Forum dyskusyjne: Nowa Extra Klasyka

Przejdź do strony: 1 2 ... 10 (ostatnia)
Nowa Extra Klasyka
Autor posta Treść posta  
http://nowaklasyka.com/

że tak powiem LOL

mam nadzieję że nie pójdą w stronę tandetnych pudełek blu ray od Cenegi, skoro w tych minigierkach się rozwala pudełka właśnie cenegi... :D

hehe Zimny Czech. Czekamy czekamy.  
Strasznie śmieszne. A co CDProjekt ma do zaoferowania w swojej serii konkurencyjnej dla PKK? Zamiast Bioshocka mizerny (w porównaniu z nim) Zeno Clash, zamiast Obliviona żałosny Two Worlds (albo antyczny Morrowind, Gothic 3 jest najwyraźniej według CDProjektu na klasykę za młody), co zamiast GTA III i VC, Mafii, Maxa Payne, Splinter Cellów, Hitmanów, Tomb Raiderów Legend i Anniversary, itp, itd? Ano niewiele.  
No niewiele. Co mają dodawać skoro ich oferta stała się uboższa o jakieś 3/4 niż dawniej. Tym samym łatwo jest przewidzieć jakie tytuły wpadną do klasyki, że będzie tych tytułów niewiele i będzie to raczej nic godnego uwagi, nie mówiąc już o cenie.

CDP myśli, że wyższe ceny, zmiana kolorystyki pudełek i wielkie słowa o miażdżeniu konkurencji pomogą. A tutaj trzeba zacząć od oferty wydawniczej. Hitem byłby Wiedźmin w klasyce ;)
Kiedyś zapowiedzi rewolucji rzeczywiście konczyły się rewolucją, dziś wygląda to jak wygląda ale nie ma się co dziwić.

Więc jak wspomniałem hitem byłby Wiedźmin, Age of Empires III w końcu, NWN Diamentowa Edycja ponownie, Diablo II (dla wielu hit, dla mnie akurat nie ;)) Mass Effect 1, NWN2, STALKER'y powrót Sagi Heroes of Might and Magic I-III, jakiegoś mega pack'u starych Wormsów.

Co planuje CDP? Tylko zmianę okładki, te same ceny i niewielką ilość dobrych tytułów? Mam nadzieję, że tym razem nie są to wielkie słowa.

@barthd - wydaje mi się, że CDP straciło prawo do sprzedawania podanych przez ciebie tytułów w reedycjach, albo raczej nie dostaną pozwolenia. Diablo 2, może wrócić ale w ofercie Activision Blizzard, AoE nie widziałem w sklepach od bardzo dawna, Mass Effect może wrócić, ale w ofercie EA...
Pozostałe zależenie od CDP :P Ja chętnie zobaczyłbym tam Killing Floora :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Alexande" [ post #5 ]

Alexande:
@barthd - wydaje mi się, że CDP straciło prawo do sprzedawania podanych przez ciebie tytułów w reedycjach, albo raczej nie dostaną pozwolenia. Diablo 2, może wrócić ale w ofercie Activision Blizzard, AoE nie widziałem w sklepach od bardzo dawna, Mass Effect może wrócić, ale w ofercie EA...
Pozostałe zależenie od CDP :P Ja chętnie zobaczyłbym tam Killing Floora :)
No tak, rzeczywiście. Zapomniałem zupełnie o EA i Activision Blizzard a pamiętałem o Ubisoft, dlatego nie wymieniłem HoMaMV ;) (btw. boję się o polską edycję Might and Magic Heores VI - pokrętna nazwa, pamiętam jak Heroes III z dodatkami przeskakiwało z rąk do rąk wydawców i było sporo zmain w tłumaczeniu)

Wiem, że to poniekąd moje pobożne życzenia ale z drugiej strony co by się miało znaleźć w klasyce CDP, żeby nas doszczętnie zagięło?

To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #3 ]

Co kto lubi, co kto lubi

W mojej kolekcji jest prawie tyle samo gier z XK jak i z KK.

Natomiast z PKK kupiłem tylko jedną - Anno 1701 Gold. Reszta albo była dostępna przez pół roku taniej w starej KK albo jest kompletnie niewarta uwagi. Ocenzurowany Bioshock? Dzięki, mam już takiego z PG :D

Natomiast sama reklama jest dziwna. Moim zdaniem powstała w ten sposób -

"hej, mam taki pomysł. Skoro wprowadzamy nową extra klasykę, to powinniśmy pokazać jak się rozwala tę starą, że wiecie, to taki kop, skok jakościowy!"

wchodzi dyr wydawniczy "O NIE! Nie możecie w reklamie rozwalać NASZYCH pudełek! Wszystko fajnie, tylko dajcie pudełka Cenegi do rozwalenia i wsio"

barthd Z tego co mi się zdaje to właśnie cenega podniosła cenę swojej kolekcji klasyki jednocześnie oferując mniej ;) (mniejsze pudełka, ulotka zamiast instrukcji itp)

Age of empires III w XK niemożliwe - CDP nie ma już praw do wydawania gier microsoft games z tego co mi wiadomo. Diablo 2 - niemożliwe, CDP nie ma praw do gier blizzarda.

Mass effect - niemożliwe, prawa do marki ma obecnie w polsce wyłącznie EA

Heroes VI - prawa do wydawania gier ubisoftu ma w Polsce obecnie... Ubisoft :)

Diamentowa edycja NWN - nadal dostępna w sklepach, nie wiem jak jest z tłoczeniem kolejnych.

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #8 ]

keeveek1:

A mnie się wydawało że Mass Effect jest dalej sprzedawany przez CDP, jest przecież w PK, EA ma prawa wydawnicze tylko do drugiej części, ponad to to CDP wpompował pieniądze w dubbing jedynki więc nawet jakby EA wyrwało im go z rak to wydali by co najwyżej w oryginalnej ścieżce dźwiękowej (co nawet robi, w EA Store nie ma polskiej wersji). I taka ciekawostka, ME w XK będzie dostępny w Czechach od 27 sierpnia więc może i u nas go wydadzą w tej edycji.

Tak w ogóle fajna ta czeska strona CDP, bardzo rozbudowana, na bieżąco aktualizowana, dział download i od cholery innych rzeczy których u nas nie ma, a szkoda:]

Ja tylko powiem tyle. Cenega tak promuje te swoje pomarańczowe kolekcje czy jak to tam się nazywa. A ja nie mam ani jednej gry z tej serii. Dla mnie posiadanie na półce takiego obrzydliwego, niewymiarowego i w dodatku pomarańczowego pudełeczka to obciach. Przyznam szczerze, że jest parę gier, które nawet bym wziął z tej serii. Niestety to pudełko mnie zabija. Według mnie to krok w tył w odniesieniu do poprzedniej serii (nie pamiętam jak te serie się nazywają, ogółem obydwie- z Cenegi i CDP mi się mylą). Mam tylko nadzieję, że CDP nie zrobi nam podobnego numeru ;)).

Co do nowej klasyki. Pamiętam, że parę dni temu jeden z forumowiczów w jednym temacie napisał, że gdzieś wyszperał info o nowych tytułach w extra klasyce. Z tego co pamiętam były tam takie tytuły: Mount & Blade, Kroniki Riddicka: Dark Athena, Universe at War, FEAR 2. Informacja jest niepotwierdzona albo tez wątpliwa, gdyż sam autor wycofał się i stwierdził, że źródło na którym się opierał, zniknęło ze strony. Dlatego też podchodźcie do mojego postu z rezerwą, bo może to nie być prawda :))

To jest odpowiedź na post użytkownika "heaverqq" [ post #9 ]

heaverqq:
keeveek1:

A mnie się wydawało że Mass Effect jest dalej sprzedawany przez CDP, jest przecież w PK, EA ma prawa wydawnicze tylko do drugiej części, ponad to to CDP wpompował pieniądze w dubbing jedynki więc nawet jakby EA wyrwało im go z rak to wydali by co najwyżej w oryginalnej ścieżce dźwiękowej (co nawet robi, w EA Store nie ma polskiej wersji). I taka ciekawostka, ME w XK będzie dostępny w Czechach od 27 sierpnia więc może i u nas go wydadzą w tej edycji.

Tak w ogóle fajna ta czeska strona CDP, bardzo rozbudowana, na bieżąco aktualizowana, dział download i od cholery innych rzeczy których u nas nie ma, a szkoda:]
Sprzedawane są tylko te kopie które już zostały wyprodukowane. Na Eastore nie ma polskiej wersji bo polonizacji dokonał CDProjekt.

@heaverqq - to, że CDP może wydawać Mass Effecta w Czechach to nie znaczy, że może w Polsce. Widocznie EA nie jest jeszcze dystrybutorem gier na ich rynku, co za tym idzie mogą mieć gry z ich oferty, tak jak np. z Cenegi, Activision czy innego dystrybutora.  
@keeveek1

Cenega może i oferuje mniej ale ma porządne tytuły. Faktem jest, że pudełko jest dziwne i mam tylko Obliviona stamtąd ale gdybym juz nie miał Twierdzy to bym od ręki kupił ;)

Co do dostępności NWN Diamentowej Edycji to jest słabo, w Warszawie byłem w paru miejscach i nie ma ani tego ani nawet Maski Zdrajcy. Oba te tytły są owszem dostępne ale w sieci, pozostałości magazynowe sklepów internetowych.

A Czesi od dawna mieli lepiej niż my od polskiego CDP, Czesi mieli wcześniej nawet profil na facebooku ze wszystkimi tego dogodnościami. Jak pisłem na samym początku - pozostaje czekać.

p.s. tak swoją drogą czyham na tą maskę zdrajcy i diamentową edycję a mógłbym sprzedać NWN2 PK za 20 zł i kupić za 50 zł kolekcję wszechczasów, tylko kto zechce ode mnie NWN2 za 15-20 zł? ;)

CDP czeskie nie jest częścią naszego polskiego CDP ;P

http://www.cdprojekt.pl/news/5339/Zmiany_w_skla...e_Wiedzmin

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #1 ]

keeveek1:
http://nowaklasyka.com/

że tak powiem LOL

mam nadzieję że nie pójdą w stronę tandetnych pudełek blu ray od Cenegi, skoro w tych minigierkach się rozwala pudełka właśnie cenegi... :D
Trzeba mieć palce Koreańca z Południa żeby rozwalić te wszystkie gierki wyskakujące jednocześnie z tych dziur :(

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #11 ]

Cytat:

Sprzedawane są tylko te kopie które już zostały wyprodukowane. Na Eastore nie ma polskiej wersji bo polonizacji dokonał CDProjekt.
Czyli mam rozumieć że jak skończą się zapasy to ME w polskiej wersji językowej nie uświadczę już na pólkach sklepowych? Cholera, pora kupić swoją kopie, kolekcjonerkę z Giermaszu opchnąłem po przejściu bo nie miałem na nią miejsca:]

To jest odpowiedź na post użytkownika "heaverqq" [ post #16 ]

heaverqq:
Cytat:

Czyli mam rozumieć że jak skończą się zapasy to ME w polskiej wersji językowej nie uświadczę już na pólkach sklepowych? Cholera, pora kupić swoją kopie, kolekcjonerkę z Giermaszu opchnąłem po przejściu bo nie miałem na nią miejsca:]
Dokładnie tak się stanie. To samo przecież stało się z Homm5 oraz z Aoe3.

Ja kupiłem premierowego mass effecta na gwiazdkę sobie na allegro za 25 zł...

to tak na serio????

a teraz trochę z innej beczki :

Earth 2170 podobno już jest w planach. Wszystko zależy od tego jak dobrze sprzeda się Starcraft II a sprzedał się bardzo dobrze...

http://gry.polter.pl/Reality-Pump-wywiad-z-Miro...iem-c21868

To jest odpowiedź na post użytkownika "Kiler1234" [ post #18 ]

Kiler1234:
Earth 2170 podobno już jest w planach. Wszystko zależy od tego jak dobrze sprzeda się Starcraft II a sprzedał się bardzo dobrze...

A co ma Starcraft 2 do Earth 2170? Zgodnie z duchem postępu twórcy powinni w takim razie w swojej najnowszej grze wprowadzić walkę w kosmosie. Fajnie by było gdyby w ogóle grę przeniesiono na nieco wyższy poziom strategii. Skoro w Earth 2160 prowadzono walkę na Marsie, to teraz pora przenieść ją na inne planety. Może to graczowi powinno się dać zadecydować, którą planetę (a może system planetarny?) teraz zaatakować. Coś na wzór Master of Orion, tyle że z rozbudowanym aspektem RTS, jak w poprzednich częściach Earth. Ale to chyba nierealne.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Flameruler" [ post #19 ]

Flameruler:
Kiler1234:

A co ma Starcraft 2 do Earth 2170? Zgodnie z duchem postępu twórcy powinni w takim razie w swojej najnowszej grze wprowadzić walkę w kosmosie. Fajnie by było gdyby w ogóle grę przeniesiono na nieco wyższy poziom strategii. Skoro w Earth 2160 prowadzono walkę na Marsie, to teraz pora przenieść ją na inne planety. Może to graczowi powinno się dać zadecydować, którą planetę (a może system planetarny?) teraz zaatakować. Coś na wzór Master of Orion, tyle że z rozbudowanym aspektem RTS, jak w poprzednich częściach Earth. Ale to chyba nierealne.
wbrew pozorom dużo ma. Widzisz wszystko zawsze o kasę się rozbija. Podobno strategie na PC były nieopłacalne, więc ludzie od Eartha najpierw chcieli zobaczyć jak się sprzeda Starcraft II. No zobaczymy, może już niedługo ogłoszą dobrą nowinę:P

Przejdź do strony: 1 2 ... 10 (ostatnia)