Forum dyskusyjne: Two Worlds II - data premiery?
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Two Worlds II |
Gra Two Worlds II to druga część świetnej gry fantasy stworzonej przez rodzime studio Reality Pump. Przedstawia kolejny rozdział w historii Antalooru. Bohater musi zbadać swoje tajemnicze korzenie, w związku z czym czekają go przygody pełne zaskakujących zwrotów. Dzięki doskonałemu połączeniu fabuły, klimatu i technologii gra oferuje nowe, fascynujące doświadczenia w dziedzinie RPG. Rozgrywka w grze to doskonała mieszanka elastyczności, kreatywności i nowoczesnej technologii. Two Worlds II to doskonałe połączenie klasycznych i nowatorskich ... [Więcej informacji: Two Worlds II] |
|
karvaialka (Paź) 17.08.2010, 14:16 |
Premiera Two worlds II była zaplanowana na 14 września 2010, potem pojawił się komunikat o rezygnacji z pełnej lokalizacji z powodów "technicznych i merytorycznych", a dzisiaj widzę, że premiera została przesunięta na "dalej". Stąd moje pytanie, czy data premiery została zmieniona, jeżeli tak to dlaczego (???), kiedy można się jej spodziewać? | |
offline |
||
karvaialka (Paź) 17.08.2010, 19:25 |
Ok, 17 września, widzę, że w planie wydawniczym wszystko już wróciło do normy... ale dlaczego przez jakiś czas wydniała informacja, że wydanie planowane jest na "dalej"? |
|
offline |
||
boss363 (Paź) 22.08.2010, 15:34 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "karvaialka" [ post #2 ] karvaialka: 17 wrzesnia, dwa dni po moich urudzinkach ;) Ok, 17 września, widzę, że w planie wydawniczym wszystko już wróciło do normy... ale dlaczego przez jakiś czas wydniała informacja, że wydanie planowane jest na "dalej"? moze sprawie sobie dodatkowy prezent, którym bedzie tw2 :] |
|
offline |
||
michael798 (Lord) 23.08.2010, 09:13 |
Szkoda, że nie będzie pełnej lokalizacji(znaczy możliwości wyboru gry w pełnej polskiej wersji i tylko z napisami)... Wg mnie takie spolszczenia są najlepsze. |
|
offline |
||
boss363 (Paź) 23.08.2010, 21:10 |
napisy mogą być lepsze ;) pl wersja czasem jest totalnie zepsuta (pop dwa trony). |
|
offline |
||
slaveq (Baron) 02.09.2010, 21:19 |
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,8234424...ds_II.html jak dla mnie totalna paranoja. |
|
offline |
||
michael798 (Lord) 03.09.2010, 17:53 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "slaveq" [ post #6 ] Raczej skandal tylko nie nagłośniony. |
|
offline |
||
lis22 (Paź) 08.09.2010, 15:46 |
Co się dzieje z tą grą i z jej datą premiery? najpierw premiera miała się odbyć 17.9.2010 i do dzisiaj byłem nastawiony na to że w tym terminie otrzymam moją edycję kolekcjonerską gry potem zajrzałem do sklepu gram.pl,gdzie premiera ustalona jest na 23.9.2010 a teraz czytam na konkurencyjnym portalu że premiera została przesunięta na nieokreślony dzień października: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=53666 jak to w końcu z tą grą jest i co się tam dzieje? ... |
|
offline |
||
lis22 (Paź) 10.09.2010, 17:03 |
Czy ktoś z CD Projectu mógłby w końcu potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o przesunięciu premiery " Two Worlds II " na drugą połowę października? - mam zamówioną wersję kolekcjonerską i chciałbym wiedzieć czy mam jednak szykować te 180 zł na wrzesień,czy dopiero na październik?. | |
offline |
||
michael798 (Lord) 10.09.2010, 21:51 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "lis22" [ post #9 ] lis22: Na październik to już informacja potwierdzona.
Czy ktoś z CD Projectu mógłby w końcu potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o przesunięciu premiery " Two Worlds II " na drugą połowę października? - mam zamówioną wersję kolekcjonerską i chciałbym wiedzieć czy mam jednak szykować te 180 zł na wrzesień,czy dopiero na październik?. |
|
offline |
||
lis22 (Paź) 11.09.2010, 00:27 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #10 ] parkourmichael798: A czy wiadomo już coś dokładniej? - który październik? ( gdzieś na angielskojęzyczntm forum TWII przeczytałem że 17 października,czyli obsuwa dokładnie o miesiąc ) - kiedy będzie jakiś oficjalny komunikat CDP?.
lis22: Na październik to już informacja potwierdzona.Czy ktoś z CD Projectu mógłby w końcu potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o przesunięciu premiery " Two Worlds II " na drugą połowę października? - mam zamówioną wersję kolekcjonerską i chciałbym wiedzieć czy mam jednak szykować te 180 zł na wrzesień,czy dopiero na październik?. |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 11.09.2010, 09:39 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "lis22" [ post #11 ] lis22: Jeśli istotnie taki będzie termin, to strzelą sobie w stopę. Przecież Arkania wychodzi w październiku. Niewielu kupi dwie gry, tematycznie i gatunkowo zbliżone, niemal dokładnie w tym samym czasie. Chyba, że termin wydania Arkanii też przesuną. O miesiąc. Tak, czy inaczej, wtopa.
[/.../ ( gdzieś na angielskojęzyczntm forum TWII przeczytałem że 17 października,czyli obsuwa dokładnie o miesiąc ) - kiedy będzie jakiś oficjalny komunikat CDP?. |
|
offline |
||
slaveq (Baron) 11.09.2010, 11:18 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #12 ] KrzysztofMarek: widocznie wlodarze two worlds 2 gleboko wierza, iz to wlasnie ich produkt w pierwszej kolejnosci zakupia gracze. wierza w to, ze to wlasnie tw2 stanie sie hitowym rpg tego roku.
Jeśli istotnie taki będzie termin, to strzelą sobie w stopę. Przecież Arkania wychodzi w październiku. Niewielu kupi dwie gry, tematycznie i gatunkowo zbliżone, niemal dokładnie w tym samym czasie. Chyba, że termin wydania Arkanii też przesuną. O miesiąc. Tak, czy inaczej, wtopa. |
|
offline |
||
lis22 (Paź) 11.09.2010, 12:08 |
Ja np.kupię obie gry ( w obu przypadkach będzie to edycja kolekcjonerska ) ale jest pewien niesmak,gdyż liczyłem że w Dwa Światy Dwa ;) zagram sobie już we wrześniu a tak będę musiał wybierać w co grać najpierw,lub grać na przemian w obie gry ;) W każdym razie,przybliżona data premiery byłaby mile widziana. |
|
offline |
||
michael798 (Lord) 11.09.2010, 13:44 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "lis22" [ post #11 ] lis22: Tu masz komunikat oficjalny http://www.cdaction.pl/news-14680/two-worlds-ii...ozona.html
parkourmichael798: A czy wiadomo już coś dokładniej? - który październik? ( gdzieś na angielskojęzyczntm forum TWII przeczytałem że 17 października,czyli obsuwa dokładnie o miesiąc ) - kiedy będzie jakiś oficjalny komunikat CDP?.lis22: Na październik to już informacja potwierdzona.Czy ktoś z CD Projectu mógłby w końcu potwierdzić lub zaprzeczyć plotkom o przesunięciu premiery " Two Worlds II " na drugą połowę października? - mam zamówioną wersję kolekcjonerską i chciałbym wiedzieć czy mam jednak szykować te 180 zł na wrzesień,czy dopiero na październik?. |
|
offline |
||
lis22 (Paź) 11.09.2010, 15:33 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #15 ] parkourmichael798: Hmm ... w podanym linku pisze o PLOTCE a nie o pewności[q=lis22][q=parkourmichael798] Tu masz komunikat oficjalny http://www.cdaction.pl/news-14680/two-worlds-ii...ozona.html zresztą,wydaje mi się że nawet na miesiąc przed premierą nie da się za bardzo poprawić nic w samej grze bo gry powinny być odpowiednio wcześniej wytłoczone .... jeżeli są jakieś niedoróbki to nie lepiej byłoby pracować pełną parą nad patchem który by to poprawił?. |
|
offline |
||
Darth_Angel (Rycerz) 11.09.2010, 20:34 |
Lepiej przesunąć i wydać bez bugów, niż wydać na chybcika i potem łatać. Co za różnica czy wyjdzie jutro, czy wyjdzie w grudniu? Czy naprawdę komuś to zrobi taką wielką różnicę? A czy zrobi komuś różnicę to, czy gra będzie dopracowana i bez błędów w chwili premiery? Mi to drugie tak. Pierwsze ani trochę. | |
offline |
||
karvaialka (Paź) 17.09.2010, 17:38 |
Pytanie jak w tytule znowu staje się aktualne. Jakie są rzeczywiste przyczyny opóźnienia? Czy decyzja o lokalizacji kinowej może ulec zmianie? Na kiedy jest przewidywana premiera? Ktoś coś wie? | |
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 24.09.2010, 18:36 |
Nie wiecie może czy będzie demko TW II ? | |
offline |
||
strajker (Rycerz) 24.09.2010, 19:09 |
Obiło mi się o uszy iż opóźnienie wydania "Two Worlds II" wiąże się z sporem prawnym i rozszczeniami finansowymi reprezentrantów nie istniejącej firmy CDV (chodzi o Niemcy) | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||