Forum dyskusyjne: Piłka nożna

Przejdź do strony: 1 2 ... 55 (ostatnia)
Piłka nożna
Autor posta Treść posta  
Co to za forum bez tematu o kopanej.
Zaznaczam z góry, że nie chciałbym tu widzieć napinaczy klubowych i udowadniania jakim to się jest znawcą tematu. Zapraszam za to do dyskusji wszystkich, którzy po prostu lubią pooglądać w tv lub na żywo dobre mecze i potem podyskutować o przeżytych emocjach ;)

Na początek podrzucam świetny pomysł naszego wybitnego prezesa PZPN:
http://sport.onet.pl/0,1248770,1979878,wiadomosc.html
Sama idea Polski "B" bardzo mi się podoba, ale Stefana Majewskiego trudno mi uznać za wybitnego fachowca. A już powoływanie zaplecza reprezentacji bez konsultacji z selekcjonerem to czystej wody piłkarskie jaja.

Taa, Stefan Majewski mieści się w koncepcji pezetpeenu: "młody, zdolny, polski trener" gdzie z tych czterech słów zgadzam się tylko z przymiotnikiem "polski".
No i jeszcze coś takiego [url]http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Szokujace-osw...-_ticrsn=3[/url] - śmiać się chce ale chyba płakać należy :/

To jest odpowiedź na post użytkownika "Obrazoburca-_-Skyler" [ post #2 ]

Obrazoburca-_-Skyler:

No i jeszcze coś takiego /ciach/
No żenada maksymalna. A język oświadczenia rzeczywiście zapożyczony z poprzedniej epoki.

Czy waszym zdaniem Wisła obroni dzisiaj tytuł Mistrza Polski czy Śląsk Wrocław pokrzyżuje jej plany mszcząc się za rok 1982?  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Isildur" [ post #4 ]

Isildur:
Czy waszym zdaniem Wisła obroni dzisiaj tytuł Mistrza Polski czy Śląsk Wrocław pokrzyżuje jej plany mszcząc się za rok 1982?
Moim zdaniem obroni tytul, choc nie bedzie znowu tak latwo - co prawda Slask potrafil remisowac z Gornikiem, czy Arka, ale pokazal tez, ze grajac na luzie, moze zagrac na tyle dobrze, by zremisowac tez z Legia (choc ten wynik to i zasluga slabej gry Legii). Mysle ze Slask bedzie mogl narobic Wisle stracha, choc raczej bez Mili (ktory IMO stanowil duze wzmocnienie zespolu), szanse na wygrane ma mala. Ale moge byc malo obiektywny, bo w Ekstraklasie najbardziej lubie Wisle ;)

Obiektywnie, to Wisła ma największe szanse. Jednak nie zawsze wszystko idzie tak, jak się można spodziewać. Ja liczę na emocje w tej kolejce i cieszy mnie, że do ostatniej tury polskiej ligi wciąż mamy czym się emocjonować.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #6 ]

walgierz:
Obiektywnie, to Wisła ma największe szanse. Jednak nie zawsze wszystko idzie tak, jak się można spodziewać. Ja liczę na emocje w tej kolejce i cieszy mnie, że do ostatniej tury polskiej ligi wciąż mamy czym się emocjonować.
Również uważam, że Wisła ma największe szanse (Tu się cieszę), ale z drugiej strony wszystko się może zdarzyć przecież tydzień temu z Lechia Gdańsk mogło wyjść całkiem inaczej więc jestem przygotowany na wielka walkę. W każdym bądź razie znów będą emocje a to jest chyba najważniejsze :)

A ja jestem zadowolony. Bo ciekawie jest do końca, co więcej nie przekreślał bym jeszcze Lecha bo jak wiadomo jeśli Śląsk chce, to potrafi. Tylko pytanie co wtedy ze Smudą ;p
On się już praktycznie pożegnał z Poznaniem a jakby zdobył majstra to może być niezły kabaret.

Przewidywania się sprawdziły Wisła 12 raz w historii została Mistrzem Polski. Jednego żałuję, że nie ma mnie w tej chwili w Krakowie :)  
Wisła mistrzem - spada Górnik i Crakovia - taki scenariusz sobie wymarzyłem :)
Wreszcie nie będzie derby w Krakowie - przynajmniej przez jeden sezon będzie w mirę spokojnie. Szkoda tylko, że Wisełka ma grać w Sosnowcu :(

Mnie bardziej ciekawi dół tabeli. Wychodzi z tego że teoretycznie spada Górnik i Crakovia. Oczywiście leśne dziadki zrobią jeszcze swoje. Zamieszanie z licencjami zapewne będzie, więc tu jeszcze sprawa otwarta. No i cóż, gratulacje dla Wisły.  
Takze sie ciesze, ze Wisla obronila tytul - gratulacje dla Wisly. Dobrze, ze tak jak mialem nadzieje, Slask napedzil Wisle stracha, atakujac juz od poczatku, poprzeczki i slupki okazaly sie przyjacielem Bialej Gwiazdy :)
Tak jak Spider, zastanawiam sie, co PZPN pokaze w zwiazku z licencjami - byc moze derby Krakowa jednak beda, jesli spadnie LKS a Cracovia obroni sie w barazach... Nie ma co bawic sie w proroka, bo balaganu z przyznawianiem licencji nikt z nas nie zrozumie ;)

Jednego teraz życzę Wisełce Szczęścia w LM :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "LifaR" [ post #12 ]

LifaR:
T a Cracovia obroni sie w barazach...
Cracovia nie będzie grać w barażach, spadają dwie ostatnie drużyny a Arka gra w barażach. Dziadki jeśli będą chcieli ratować to zwłaszcza Górnika, więc będą musieli zostawić aż trzy drużyny bez licencji. ŁKS, Ruch i pewni Piast lub Polonia Bytom. Jednak wątpię aby aż tak pojechali. Co do zakończonego sezonu, to muszę jeszcze podkreślić jak dla mnie jedną z największych niespodzianek. Dopiero teraz zobaczyłem że Polonia Bytom zakończyła ligę na 7 miejscu. Zaskoczenie totalne, oczywiście zaraz onetowcy napiszą że na 8 lub na 9 jak w niektórych tabelach, sprawdzałem na oficjalnej stronie ekstraklasy bo sam nie mogłem uwierzyć i są na 7.

Cholera, szkoda że nie ma edycji ;/
Dobra, ŁKS jest ostatni, więc Cracovia gra w barażach. Moje niedopatrzenie, choć oficjalnie ŁKS złożył odwołanie.

Szkoda mi Górnika, bo to pierwszy klub jakiemu w ogóle kibicowałem. No, ale może ten spadek posłuży im jako odskocznia, bo w tym sezonie to plama straszliwa - szumnie zapowiadano walkę o wysokie pozycje, a tu klops.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "PsyhoSpider" [ post #14 ]

PsyhoSpider:
Cracovia nie będzie grać w barażach, spadają dwie ostatnie drużyny a Arka gra w barażach.
Wlasnie jak sam pozniej zauwazyles, uwzglednialem spadek LKS, choc ciagle uwazam, ze nie jest on wcale taki pewny - odwolanie, odwolanie wyzej (nie znam dokladnych procedur, ale podejrzewam, ze odwolanie ktore zlozyli nie jest ich ostatnia szansa).
Cytat:
Dziadki jeśli będą chcieli ratować to zwłaszcza Górnika, więc będą musieli zostawić aż trzy drużyny bez licencji.
Az takich teorii spiskowych bym sie nie doszukiwal. Gornik moze i zasluzyl na bycie w ekstraklasie ze wzgledu na historie, ze wzgledu na normalnych kibicow (tych jest wiekszosc), ale z drugiej strony, nic ciekawego nie pokazal. Z takim sponsorem, z takim budzetem, na pewno nie powinna to byc druzyna walczaca o utrzymanie. No i wracajac do kibicow, a wlasciwie "kibicow" - to co w Gorniku wyczyniaja to juz przechodzi ludzkie pojecie. O ostatnim wejsciu na boisko, juz chyba zarzad i Kasperczak nie mieli pojecia, skoro policja musiala interweniowac...
Cytat:
Dopiero teraz zobaczyłem że Polonia Bytom zakończyła ligę na 7 miejscu. Zaskoczenie totalne, oczywiście zaraz onetowcy napiszą że na 8 lub na 9 jak w niektórych tabelach, sprawdzałem na oficjalnej stronie ekstraklasy bo sam nie mogłem uwierzyć i są na 7.
Jestem onetowcem, ale tabel trzeba czytac ze zrozumieniem ;) W tabeli na onecie Polonia Bytom jest na 8 miejscu, ale na 7 jest LKS - jesli sobie uwzglednimy ze LKS spada, to wszystko jest w normie.

To jest odpowiedź na post użytkownika "LifaR" [ post #17 ]

LifaR:

Az takich teorii spiskowych bym sie nie doszukiwal. Gornik moze i zasluzyl na bycie w ekstraklasie ze wzgledu na historie, ze wzgledu na normalnych kibicow (tych jest wiekszosc), ale z drugiej strony, nic ciekawego nie pokazal.
Wiesz, wydaje mi się że to zamieszanie z ŁKS-em było właśnie przygotowane pod Górnika. Jeśli by byli na miejscu innym niż ostatnie, to różnie to by mogło być. Zresztą w PZPN chyba sami coś skumali, robiąc ostatecznie jeszcze jedną furtkę dla zespołu z Łodzi.Co do tabeli, napisałem że sam się już połapałem, tyle że nawet ósme miejsce jest czymś zadziwiającym. Przecież z tym zespołem rozstali się praktycznie wszyscy podstawowi zawodnicy, brakowało pieniędzy dosłownie na wszystko a skład był robiony z łapanki. Jak widać i charakterem można walczyć.

To jest odpowiedź na post użytkownika "PsyhoSpider" [ post #18 ]

PsyhoSpider:
Wiesz, wydaje mi się że to zamieszanie z ŁKS-em było właśnie przygotowane pod Górnika. Jeśli by byli na miejscu innym niż ostatnie, to różnie to by mogło być. Zresztą w PZPN chyba sami coś skumali, robiąc ostatecznie jeszcze jedną furtkę dla zespołu z Łodzi.Co do tabeli, napisałem że sam się już połapałem, tyle że nawet ósme miejsce jest czymś zadziwiającym. Przecież z tym zespołem rozstali się praktycznie wszyscy podstawowi zawodnicy, brakowało pieniędzy dosłownie na wszystko a skład był robiony z łapanki. Jak widać i charakterem można walczyć.
Pytanie czy jest się z czego cieszyć. Dla ligi to wstyd, dla kibiców ŁKSu też żadna radość, bo taka prowizorka opóźnia rzeczywiste zmiany, które są nieuchronne.

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #19 ]

walgierz:

Pytanie czy jest się z czego cieszyć. Dla ligi to wstyd, dla kibiców ŁKSu też żadna radość, bo taka prowizorka opóźnia rzeczywiste zmiany, które są nieuchronne.
To prawda, tylko że patrząc wstecz już dawno powinniśmy się do tego przyzwyczaić. Licencje są od lat kartą przetargową dla działaczy i z tego w nadmiarze korzystają.

Przejdź do strony: 1 2 ... 55 (ostatnia)