Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Two Worlds II - data premiery?

Przejdź do strony: 1 2 (ostatnia)
Two Worlds II - data premiery?
Autor posta Treść posta  

Gra Two Worlds II to druga część świetnej gry fantasy stworzonej przez rodzime studio Reality Pump. Przedstawia kolejny rozdział w historii Antalooru. Bohater musi zbadać swoje tajemnicze korzenie, w związku z czym czekają go przygody pełne zaskakujących zwrotów. Dzięki doskonałemu połączeniu fabuły, klimatu i technologii gra oferuje nowe, fascynujące doświadczenia w dziedzinie RPG.
       Rozgrywka w grze to doskonała mieszanka elastyczności, kreatywności i nowoczesnej technologii. Two Worlds II to doskonałe połączenie klasycznych i nowatorskich ...

[Więcej informacji: Two Worlds II]

Premiera Two worlds II była zaplanowana na 14 września 2010, potem pojawił się komunikat o rezygnacji z pełnej lokalizacji z powodów "technicznych i merytorycznych", a dzisiaj widzę, że premiera została przesunięta na "dalej". Stąd moje pytanie, czy data premiery została zmieniona, jeżeli tak to dlaczego (???), kiedy można się jej spodziewać?  
Ok, 17 września, widzę, że w planie wydawniczym wszystko już wróciło do normy...
ale dlaczego przez jakiś czas wydniała informacja, że wydanie planowane jest na "dalej"?

To jest odpowiedź na post użytkownika "karvaialka" [ post #2 ]

karvaialka:
Ok, 17 września, widzę, że w planie wydawniczym wszystko już wróciło do normy...
ale dlaczego przez jakiś czas wydniała informacja, że wydanie planowane jest na "dalej"?
17 wrzesnia, dwa dni po moich urudzinkach ;)
moze sprawie sobie dodatkowy prezent, którym bedzie tw2 :]

Szkoda, że nie będzie pełnej lokalizacji(znaczy możliwości wyboru gry w pełnej polskiej wersji i tylko z napisami)...
Wg mnie takie spolszczenia są najlepsze.

napisy mogą być lepsze ;)
pl wersja czasem jest totalnie zepsuta (pop dwa trony).

http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,8234424...ds_II.html
jak dla mnie totalna paranoja.

To jest odpowiedź na post użytkownika "slaveq" [ post #6 ]

Raczej skandal tylko nie nagłośniony.

Co się dzieje z tą grą i z jej datą premiery?
najpierw premiera miała się odbyć 17.9.2010 i do dzisiaj byłem nastawiony na to że w tym terminie otrzymam moją edycję kolekcjonerską gry
potem zajrzałem do sklepu gram.pl,gdzie premiera ustalona jest na 23.9.2010
a teraz czytam na konkurencyjnym portalu że premiera została przesunięta na nieokreślony dzień października:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=53666
jak to w końcu z tą grą jest i co się tam dzieje? ...

Czy ktoś z CD Projectu mógłby w końcu potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o przesunięciu premiery " Two Worlds II " na drugą połowę października? - mam zamówioną wersję kolekcjonerską i chciałbym wiedzieć czy mam jednak szykować te 180 zł na wrzesień,czy dopiero na październik?.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "lis22" [ post #9 ]

lis22:
Czy ktoś z CD Projectu mógłby w końcu potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o przesunięciu premiery " Two Worlds II " na drugą połowę października? - mam zamówioną wersję kolekcjonerską i chciałbym wiedzieć czy mam jednak szykować te 180 zł na wrzesień,czy dopiero na październik?.
Na październik to już informacja potwierdzona.

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #10 ]

parkourmichael798:
lis22:
A czy wiadomo już coś dokładniej? - który październik? ( gdzieś na angielskojęzyczntm forum TWII przeczytałem że 17 października,czyli obsuwa dokładnie o miesiąc ) - kiedy będzie jakiś oficjalny komunikat CDP?.

To jest odpowiedź na post użytkownika "lis22" [ post #11 ]

lis22:
[/.../ ( gdzieś na angielskojęzyczntm forum TWII przeczytałem że 17 października,czyli obsuwa dokładnie o miesiąc ) - kiedy będzie jakiś oficjalny komunikat CDP?.
Jeśli istotnie taki będzie termin, to strzelą sobie w stopę. Przecież Arkania wychodzi w październiku. Niewielu kupi dwie gry, tematycznie i gatunkowo zbliżone, niemal dokładnie w tym samym czasie. Chyba, że termin wydania Arkanii też przesuną. O miesiąc. Tak, czy inaczej, wtopa.

To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #12 ]

KrzysztofMarek:

Jeśli istotnie taki będzie termin, to strzelą sobie w stopę. Przecież Arkania wychodzi w październiku. Niewielu kupi dwie gry, tematycznie i gatunkowo zbliżone, niemal dokładnie w tym samym czasie. Chyba, że termin wydania Arkanii też przesuną. O miesiąc. Tak, czy inaczej, wtopa.
widocznie wlodarze two worlds 2 gleboko wierza, iz to wlasnie ich produkt w pierwszej kolejnosci zakupia gracze. wierza w to, ze to wlasnie tw2 stanie sie hitowym rpg tego roku.

Ja np.kupię obie gry ( w obu przypadkach będzie to edycja kolekcjonerska ) ale jest pewien niesmak,gdyż liczyłem że w Dwa Światy Dwa ;) zagram sobie już we wrześniu a tak będę musiał wybierać w co grać najpierw,lub grać na przemian w obie gry ;)

W każdym razie,przybliżona data premiery byłaby mile widziana.

To jest odpowiedź na post użytkownika "lis22" [ post #11 ]

lis22:
parkourmichael798:
lis22:
A czy wiadomo już coś dokładniej? - który październik? ( gdzieś na angielskojęzyczntm forum TWII przeczytałem że 17 października,czyli obsuwa dokładnie o miesiąc ) - kiedy będzie jakiś oficjalny komunikat CDP?.
Tu masz komunikat oficjalny http://www.cdaction.pl/news-14680/two-worlds-ii...ozona.html

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #15 ]

parkourmichael798:
[q=lis22][q=parkourmichael798]
Tu masz komunikat oficjalny http://www.cdaction.pl/news-14680/two-worlds-ii...ozona.html
Hmm ... w podanym linku pisze o PLOTCE a nie o pewności
zresztą,wydaje mi się że nawet na miesiąc przed premierą nie da się za bardzo poprawić nic w samej grze bo gry powinny być odpowiednio wcześniej wytłoczone ....
jeżeli są jakieś niedoróbki to nie lepiej byłoby pracować pełną parą nad patchem który by to poprawił?.

Lepiej przesunąć i wydać bez bugów, niż wydać na chybcika i potem łatać. Co za różnica czy wyjdzie jutro, czy wyjdzie w grudniu? Czy naprawdę komuś to zrobi taką wielką różnicę? A czy zrobi komuś różnicę to, czy gra będzie dopracowana i bez błędów w chwili premiery? Mi to drugie tak. Pierwsze ani trochę.  
Pytanie jak w tytule znowu staje się aktualne. Jakie są rzeczywiste przyczyny opóźnienia? Czy decyzja o lokalizacji kinowej może ulec zmianie? Na kiedy jest przewidywana premiera? Ktoś coś wie?  
Nie wiecie może czy będzie demko TW II ?  
Obiło mi się o uszy iż opóźnienie wydania "Two Worlds II" wiąże się z sporem prawnym i rozszczeniami finansowymi reprezentrantów nie istniejącej firmy CDV (chodzi o Niemcy)  
Przejdź do strony: 1 2 (ostatnia)