Forum dyskusyjne: Nowa Extra Klasyka

Przejdź do strony: 1 ... 9 10 (ostatnia)
Nowa Extra Klasyka
Autor posta Treść posta  

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #179 ]

procek225:
Kupiłem dzisiaj Trine w Extra Klasyce.
Zachwycony jestem :). Dawno nie grałem w tak relaksującą grę. Proste sterowanie, przyjemne dźwięki, mało wkurzające (co nie znaczy że zawsze banalne) zadania.
Po prostu cudo platformówka
Hehe, czekasz na hard wipe'a w WoT? ;P
A Trine całkiem przyjemna zręcznościówka (trochę też logiczna).

To jest odpowiedź na post użytkownika "Blackbird" [ post #181 ]

Blackbird:
procek225:
Kupiłem dzisiaj Trine w Extra Klasyce.
Zachwycony jestem :). Dawno nie grałem w tak relaksującą grę. Proste sterowanie, przyjemne dźwięki, mało wkurzające (co nie znaczy że zawsze banalne) zadania.
Po prostu cudo platformówka
Hehe, czekasz na hard wipe'a w WoT? ;P
A Trine całkiem przyjemna zręcznościówka (trochę też logiczna).
Wolne dziś miałem i byłem na zakupach. Ładnie mi pudełko wyglądało to wziąłem. Jakoś tak mam, że posiadanie gier sprawia mi sporą przyjemność. Nawet nie koniecznie muszę w nie grać :) Ważne że są i mogę po nie sięgnąć w każdej chwili.Uwielbiam też kupować gry które mi kiedyś poumykały a teraz mogę sobie na nie pozwolić (niestety, często okazuje się już to zakupem typowo na półkę bo nie potrafię zdzierżyć pewnych elementów, które kiedyś na pewno by mi nie przeszkadzały). No i czas. Ilość gier, które ostatnio kupuje do wolnego czasu niestety nie pozwala mi na przejście ich wszystkich.
(a początki były skromne - 1 gra do końca i wtedy następna).

Dzisiaj zrezygnowałem z preordera DA2. Nie będę miał w tym miesiącu czasu żeby usiąść nad nim spokojnie.

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #182 ]

Z tym posiadaniem to nie tylko Ty tak masz. Ja też (żona się ciągle śmieje, że tylu gier nie skończyłem, że zabieranie sie za następne zakupy to strata kasy - a sama już zamówiła u mnie kolekcjonerkę Diablo III ;P), a z tego co wiem chyba najbardziej na forum to keeveek :)

Zastanawiałem się ostatnio nad zakupem DoW II, a dzisiaj ściągnąłem demo DA2.
No ale na razie rządzą tanki :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "Blackbird" [ post #183 ]

jak pograsz w demo DA2 to daj znać (ja już anulowałem preorder na gramie. Może nie będzie im smutno bardzo).

To jest odpowiedź na post użytkownika "Blackbird" [ post #183 ]

Blackbird:
Z tym posiadaniem to nie tylko Ty tak masz
A tak mi się jeszcze przypomniało w kwestii posiadania.
Przyszedł facet do psychiatry i mówi że cierpi na pazerność.
No to musimy przepisać panu dobry lek - mówi lekarz
Dobrza panie doktorze - tylko zeby go było duuuzo, duuuuzo!

I nic to, że za jakiś rok czy dwa połowy gier które posiadamy na nowym sprzęcie będziemy mieli kłopot odtworzyć :P

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #184 ]

procek225:
jak pograsz w demo DA2 to daj znać (ja już anulowałem preorder na gramie. Może nie będzie im smutno bardzo).
Ja pograłem - nie licząc systemu narracji i oprawy dźwiękowej, kompletna żenada, jak na takiego producenta.
Grafika gorsza niż w "jedynce", gra spłycona do maksimum, coś na wzór filmówek.

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #186 ]

parkourmichael798:
procek225:
Ja pograłem - nie licząc systemu narracji i oprawy dźwiękowej, kompletna żenada, jak na takiego producenta.
Grafika gorsza niż w "jedynce",
Jakiego masz kompa?:D
Cytat:
gra spłycona do maksimum,
z czego widzialem jest ta sama mechanika walki tyle ze demko bylo proste,wiec nie wiem co masz na mysli mowiac splycone
Cytat:
coś na wzór filmówek.
Smiesznie przeczytac cos takiego od fana wiedzmina :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #186 ]

parkourmichael798:
procek225:
Grafika gorsza niż w "jedynce", gra spłycona do maksimum, coś na wzór filmówek.
Widzisz, jeśli będzie to gra zbliżona do Mass Effect i tak jestem zainteresowany. Jeśli będzie dobra i wciągająca opowieść wybaczę wiele.

Mam pytanie: Czy jusz wiadomu kiedy mniejwięcej będzie, pojawi się "nowa extra klasyka: LEGENDY RPG" bo paremiesięcy temu się o to pytałem ale odpowieć byłą że " na 50% w tym roku" a to był w tedy 2010 rok więc hym może jusz coś wiadomu kiedy ta pozycja się pojawi??? Legeny RPG?  
... A cha i gdzieś mi wcięło mój post z przed paru miesięcy (z zapytaniem o legendy rpg) ciekaw czemu?  
Na gramie też o to pytano konsula i jest taka odpowiedź z czerwca tego roku:

"Hej, niestety nie posiadamy już praw wydawniczych do gier wchodzących w skład 'LEGEND RPG". Intensywnie pracujemy nad powrotem do naszego plany wydawniczego takich tytułów, jak Planescape: Torment, seria Baldurs Gate, Icewind Dale itp."

Moja rada? Poszukaj w MM. Są obniżki "last minute" i np Legendy RPG są za 40 zł (niestety, nie wiem, w którym konkretnie sklepie).

To jest odpowiedź na post użytkownika "Heartbreaker" [ post #191 ]

Heartbreaker:
/.../ Moja rada? Poszukaj w MM. Są obniżki "last minute" i np Legendy RPG są za 40 zł (niestety, nie wiem, w którym konkretnie sklepie).
Wydaje mi się, że widziałem w MM przy ul. Górczewskiej w Warszawie. Nie jestem pewien, bo oglądałem gry mimochodem, a Tormenta, Baldurs Gate i Icewiind Dale mam, więc taki zainteresowany nie byłem. Ale przy najbliższej bytności sprawdzę, czy rzeczywiście są.

To jest odpowiedź na post użytkownika "JinXerS777" [ post #190 ]

JinXerS777:
... A cha i gdzieś mi wcięło mój post z przed paru miesięcy (z zapytaniem o legendy rpg) ciekaw czemu?
a cha i jusz pisze się trochę inaczej mianowicie aha i już, czytanie książek nie boli, a jedynie poszerza zasób słów i wiedzę

DA2 to moim zdaniem średniak, myślę że twórcy wiedzieli że to będzie kicha, a na pewno wiedzieli że druga część nie przebije pierwszej. Sama data premiery przeraża - 2 lata (chyba) po wydaniu DA, w tak krótkim czasie nie da się stworzyć złożonego, dobrego rpg ( no może są wyjątki ). Jedyny powód wydania DA2 - rewelacyjna część pierwsza, która obiecuje wiele sprzedanych egzemplarzy części drugiej. TA DA !  
Przejdź do strony: 1 ... 9 10 (ostatnia)