Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Piłka nożna

Przejdź do strony: 1 2 3 ... 55 (ostatnia)
Piłka nożna
Autor posta Treść posta  

To jest odpowiedź na post użytkownika "PsyhoSpider" [ post #20 ]

PsyhoSpider:
To prawda, tylko że patrząc wstecz już dawno powinniśmy się do tego przyzwyczaić. Licencje są od lat kartą przetargową dla działaczy i z tego w nadmiarze korzystają.
Z drugiej strony dzięki licencjom polskie stadiony zaczynają wyglądać mniej jak zabytki, więcej jak miejsce gdzie można grac w piłkę. Choćby wymóg podgrzewanej płyty.

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #21 ]

walgierz:

Z drugiej strony dzięki licencjom polskie stadiony zaczynają wyglądać mniej jak zabytki, więcej jak miejsce gdzie można grac w piłkę. Choćby wymóg podgrzewanej płyty.
Ha ha ;))
Co innego wymogi licencyjne, co innego próba ustawiani ligi dzięki nim.
Pamiętasz dach na Polonii Warszawa ? Dziury w płocie w Łodzi ? Stadion Pogoni w Szczecinie, że nie wspomnę o Bytomiu, Szczakowiance czy też Nowym Dworze. W tym roku mieliśmy zabawę z Piastem, gdzie Odra na swoim boisku musiała się przebierać w szatni gości bo grała u siebie mecz wyjazdowy. Z takich przykładów można by książkę zapisać, dla chwały PZPN-u.
Albo stawiamy twardo wymogi licencyjne, albo się nimi bawimy i z tego niewiele będzie. Tak przy okazji podgrzewanych muraw. To też pic na wodę. Pamiętasz tegoroczną wiosnę? Praktycznie żadna murawa nie działała. Jest położona instalacja właśnie pod licencję i to wszystko. To że nie działa to inna historia.

http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,1984744,wiadomosc.html

Eto'o za Ibrahimovicia i jeszcze dopłata? A w czym lepszy jest Szwed od Kameruńczyka? Bo jak dla mnie to w niczym...

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #23 ]

walgierz:
Eto'o za Ibrahimovicia i jeszcze dopłata? A w czym lepszy jest Szwed od Kameruńczyka? Bo jak dla mnie to w niczym...
Moim zdaniem to bylby swietny ruch dla Interu i dla Ibrahimovicia - jedni wymienia klasowego napastnika na drugiego klasowego napastnika i jeszcze na tym zarobia, z kolei Zlatan przejdzie do druzyny, w ktorej pewnie ma nadzieje cos w koncu zawojowac w Europie.
A po co taka wymiana Barcelonie ? Nie wiem, ale plotki o odejsciu Kamerunczyka krazyly i w ubieglym roku, byc moze nadal, ktos bardzo chce sie go pozbyc z klubu. A moze chodzi o kwestie marketingowe ? Moze Ibrahimovic to lepsza marka niz Eto'o ? :)

Nikt nie wspomniał o popisach naszych Orłów w RPA. Chyba przez litość :D  
O tym biedny Eto'o w Barcelonie źle mówiło się już podajże od dwóch lat. Jeszcze za Rijkaarda miał tam miejsce jakiś konflikt,tak to się dziwnie ciągnęło. Chociaż teraz jest raczej ok, chęć wymiany zawodnika nie dziwi specjalnie.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #25 ]

walgierz:
Nikt nie wspomniał o popisach naszych Orłów w RPA. Chyba przez litość :D
Pewnie będzie tak samo z ich wypocinami z Irakiem.

To jest odpowiedź na post użytkownika "PsyhoSpider" [ post #27 ]

PsyhoSpider:
Pewnie będzie tak samo z ich wypocinami z Irakiem.
Nie ma sie co dziwic. Nawet nie widzialem meczu, a teraz czytajac internetowe relacje, w ogole nie zaluje. Ciekawi mnie jedynie, co znowu ciekawego powie w wywiadzie Beenhakker, w koncu chlopaki pracuja na treningu az milo, ze bat trenera niepotrzebny, a z tego co czytam w relacjach, znowu na mecz sie nie zmobilizowali. A przeciez Leo to specjalista od mobilizacji ;)

Takie mecze to i tak kaszanka. pamiętacie jakiś towarzyski mecz naszej kadry, który zasługuje na wspominanie?
Ja czekam na dalsze potyczki w eliminacjach. po nic będzie można ocenić pracę Leo.
I pamiętajcie - po Leo będzie Stefan Majewski ;P

Dżizass, tylko nie Majewski ! No chyba że Szymon. A tak na poważnie to słyszałem w Cafe Football, że w grę wchodzi trójka: Smuda, Kapserczak, Skorża.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #29 ]

walgierz:
Takie mecze to i tak kaszanka. pamiętacie jakiś towarzyski mecz naszej kadry, który zasługuje na wspominanie?
Nie wiem czy zasluguja na wspominanie, ale mi pamieci tkwia mecze z Wlochami, na wodzie z Ekwadorem, Czechami (nie wszystkie oczywiscie za kadencji Leo :) Pamietam turniej na Ukrainie, gdzie wykazal sie Rasiak ;)
Cytat:
Ja czekam na dalsze potyczki w eliminacjach. po nic będzie można ocenić pracę Leo.
Jestem daleki od wywalania ze stanowiska Beenhakkera, w kazdym razie nie teraz, w trakcie eliminacji, jesli trener mialby sie zmienic po eliminacjach (nieudanych), to nowy mialby nadal sporo czasu na przygotowanie kadry do ME (choc to w sumie nielatwe zadanie, gdy nie trzeba grac meczow eliminacyjnych).
A moze zamiast Majewskiego Engel jr. ? ;)

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #29 ]

walgierz:
Myślę że choć jeden by się znalazł. Jednak nie o to chodzi, mnie bardziej martwi dobór zmienników. Co tam jeszcze robi "pirania" ?
walgierz:

Miej nas Panie w opiece i nie dopuść do tego !!!!!!

To jest odpowiedź na post użytkownika "Essau" [ post #30 ]

Essau:
Dżizass, tylko nie Majewski ! No chyba że Szymon. A tak na poważnie to słyszałem w Cafe Football, że w grę wchodzi trójka: Smuda, Kapserczak, Skorża.
Gdybania dziennikarzy.
Lato już tam swoje wie. Szykowanie Majewskiego na trenera drugiej kadry ma swoją wymowę. A nawet jeśli nie, to jakoś nie widzę Smudy na stanowisku selekcjonera, Kasperczak też nie zabłysnął w Górniku, Skorża robi swoje w Wiśle.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że kogokolwiek z polskiego towarzystwa nie wybiorą, i tak w końcu wszyscy się pokłócą i wyjdzie jedna wielka kaszana. Majewski miał podobno zostać trenerem nowego tworu kadry do lat 23(o zgrozo). Całe szczęście,że projekt prawdopodobnie upadł.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Essau" [ post #34 ]

Essau:
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że kogokolwiek z polskiego towarzystwa nie wybiorą, i tak w końcu wszyscy się pokłócą i wyjdzie jedna wielka kaszana. Majewski miał podobno zostać trenerem nowego tworu kadry do lat 23(o zgrozo). Całe szczęście,że projekt prawdopodobnie upadł.
Forsowania Majewskiego po prostu nie rozumiem. Facet gdzie nie pójdzie, to spie***.
Nie umie dogadać się z piłkarzami, a nie ma dostatecznego autorytetu, by swoją wolę narzucić.

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #35 ]

walgierz:

Forsowania Majewskiego po prostu nie rozumiem. Facet gdzie nie pójdzie, to spie***.
Nie umie dogadać się z piłkarzami, a nie ma dostatecznego autorytetu, by swoją wolę narzucić.
Tego to chyba nikt nie rozumie. Od czasow jego rzadow w Amice rozwala wszystkie kloby jakimi sie zajmowal. Ehh, niech dostanie kadre to juz nigdzie roboty nie znajdzie.

To jest odpowiedź na post użytkownika "PsyhoSpider" [ post #36 ]

PsyhoSpider:
Tego to chyba nikt nie rozumie. Od czasow jego rzadow w Amice rozwala wszystkie kloby jakimi sie zajmowal. Ehh, niech dostanie kadre to juz nigdzie roboty nie znajdzie.
Obawiam się, że mnie to nie pocieszy :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "walgierz" [ post #37 ]

walgierz:

Obawiam się, że mnie to nie pocieszy :D
Mnie martwi co innego. Szukałem na stronie PZPN-u cokolwiek po tym zgrupowaniu, nie znalazłem nic. Tak jakby nic się nie stało. Obawiam się że właśnie oni tak to odczuwają. Więc raczej przynajmniej na razie nic się nie zmieni, bo i po co.Już z Bońkiem tak pojechali, więc wątpię aby teraz chcieli dokonywać takiej zmiany.

To jest odpowiedź na post użytkownika "PsyhoSpider" [ post #38 ]

PsyhoSpider:
Mnie martwi co innego. Szukałem na stronie PZPN-u cokolwiek po tym zgrupowaniu, nie znalazłem nic. Tak jakby nic się nie stało. Obawiam się że właśnie oni tak to odczuwają. Więc raczej przynajmniej na razie nic się nie zmieni, bo i po co.Już z Bońkiem tak pojechali, więc wątpię aby teraz chcieli dokonywać takiej zmiany.
Prawdę mówiąc to ja nie przykładam większej uwagi do popisów Orzełków w RPA. Nawet najpiękniej zagrany mecz towarzyski nie przynosi żadnej korzyści, porażka to też niewielka strata (ranking). Kadrę będę oceniał po meczach eliminacyjnych. Nieraz już bywało, że kiepskie mecze towarzyskie nie miały żadnego przełożenia.

http://www.sports.pl/pilka_nozna/artykul.asp?Artykul=51161
OMG. Żaden kopacz nie jest wart połowy takich pieniędzy...
A mówią, że mamy kryzys światowy.

Przejdź do strony: 1 2 3 ... 55 (ostatnia)