Forum dyskusyjne: Piłka nożna

Przejdź do strony: 1 ... 46 47 48 ... 55 (ostatnia)
Piłka nożna
Autor posta Treść posta  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Vaksinar" [ post #920 ]

Vaksinar:
P.S.
Teraz patrzę, że nie jest członkiem PZPN... Więc równie dobrze chyba o mnie mozesz powiedzieć, że nic nie robię tylko krytykuję...
Tylko, że Ty nie pchasz się na szkło w oparciu o dawno minioną sławę.
Nie jest członkiem PZPN bo ktoś mu zabronił? Nie, on zwyczajnie woli grać mędrca. Spokojnie znalazłby na tyle poparcia, by zostać wybrany na delegata. Ale Spocony Janek woli gadać truizmy.

No i wystartowała też nasza Ekstraklasa.
Myślałem, że po popisie Legii w meczu z Arsenalem wygrają te derby a tu taka niespodzianka, ale zobaczymy za pół roku. Tymczasem Polonia ma drugi wygrany mecz za sobą i przoduje w superekstraklasie. Liczymy teraz na zwycięstwo Wisły na Cichej i będzie też 6 punktów.

Tymczasem Bayern po wygranej z Schalke wygrał Superpuchar Niemiec, a ostatnio w meczu dla Beckenbauera przegrał z Realem Madryt w karnych (do 120. minuty 0:0).
Zawsze to mała satysfakcja z remisu z boskim Mourinho. :P

lech wygral na wyjezdzie w eliminacjach do ligi europejsiej.
jedną nogą jesteśmy już w grupie :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "boss363" [ post #923 ]

boss363:
Nie mów hop póki nie przeskoczysz. Wczoraj było dużo farta, jakkolwiek w obronie było co najmniej poprawnie muszę przyznać, bez jakichś większych przypałów. W rewanżu takie granie może nie przejść.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Voro89" [ post #924 ]

bloblek:
boss363:
Nie mów hop póki nie przeskoczysz. Wczoraj było dużo farta, jakkolwiek w obronie było co najmniej poprawnie muszę przyznać, bez jakichś większych przypałów. W rewanżu takie granie może nie przejść.
racja, mieliśmy sporo szcześcia ( slupek, poprzeczka w doliczonym czasie gry), ale wygrana na wyjezdzie daje spore nadzieje.
no, i stilic zacząl grać ;)

To jest odpowiedź na post użytkownika "boss363" [ post #925 ]

boss363:

racja, mieliśmy sporo szcześcia ( slupek, poprzeczka w doliczonym czasie gry), ale wygrana na wyjezdzie daje spore nadzieje.
no, i stilic zacząl grać ;)
Wynik jak najbardziej dobry, nadzieje też spore. Teraz tylko nie zmarnować szansy. Raz, że Lech troche zarobi na awansie do fazy grupowej, a dwa, że będą kolejne szanse na punkty do rankingu federacji europejskich, których tak mocno polska piłka potrzebuje.

Trenerem Wisły Kraków holenderski szkoleniowiec Robert Maaskant.

Cóż można powiedzieć? O holenderskiej szkole trenerów chyba nie trzeba, bo to zbędne. Ja się cieszę, że Holender, ja się cieszę że zza granicy.
I oby mu dali pracować, w szczególności z takimi pajacami jak Małecki. Trener nie jest zbyt znany, ale który znany Holender pójdzie do pracy w Polsce? Bo jeszcze w takich Czechach czy Rumunii to mógłby.
Dyrektorem sportowym ma być rodak trenera Stan Valckx. Też dobrze, choć dużo ludzi krytykują tą (w sensie zatrudniania tej pary) decyzje.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Vaksinar" [ post #927 ]

oby nie bylo czegos takiego jak z petrescu. sadze, ze holendrowi powinno sie dac szanse na prace cale dwa lata, chyba ze ponosilby same porazki. a nie zwalniac go bo pieciu porazkach druzyny. musi sie wykazac, potrzebuje czasu na ogarniecie krakowskiego chaosu.

Przepraszam ze tak się wrywam do Waszych rozmów ale moim zdaniem powinni wysztkich z PZPN wywalić przecież to oni niszczą naszą polską piłkę nożną.
Przecież oni nam blokują dobry piłkarzy polskiego pochodzenia którzy chcą dla nas grać po patrzmy chociaż na Podolskiego on chyba chciał grać dla nas albo ten Polak co gra teraz w Aresenalu przecież on gra zawaliście jak na POlaka ;p
No ale polska reprezentacja to i tak już drugi promblem, bo dwaj piłkarze nic nie zrobią jednak te 8 (reszty) zostaje. ;(
No nic wyrzuciłem to z siebie może i nie było to jakoś bardzo ogarnięte i może wielu mnie skrytykuje ale jednak ktoś mnie tam rozumie.

POzdrawiam Yer

To jest odpowiedź na post użytkownika "Yerevin" [ post #929 ]

Yerevin:
Przepraszam ze tak się wrywam do Waszych rozmów ale moim zdaniem powinni wysztkich z PZPN wywalić przecież to oni niszczą naszą polską piłkę nożną.
Przecież oni nam blokują dobry piłkarzy polskiego pochodzenia którzy chcą dla nas grać po patrzmy chociaż na Podolskiego on chyba chciał grać dla nas albo ten Polak co gra teraz w Aresenalu przecież on gra zawaliście jak na POlaka ;p
No ale polska reprezentacja to i tak już drugi promblem, bo dwaj piłkarze nic nie zrobią jednak te 8 (reszty) zostaje. ;(
No nic wyrzuciłem to z siebie może i nie było to jakoś bardzo ogarnięte i może wielu mnie skrytykuje ale jednak ktoś mnie tam rozumie.

POzdrawiam Yer
trudno sie nie zgodzic...
a dzis w naszej reprezentacjii mogli by grac tacy pilkarze jak podolski, trochoski, klose...
jestem dobrej mysli, jak dobrze pojdzie to za jakies 30 lat dostaniemy sie do grupy mistrzostw swiata ;(

Nie wiem jak mogliśmy mieć 4 miejsce w JAponii co się stało naszą piłką kiedyś piłkarze nie grali dla kasy a teraz tylko grają dla kasy.
A tak wogóle to powinni usunąć takie małe druzyny z wiosek bo to tylko kasę bierze i same tam łapówki.

POzdrawiam Yer

To jest odpowiedź na post użytkownika "boss363" [ post #930 ]

boss363:

a dzis w naszej reprezentacjii mogli by grac tacy pilkarze jak podolski, trochoski, klose...
Trochoski,Klose?

To jest odpowiedź na post użytkownika "boss363" [ post #930 ]

boss363:
Wiesz, być może mogliby i graliby Podolski i Trochowski bo chcieli, ale też trzeba jasno powiedzieć, że reprezentacja to nie jest klub. I raczej nie powinno być tak, że nie chcą mnie tu,. to idę tam. Czuje się Niemcem, to gram dla Niemiec; a czuje się Polakiem to dla Polski. Dziś z kolei usłyszałem słyszałem, że Boenisch jednak chciałby dla Polski grać. Dlaczego? Ano dlatego, że w składzie Niemiec ma bardzo, bardzo małe szanse wystąpić na EURO 2012, a on chce się już wypromować. Ja to pewnie zaściankowy jestem, ale chyba nie tędy droga... Ktoś kiedyś powiedział, że dla pieniędzy, sławy i kobiet to się w klubie gra.
Co się tyczy Klose, panowie, to on paradoksalnie miał propozycję od Engela. Z miejsca ją odrzucił, bo interesowała go gra jedynie dla Niemiec.
I nie wiem czy paradoksalnie to nie on najlepiej się zachował.

Z PZPN problem jest tak, że rząd ani władza nie ma wpływu, w teorii, na związek.
Jak powiedział Walgierz tu, takiej Francji czy Hiszpanii to nie będą karać, ale Polaków cóż.
Można zastosować technikę cara Władimira Putina i rozbić cały związek, po czym powołać coś nowego. UEFA na parę lat nas wywali, ale za wiele nie stracimy.
Już widzę jednak te protesty o totalitaryzm w naszym europejskim sajusie.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Nikodem95" [ post #932 ]

Nikodem95:
boss363:

Trochoski,Klose?
klo(zet)se może i nie, ale czytalem gdzies ze trochowski byl chetny, by wystepowac w polskiej kadrze.

W tym PZPN-nie tam wszysacy są na układach i łapówkach, to wszystko kręci się wokół tych samych, więc trzeba to jakoś wysiedzieć i jakoś bardzo jednak nie karać naszych piłkarzy reprezentacji bo jednak dużo szkodzi PZPN.

POzdrawiam Yer

slyszalem w radiu że pzpn nie bedzie juz oplacal sędziów.
to kolejny krok do tylu.

Yerevin:
Skoro już mamy to Euro i stadiony wchodzą w ostatnią fazę budowy, to może lepiej już poczekać? Ale gdyby ktoś chciał zrobić porządek już teraz, to nie protestowałbym. Ewentualnie można zrobić porządek w momencie, kiedy nie będzie już żadnego odwołania, co do organizacji turnieju. Można np. wymieść wszystkich na tydzień, czy dzień przed rozpoczęciem Euro, żeby podrażnić UEFA. :) Ale to by był lekki skandal.
Yerevin:
Podolski próbował sam wprosić się do reprezentacji. Z tego, co mi wiadomo to chciano go powołać, kiedy grał w FC Koln, ale stwierdził, że teraz to już za późno. Sam to osobiście przyznał bodajże przed Mundialem w Niemczech w 2006 roku. Czyli jeśli chciałby grać w polskiej reprezentacji, to by grał.
Yerevin:
Obecna rzeczywista pozycja polskiej reprezentacji w rankingu FIFA to okolice 100 miejsca. Potwierdza to gra samej reprezentacji, a także polskich klubów w europejskich pucharach. Co do pozycji według oficjalnego rankingu, to i tak jest już fatalnie. Wystarczy spojrzeć, jakie "potęgi" nas wyprzedzają. Ja nie mam wielkich nadziei, że na Euro 2012 coś zdziałamy. Szkoda jedynie Smudy, bo rozmieni swój prestiż na drobne w ten sposób. :(

To jest odpowiedź na post użytkownika "Flameruler" [ post #938 ]

Flameruler:
Yerevin:
Skoro już mamy to Euro i stadiony wchodzą w ostatnią fazę budowy, to może lepiej już poczekać? Ale gdyby ktoś chciał zrobić porządek już teraz, to nie protestowałbym. Ewentualnie można zrobić porządek w momencie, kiedy nie będzie już żadnego odwołania, co do organizacji turnieju. Można np. wymieść wszystkich na tydzień, czy dzień przed rozpoczęciem Euro, żeby podrażnić UEFA. :) Ale to by był lekki skandal.
Yerevin:
Podolski próbował sam wprosić się do reprezentacji. Z tego, co mi wiadomo to chciano go powołać, kiedy grał w FC Koln, ale stwierdził, że teraz to już za późno. Sam to osobiście przyznał bodajże przed Mundialem w Niemczech w 2006 roku. Czyli jeśli chciałby grać w polskiej reprezentacji, to by grał.
Yerevin:
Obecna rzeczywista pozycja polskiej reprezentacji w rankingu FIFA to okolice 100 miejsca. Potwierdza to gra samej reprezentacji, a także polskich klubów w europejskich pucharach. Co do pozycji według oficjalnego rankingu, to i tak jest już fatalnie. Wystarczy spojrzeć, jakie "potęgi" nas wyprzedzają. Ja nie mam wielkich nadziei, że na Euro 2012 coś zdziałamy. Szkoda jedynie Smudy, bo rozmieni swój prestiż na drobne w ten sposób. :(
Jeśli chodzi o pozycje to jesteśmy koło 40 chyba z tego co pamiętam.
Ale te wszystkie PZPN i FIFA przecież te związki są żałosne tam oni tylko zbierają kasę.
Przecież FIFie się płaci żeby dostać Mistrzostwa jak już wylosują.
A wogóle te mistrzowstwa trochę śmierdzą bo nie chce mi się wierzyć że tak normalnie wylosowalo Polskę i Ukrainę pewnie ktoś z Ukrainy dał w łapę FiFie albo z Polski na to wygląda bo temu co nie ma kasy nie dadzą mistrzostw jak Białorusi. Przecież Mistrzostwa to sam zysk no wydatki ale jak dobrze sie to zaplanuje to w czasie mistrzostw to sie wszystko Ci zwroci. I po bo jak kibole zobacza sobie gdansk to moze beda chcieli pozniej przyjezdzac. (ciezko mi w to uwierzyc ale moze jednak).

POzdrawiam Yer
PS. ale sie rozgadalem ale nabijam do nstepnej rangi xD

To jest odpowiedź na post użytkownika "Flameruler" [ post #938 ]

Flameruler:
Można np. wymieść wszystkich na tydzień, czy dzień przed rozpoczęciem Euro, żeby podrażnić UEFA. :) Ale to by był lekki skandal.
Jak już pisałem, już widzę brukselka protestuje... :P To raz, a dwa wymagałoby to kapitalnego działania polskiego (nie)rządu... Chyba nie muszę Ci kończyć? :P
Flameruler:
Podolski próbował sam wprosić się do reprezentacji.
Wprosić to jeszcze bardziej Trochowski, który pisał podania do PZPN.
Pisałem już wyżej, co sądzę o takim podejściu, w której traktuje się reprezentacje to wybicia siebie.
Flameruler:
Szkoda jedynie Smudy, bo rozmieni swój prestiż na drobne w ten sposób. :(
Moim zdaniem nawet jak reprezentacja Smudy zacznie ładnie grać i skutecznie (co jest realne) to na EURO i tak dadzą d...
Jestem wręcz pewny takiego rozwiązania.
A co do Smudy to nie wiem czy nie jest troszkę przereklamowany. Jego zaletą jest na pewno gra do przodu (ale to bardziej sprawdza się w piłce ligowej, jak prowadzi silny klub) i nade wszystko silna ręka dla naszych gwiazd.
Ale... Nie można wciąż patrzeć i Smudy oceniać po Widzewie.

Przejdź do strony: 1 ... 46 47 48 ... 55 (ostatnia)