy od nagrody jaką wybierzesz, ale koszt przesyłki zawsze spoczywa na Tobie. Ja raz się naciąłem i narazie nie mam zamiaru ponownie korzystać z tego. Wybrałem raz książkę, skasowali mi 400 pkt, a książka nie dotarła - zafajdani kurierzy z DPD. Oczywiście Cenega umyła od wszystkiego ręce, i stwierdziła że dochodzenie roszczeń reklamacyjnych leży po mojej stronie, gdyż oni nadając przesyłkę pozbyli się odpowiedzialności za nią. Jak im powiedziałem że nie mam najmniejszego zamiaru czegokolwiek załatwiać, to stwierdzili że to moja decyzja, ale łaskawie zwrócą mi połowę punktów za nagrodę. Ostatecznie, jeśli już coś zamówię, to tym razem wybiorę Pocztę Polską jako doręczyciela ( drożej bo drożej, ale jeszcze nigdy problemów tu nie było ).Ja tam zbieram punkty na KG, ale jeszcze nie używałem. Tam chyba poza punktami, to trzeba jeszcze kasą płacić? No a zniżki na sklep muve...sam nie wiem. |
|
offline |
||
Pinatu (Lord) 23.11.2011, 20:37 |
Człowiek mądry po szkodzie :( A może Cenega jeszcze zażyczy sobie odbioru osobistego, albo mam wysłać grupę operacyjną firmy ochroniarskiej w wozie pół-opancerzonym po swoją przesyłkę ? Mieliby jaja w Cenega to by sami załatwili sprawę, albo przesłali drugi egzemplarz a tamten w jakiś sposób odzyskali od DPD ( nie mówiąc już o jakichś przeprosinach ). |
|
offline |
||
Zeus90210 (Rycerz) 23.11.2011, 22:02 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #2288 ] Pinatu: Pinatu:Człowiek mądry po szkodzie :( A może Cenega jeszcze zażyczy sobie odbioru osobistego, albo mam wysłać grupę operacyjną firmy ochroniarskiej w wozie pół-opancerzonym po swoją przesyłkę ? Mieliby jaja w Cenega to by sami załatwili sprawę, albo przesłali drugi egzemplarz a tamten w jakiś sposób odzyskali od DPD ( nie mówiąc już o jakichś przeprosinach ). Człowiek mądry po szkodzie :( A może Cenega jeszcze zażyczy sobie odbioru osobistego, albo mam wysłać grupę operacyjną firmy ochroniarskiej w wozie pół-opancerzonym po swoją przesyłkę ? Mieliby jaja w Cenega to by sami załatwili sprawę, albo przesłali drugi egzemplarz a tamten w jakiś sposób odzyskali od DPD ( nie mówiąc już o jakichś przeprosinach ).Miałem podobną do Ciebie sytuację, a mianowicie - zamówiłem sobie 2 gry za punkty i gdyby nie fakt że pewnego ranka żona idąc do pracy znalazła na skrzynce pocztowej opróżnioną kopertę z KG adresowaną do mnie to nawet nie wiedziałbym że coś do mnie przyszło. Na marginesie kilka rzeczy chciałbym wyjaśnić, w takich sytuacjach kwestia wyjaśnienia niedoręczonej paczki spoczywa niestety na odbiorcy i to od niego zależy jak tą sprawę rozwiąże, zaś Cenega jako nadawca ma obowiązek podać Ci Tracking Number(a nie tracking code jak napisał kolega powyżej)czyli numer listu przewozowego na podstawie którego możesz sprawdzić czy paczka faktycznie była nadana, kiedy i kto podpisał się na liście przewozowym podczas odbioru. Wbrew pozorom to całkiem sporo danych które w dalszej części stanowią podstawę do roszczeń ale nie od Cenegi a od DPD w tym przypadku!! Wracając do tej konkretnej sytuacji, zadzwoniłem do centrali DPD, a że byłem bardzo wk...urzony;-) no to trochę im się dostało, ale wybrnęli z tego tak że podali mi namiar do kuriera który tą paczkę dostarczał zrzucając całą odpowiedzialność na niego. Kurier też dostał zje..ę więc przyznał się że paczkę z racji tego że nikogo nie zastał w mieszkaniu oddał przypadkowemu gościowi. Klient schodził wtedy po schodach i spytał kuriera do kogo ma tą paczkę, kurier podał że do mnie, na co ten odparł że bardzo dobrze mnie zna(co prawdą nie było), zapłacił 15 zł za wysyłkę i tyle go widziano, jak nietrudno się domyśleć podpis na liście przewozowym był nieczytelny więc ustalenie kto faktycznie ją odebrał było praktycznie niemożliwe. Skruszony kurier zobowiązał się oddać z własnej kieszeni za przedmioty które zginęły, więc zaśpiewałem mu 130 zł pomimo iż wartość zamówionych gier nie przekraczała 50 zł;-) (a co!! kara za głupotę powinna być dotkliwa, a ja dodatkowo byłem wściekły) po czym zaczął mnie zwodzić i tak bujaliśmy się miesiąc, po czym on zażyczył sobie potwierdzenia wartości przedmiotów z paczki, oczywiście gdybym na początku powiedział mu że były to gry za punkty z lojalki to pewnie do dzisiaj bym się bujał, a tak usłyszał że gry były kupione więc dostał spreparowany dowód przelewu z odpowiednią datą, z odpowiednimi przedmiotami, z właściwą kwotą i ze stosowną pieczątką banku więc 130 zł trafiło do mojej kieszeni i jeszcze tego samego dnia jechałem po zakup nowych gier;-) Opcja wysyłki nagród za pośrednictwem poczty chyba nie działa, ponieważ zrażony tą sytuacją, następne chciałem otrzymać przez pocztę i się nie udało(a po tym zamawiałem jeszcze nagrody 2 lub 3 razy). Ba, po wysłaniu takiej prośby otrzymałem nawet maila z potwierdzeniem że na 100% wyślą pocztą, po czym dostałem paczkę przez DPD....Na szczęście tamten feralny kurier już tam nie pracuje i kolejne nagrody dostawałem już bez problemów. |
|
offline |
||
Pinatu (Lord) 24.11.2011, 05:13 |
Tak, ale u Ciebie wyraźnie był winny kurier, a w moim przypadku było tak, że po 30 dniach ( wg. których powinienem otrzymać paczkę ) napisałem do Cenegi maila, że nadal nie otrzymałem przesyłki, a oni odpowiedzieli że przesyłka została nieostarczona i zwrócona do nich przez firmę kurierską - BEZ PODANIA PRZYCZYNY ( co podobno nawet zaskoczyło pracowników Cenegi ) ! I mimo tego, Cenega nie ponowiła wysyłki stwierdzając że mam sobie sam załatwić z DPD, by w ramach reklamacji przewieźli mi książkę za friko, bo Cenega drugi raz im nie zapłaci ( tak jakby na końcu i tak ta kwota nie była pokryta przeze mnie przy odbiorze ). Skoro DPD nie potrafiło dostarczyć przesyłki to wiele mówi o kurierach nie znających topografii, jeżdżącymi starymi wrakami, i nie mającymi odwagi przyznać się do błędu. Sam zresztą kiedyś w tym fachu działałem, więc wiem, że kurierzy na dane miasto, nie są z tego miasta - co jest oczywiście sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem, gdyż tacy na pewno nie pracują wg. zasady racjonalnego rozwożenia pod kątem dzielnic, rejonów, czy ulic. | |
offline |
||
luzac (Giermek) 07.12.2011, 11:49 |
Będą jakieś małe obniżki punktowe z okazji nadchodzących świąt? Fajnie by było. | |
offline |
||
michael798 (Hrabia) 07.12.2011, 15:38 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "luzac" [ post #2291 ] luzac: Wg mnie to nie ma szans, nie mówiąc że pewnie podczas promocji cały CDPROgram będzie sparaliżowany...
Będą jakieś małe obniżki punktowe z okazji nadchodzących świąt? Fajnie by było. |
|
offline |
||
Marcys_Blakc (Paź) 08.12.2011, 13:29 |
Wieśka 1 usunęli z CDPROgramu ? | |
offline |
||
michael798 (Hrabia) 08.12.2011, 16:59 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Marcys_Blakc" [ post #2293 ] Marcys_Blakc: Niestety tak:(
Wieśka 1 usunęli z CDPROgramu ? |
|
offline |
||
sidi666 (Paź) 12.12.2011, 21:47 |
Po długim czasie przypomniało mi się o punktach w gram.pl. Przeżyłem szok! Mam zarejestrowanych 8 gier - w tym 3 nowości i 1 edycję kolekcjonerską. I oto za mozolnie zebrane punkty proponuje mi się grę sprzed 4-8 lat (vide np "Commandos"), którą można kupić za 5-10zł lub inne tego typu produkcje dołączane do gazet komputerowych. Ręce mi opadły. Wychodzi na to, że wydając w CDProjekcie ponad 4 stówy dostaję gratis 5 złotówkę! Nie widziałem takiego programu lojalnościowego jak żyję! | |
offline |
||
michael798 (Hrabia) 13.12.2011, 17:24 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "sidi666" [ post #2295 ] sidi666: Ja wydałem jakiś 1k... Plus programu jest taki że jakimś cudem dostałem Drivera nowego (2006 rok) za darmo :)
Wychodzi na to, że wydając w CDProjekcie ponad 4 stówy dostaję gratis 5 złotówkę! Nie widziałem takiego programu lojalnościowego jak żyję! |
|
offline |
||
SaarinAcul (Baron) 15.12.2011, 08:30 |
Rozumiem, że w chwili obecnej CDProgram nie działa? Co z kodem, który się kupiło za punkty? Bedzie go można wykorzystać dopiero po promocji? Nie przepadną mi moje punkty? Ktoś się orientuje? Bo na razie mam tylko komunikat: "The promo code (...) was not applied to this order ( it might have been used by other user, or expired )" No i trochę mnie to zaniepokoiło, jakby nie mogli napisać, że dopiero po promocji będę mógł wykorzystać swój kod i związany z nim kredyt. A nie od razu z grubej rury, że wykorzystany albo że stracił ważność. Bo mam nadzieję, że o to chodzi? | |
offline |
||
darloj (Paź) 27.12.2011, 15:33 |
Takie gry jakie są dostępne na GOG.com to można wygrzebać w śmietniku,jak się człowiek postara. | |
offline |
||
Darnok999 (Paź) 04.01.2012, 20:52 |
uważam ze za te punkty powinny być jakieś gadżety albo cd-key | |
offline |
||
michael798 (Hrabia) 05.01.2012, 16:32 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Darnok999" [ post #2299 ] Darnok999: Marzenia...
uważam ze za te punkty powinny być jakieś gadżety albo cd-key |
|
offline |
||
wojtasami (Lord) 05.01.2012, 17:07 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Darnok999" [ post #2299 ] Darnok999: tak było przed CDProgramem, w sumie to dalej możesz dostać grę za punkty w wersji digital i tylko angielskojęzyczne wersje, nawet polskich tytułów
uważam ze za te punkty powinny być jakieś gadżety albo cd-key |
|
offline |
||
wojtasami (Lord) 05.01.2012, 17:20 |
Cenega w swoim sklepie Muve daje możliwość ściągnięcia za darmo, Elektronic Arts w swoim sklepie Origin także daje taką możliwość, czas na CDP bierzmy przykład z większych, mam na myśli EA | |
offline |
||
Huguberaht (Paź) 27.01.2012, 22:24 |
Fajnie było, póki zamiast punktów była wirtualna kasa i można było sobie chociaż koszty przesyłki z niej opłacić... | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||