Forum dyskusyjne: Wielki Giermasz Królewski już w najbliższą sobotę!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
CD Projekt 31.08.2010, 15:27 |
Przygotujcie się ... |
|
heaverqq (Giermek) 05.09.2010, 20:22 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #117 ] strajker: Bo CDP ma tam swoje biuro?[...]po jakie licho faworyzować Giermaszami Warszawę i jej mieszkańców? Bo to stolica Polski i największe miasto? TwardkiSlovian: A dziękuje.Gratuluje udzialu w giermaszu. Z mojej strony to koniec bo się robi OT, I tak ta dyskusja do niczego nie zmierza. Niektórzy po prostu mają chyba "kompleks stolicy". |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 05.09.2010, 20:44 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "heaverqq" [ post #121 ] heaverqq: Faktycznie. Jako zameldowany Warszawiak mam kompleks stolicy, ze tez sam o tym nie pomyslalem. Tymczasowo mieszkam w innym wielkim miescie.Z mojej strony to koniec bo się robi OT, I tak ta dyskusja do niczego nie zmierza. Niektórzy po prostu mają chyba "kompleks stolicy". Z mojej strony rowniez koniec. |
|
offline |
||
knrdz (Rycerz) 05.09.2010, 20:56 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #118 ] TwardkiSlovian: I czym się tu chwalisz? Ja wróciłem do grania ze 2 lata temu i już zdążyłem zebrać podobną kolekcję - a niczego nie oddaję jak mi się nie spodoba. Ani nie szantażuję wydawców, że będę ich okradał, jeśli mi nie obniżą ceny - a też nie kupuję niczego powyżej tych 40-50 zł, po prostu czekam na promocje/obniżki. I nie chlipię jak dziewczynka, że w bydgoskim MediaMarkcie jest COD4 za 39 zł, a w mojej Koziej Wólce za 79.Specjalnie @knrdz: (...) Bez aktualizacji ;) Cytat: A co to za argument? Miałeś dokładnie taką samą okazję skorzystania z tej promocji jak ja - też nie mieszkam w żadnym z miast, w których organizowany był giermasz. W zeszłym roku pojechałem do Krakowa, a oprócz tego poprosiłem znajomego z Warszawy, dokupił mi jeszcze parę tytułów na "królewskim". W tym roku nie mogłem pojechać do Krakowa, poprosiłem innego znajomego, nawet nie wiedział o Giermaszu - dzięki temu że go poprosiłem kupił także coś dla siebie (w tym Metro za 40). Znajomemu z Warszawy już nawet nie zawracałem głowy.Ty miales okazje skorzystac z giermaszy. Czemu Ty masz placic za Metro 2033 40zl a ja mam za niego placic 99zl? Cos tu nie gra. Argument "Czemu Ty masz placic za Metro 2033 40zl a ja mam za niego placic 99zl" i kryjąca się za nim śmieszna groźba "usprawiedliwionego" piractwa jest takiego pokroju jak "czemu ja mam płacić za GTA4 100 zł i to w rok po premierze, gdy w Indiach od pierwszego dnia kosztował 30 zł" ( http://www.erodov.com/forums/gta-4s-india-relea...14507.html ). "Albo mi Cenego sprzedasz za 30, albo sobie spiracę i jestem usprawiedliwiony - pamiętajcie, w każdej chwili możecie mi za 30 zł sprzedać, mam odłożone". Albo: "Czemu mam płacić 70 za Zew Prypeci, skoro na Steamie był za 30 zł i to razem z Cieniem Czarnobyla. Na Steamie nie kupiłem bo go nie lubię (nie można oddawać gier "jak nie działa"), poza tym już Cień Czarnobyla mam, więc wspaniałomyślnie oferuję całe 20 zł, macie tydzień na decyzję czy mi sprzedajecie, w przeciwnym razie sobie spiracę i sumienie będę miał czyste". Równie dobrze mógłbyś spisać wszystkie promocje z DDD czy savygamera z których nie skorzystałeś i w ten sposób ustalić górny limit ceny za daną grę, jeśli jest drożej, to nie ma zmiłuj, piracisz. Tylko po co się rozdrabniać i marnować czas na wyszukiwanie tych cen, skorzystaj z mojego pomysłu i ustal zryczałtowaną stawkę. Ile masz lat, że się na taką dziecinną argumentację zdecydowałeś? Dwanaście? To nie przejmuj się, że nie byłeś na Giermaszu, i tak by Ci Metra nie sprzedali, od 16 lat jest... |
|
offline |
||
Nikodem95 (Lord) 05.09.2010, 21:26 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #117 ] strajker: Tylko ,że w Warszawie jest ponad 1,5 mln ludzi a w całej Polsce prawie 40 mln.Różnica ,nie?
Nikodem95: Gdyby zrobić sumaryczne zestawienie kto w Polsce kupuje produkty CD Projektu jestem przekonany iż na tej liście (Warszawa kontra cały kraj) Warszawa wypada cienko.Świetny gościu jesteś.Nie wiem na co ty odpisujesz ,bo ja tylko napisałem ,że nie ma się co dziwić, bo Giermasz jest w Warszawie.Dlaczego? Bo to jest nasza stolica( główne miasto ) ,a tam gdzie ma być stolica to Ty nie decydujesz. Więc po jakie licho faworyzować Giermaszami Warszawę i jej mieszkańców? Bo to stolica Polski i największe miasto? Co z tego skoro nie z Warszawy CD Projekt ma główne pieniądze? |
|
offline |
||
biszu (Paź) 05.09.2010, 21:31 |
Nie wiem, jak Ci wszyscy ludzie od CD-Projektu to robią, ale ja jak widzę komentarze strajkera, Twardki`egoSlovian`a i innych to mi się budzi nagle morderczy instynkt. Nie chcę mi się zbierać wszystkich cytatów, więc napiszę własnoręczne, oparte w 99 %-ach na innych z tego tematu Typowe narzekanie : "Ojejejej, a czemu jest tylko w Warszawie Giermasz ? Toż to chamstwo, zdzierstwo i pod sto ustaw podchodzi ! Giermasz ma być w całej Polsce, bo jak nie to piracić będę!" Jezu, myślicie, że CD-Projekt to jakaś organizacja charytatywna typu Caritas jest ? Giermasze w całej Polsce im się po prostu NIE OPŁACAJĄ, a takie eventy są po to, żeby ludzie od CDP ZAROBILI a nie BANKRUTOWALI, a zrobienie takiego czegoś w całej Polsce to kupe organizacji jest, sam Warszawski Giermasz pewnie im dużo czasu zajął. Do organizacji pewnie nawet trzeba by zatrudnić nowych ludzi, co im się niespecjalnie opłaca. Poza tym Giermasz też polega na WYCZYSZCZENIU MAGAZYNÓW, a podejrzewam, że oni aż tyle tego w magazynach nie trzymają, żeby na całą Polskę starczyło. Mieliby produkować nowe egzemplarze i sprzedawać w takiej cenie jak z poprzednich Giermaszy ? Chyba żartujecie. Gdyby się CD-Projektowi akcja na całą Polskę opłacała, to po prostu by taką zrobili, nie martwcie się, oni mają kierowników dystrybucji czy innych od zarządzania o wiele lepiej wyszkolonych i o wiele bardziej mądrzejszych od Was. Taka akcja to nie jest też żadne faworyzowanie Warszawy, bodajże wcześniej były w innych miastach. Po prostu mają tu magazyn w którym im zalega najwięcej gier i to tutaj zrobili Królewski. Pamiętajcie do cholery, że takie akcje mają WZBOGACIĆ organizatora a nie być sprawiedliwe i zadowalające wszystkich klientów, bo by normalnie taki organizator zbankrutował i tyle go widzieli. Tak więc nie narzekajcie i cieszcie się, że w ogóle takie akcje są i macie szansę kupić gierkę za 40 zł gdy w sklepie jest za 100 zł, a jak jej nie wykorzystacie to trudno, ale psioczcie na siebie a nie na organizatorów. Ktoś wam broni pojechać pociągiem do Wawy i wrócić ? No właśnie. Z wieloma ludźmi rozmawiałem i połowa z nich przyjeżdżała z innych miast i nie narzekali wcale. A więc zrozumcie wreszcie, że CD-Projekt to nie są Wasi rodzice i nie będą was rozpieszczać do granic możliwości. Cieszcie się, że w ogóle takie akcje robią. Peace & Love (post trochę nieskładniowy, nie trzymający się kupy itp. ale pisany był w akcie frustracji.) |
|
offline |
||
biszu (Paź) 05.09.2010, 21:32 |
A i ogólnie jeszcze raz pozdrawiam tych co byli na Giermaszu, sami mili ludzie, choćby nawet dla takiego towarzystwa warto na takie akcje przychodzić ;] | |
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 05.09.2010, 21:33 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #123 ] knrdz: Nie chwale sie ;) Najwyrazniej mnie miales za pirata, wiec Ci chcialem udowodnic przeciwienstwo.TwardkiSlovian: I czym się tu chwalisz? Ja wróciłem do grania ze 2 lata temu i już zdążyłem zebrać podobną kolekcję Specjalnie @knrdz: (...) Bez aktualizacji ;) Cytat: Nie wiem co chciales przez to powiedziec.- a niczego nie oddaję jak mi się nie spodoba. Cytat: Nikogo nie szantazuje. CDP nie obchodzi moja osobistosc. Wisi im czy kupie ich gry czy nie. Poza tym nie powiedzialem, ze maja mi obnizyc cene tylko , ze chce sprawiedliwej promocji , ktora jest dla kazdego a to roznica.Ani nie szantażuję wydawców, że będę ich okradał, jeśli mi nie obniżą ceny - Cytat: Znowu nie wiem o co Ci chodzi. Ja kupuje gry, na ktorych mi zalezy w dzien premiery. Czasem nawet za ponad 200zl i co z tego?a też nie kupuję niczego powyżej tych 40-50 zł, po prostu czekam na promocje/obniżki. Cytat: Wiesz dyszka w dol a ponad 50% ceny w dol to znaczaca roznica.I nie chlipię jak dziewczynka, że w bydgoskim MediaMarkcie jest COD4 za 39 zł, a w mojej Koziej Wólce za 79. Cytat: Jako ojciec rodziny nie jest tak latwo sobie wyskoczyc do innego miasta.A co to za argument? Miałeś dokładnie taką samą okazję skorzystania z tej promocji jak ja Cytat: To jak bedziesz znowu na giermaszu to daj znac to Cie poprosze o zakup paru tytulow ;)- też nie mieszkam w żadnym z miast, w których organizowany był giermasz. W zeszłym roku pojechałem do Krakowa, a oprócz tego poprosiłem znajomego z Warszawy, dokupił mi jeszcze parę tytułów na "królewskim". Cytat: Jestemy w tym samym kraju, wiec Twoj przyklad sie mija z celem. Mamy ten sam purchase power. Hindusi maja nieco slabszy od nas.Argument "Czemu Ty masz placic za Metro 2033 40zl a ja mam za niego placic 99zl" i kryjąca się za nim śmieszna groźba "usprawiedliwionego" piractwa jest takiego pokroju jak "czemu ja mam płacić za GTA4 100 zł i to w rok po premierze, gdy w Indiach od pierwszego dnia kosztował 30 zł" Cytat: Poki co niczego jeszcze nie spiracilem. Tym bardziej nie spirace Cenegi. Przy mojej czestotliwosci zakupu u nich mam przy kazdym zakupie rabat -40%. Co mnie w zupelnosci zadowala jako program lojalnosciowy.Albo mi Cenego sprzedasz za 30, albo sobie spiracę i jestem usprawiedliwiony - pamiętajcie, w każdej chwili możecie mi za 30 zł sprzedać, mam odłożone". Cytat: Te przyklady juz nic nie maja wspolnego z moim przypadkiem ;)Albo: "Czemu mam płacić 70 za Zew Prypeci, skoro na Steamie był za 30 zł i to razem z Cieniem Czarnobyla. Na Steamie nie kupiłem bo go nie lubię (nie można oddawać gier "jak nie działa"), poza tym już Cień Czarnobyla mam, więc wspaniałomyślnie oferuję całe 20 zł, macie tydzień na decyzję czy mi sprzedajecie, w przeciwnym razie sobie spiracę i sumienie będę miał czyste". Cytat: Takie nieuprzejme teksty sobie zostaw dla kogos innego. Jeszcze jedna taka uwaga i "skarze" na Ciebie u ww ;) Reszta gadki rowniez mnie nie dotyczy.
Równie dobrze mógłbyś spisać wszystkie promocje z DDD czy savygamera z których nie skorzystałeś i w ten sposób ustalić górny limit ceny za daną grę, jeśli jest drożej, to nie ma zmiłuj, piracisz. Tylko po co się rozdrabniać i marnować czas na wyszukiwanie tych cen, skorzystaj z mojego pomysłu i ustal zryczałtowaną stawkę. Ile masz lat, że się na taką dziecinną argumentację zdecydowałeś? Dwanaście? To nie przejmuj się, że nie byłeś na Giermaszu, i tak by Ci Metra nie sprzedali, od 16 lat jest... |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 05.09.2010, 21:37 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "biszu" [ post #125 ] biszu: Nigga plz :D Habas jest mechatronikiem z wyksztalcenia :D spec od marketingu lolnie martwcie się, oni mają kierowników dystrybucji czy innych od zarządzania o wiele lepiej wyszkolonych i o wiele bardziej mądrzejszych od Was. |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 05.09.2010, 21:45 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "biszu" [ post #125 ] biszu: Dysponujesz danymi finansowymi na ten temat, że autorytarnie twierdzisz co się CD Projektowi opłaca a co sie nie opłaca?Jezu, myślicie, że CD-Projekt to jakaś organizacja charytatywna typu Caritas jest ? Giermasze w całej Polsce im się po prostu NIE OPŁACAJĄ Możesz podać źródło swojej wiedzy? Nie! Więc tylko konfabulujesz:P No tak - EOT |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 05.09.2010, 21:47 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #129 ] strajker: To sa spece CDP od finansow ;Pbiszu: Dysponujesz danymi finansowymi na ten temat, że autorytarnie twierdzisz co się CD Projektowi opłaca a co sie nie opłaca?Jezu, myślicie, że CD-Projekt to jakaś organizacja charytatywna typu Caritas jest ? Giermasze w całej Polsce im się po prostu NIE OPŁACAJĄ |
|
offline |
||
keeveek1 (Baron) 05.09.2010, 21:50 |
Leżę rozwalony na podłodze. Tak szczeniackich pretensji nie było na forum CDP od DAWIEN DAWNA. Promocja ma to do siebie, że ma ograniczony zasięg obowiązywania. CZy to ilościowo, czy miejscówkowo. Jeżeli CDP uzna żeby zrobić promocję w której tylko ciężarne kobiety dostaną 70% zniżki na metro2033 to Twardkiemu i reszcie dziatwy NIC DO TEGO. To jest tak samo śmieszne jakby ktoś narzekał że nad morzem ryby tańsze i on jest oszukany i to niesprawiedliwe że on w zakopanem za flądre płaci 3x tyle co jakiś gościu z byle Sopotu! Nie wiem skąd takie postulaty, ze "mnie się należy", kompletnie nie rozumiem w tym przypadku już w ogole. Świetna inicjatywa, ze CDP robi w kilku miastach w Polsce promocje znacznie poniżej poziomu cen sklepowych, a oni tu jeszcze z gębami że im nie dano w żłoby :D Ps. nie skorzystałęm jak na razie Z ŻADNEGO giermaszu bo mam daleko do wszystkich miast w których był a nie chcę wykorzystywać kolegów do wystawania w kolejkach. Co nie zmienia faktu że uważam Giermasz za świetną inicjatywę i GEST w stronę graczy. Bo ilości sprzedawane na giermaszu są bardzo symboliczne, nie mają absolutnie żadnego wpływu na zyski firmy CDP w skali roku, a jednak chce im się je robić. Oczywiście PR-owo takie akcje mają znaczenie. |
|
offline |
||
biszu (Paź) 05.09.2010, 21:55 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #129 ] TwardkiSlovian: I co, myślisz, że przyjęliby go bez żadnego wykształcenia w tym temacie, podczas gdy kupa innych ludzi się pewnie pchała na ten stołek ? Przyjmowanie po znajomości ma pewne granice. :P biszu: Nigga plz :D Habas jest mechatronikiem z wyksztalcenia :D spec od marketingu lolnie martwcie się, oni mają kierowników dystrybucji czy innych od zarządzania o wiele lepiej wyszkolonych i o wiele bardziej mądrzejszych od Was. Na resztę Waszych psioczeń odpowiedział keevek1 w jednym krótkim i zwięzłym poście. 100%-owo go popieram. |
|
offline |
||
Marta80 (Paź) 05.09.2010, 22:04 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #102 ] strajker: Był Giermasz w Krakowie i Poznaniu...byłeś tam???Nie zgadzam się z tym co napisałeś - bo sprzedaż przez Internet (za pośrednictwem swoich czyli CD Projektu ludzi prowadzących niniejszą stronę CD Projektu) nie stwarza, moim zdaniem, żadnych dodatkowych kosztów. A koszt przesyłki przecież opłacić mogą zamawiający. Cytat: Nie masz racji - moim zdaniem to jest duży problem CD Projektu a nie mój - obecny status quo bije głownie w CD Projekt i dziwię się że nikt tego tematu jak dotąd nie podniósł!Nie możesz przyjechać to niestety Twój problem, taka jest brutalna prawdą, CDP to nie siec handlowa by się musiał przystosować do klientów z całej polski. Skoro mają biuro w Warszawie to logiczne że w pierwszej kolejności zrobią u siebie.. ->Nikodem95 (nie wiem jak podkreśla się tekst w poście?) Dlaczego uważasz za niestosowne określanie "Warszawka"? 95 procent mieszkańców dzisiejszej Warszawy to nie są potomkowie mieszkańców Warszawy ale zbieranina z całej Polski (niekoniecznie najlepsza) - którzy uzyskując meldunek, zamieszkanie w Warszawie (czy ich rodzice/dziadkowie za PRL) nagle zaczęli udawać Warszawiaków i patrzeć z pogardą na resztę kraju. To do dziś widać, czuć, słychać! Warszawa jest stolica (niestety) Polski - i co z tego? Mam przez to traktować specyficznie mieszkańców Warszawy bo to stolica? A w ogóle to Kraków powinien być stolica Polski i kropka! Giermasz to ukłon w stronę graczy, tak ja to odbieram a nie coś co nam się należy bo tak ma być i już. Ja chcę kupić nowy samochód, żądam, żeby producent zrobił taką promocję w moim mieście, żebym mogła wybrać sobie kolor, model i zapłacić najwyżej 40zł...człowieku obudź się;) |
|
offline |
||
Marta80 (Paź) 05.09.2010, 22:08 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #109 ] TwardkiSlovian: EA to wydawca CDP dystrubutor i taka jest róznica, ale to chyba za dużo do ogarnięcia na Wasze głowy... heaverqq: Bez sensu przyklad. Twoj goral najwyrazniej sprzedaje oscypki lokalnie. @keeveek1 masz racje, w przyszłe wakacje opierniczę górala u którego zawsze się zaopatruje w oscypki na drodze do Łysej Polany że tyle km muszę po nie jechać i że to on powinien do mnie podjechać i mam gdzieś że nie będzie mu się to opłacać. A tak wogóle stolicą Oscypków powinna być Warszawa:] Z czego wiem gry CDP sa dostepne w calej Polsce. Skoro sa wydawca na cala Polske to ich akcje promocyjne powinne tez byc na cala Polske. Niekoniecznie giermasz ale cos do czego kazdy ma dostep jak 2za 1 EA. Coz skoro CDP nie moze przyjechac do mnie ze swoja oferta to ja tez z pieniazkami do nich nie przyjade za towary wystawione na giermaszu. Ani troche mnie nie bedzie sumienie gryzlo gdy w nielegalny sposob sie zaopatrze w te gry. |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 05.09.2010, 22:21 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Marta80" [ post #133 ] Cytat: Nie widzę powodu dla którego taki "ukłon" miał być ograniczony tylko do wybranych miejsc.Giermasz to ukłon w stronę graczy, tak ja to odbieram a nie coś co nam się należy bo tak ma być i już. Ja chcę kupić nowy samochód, żądam, żeby producent zrobił taką promocję w moim mieście, żebym mogła wybrać sobie kolor, model i zapłacić najwyżej 40zł...człowieku obudź się;) Mamy XXI w. (AD 2010) i jako klient robiący bardzo duże zakupy produktów made in CD Projekt oczekuję, iż takie "ukłony" będą ze strony CD Projektu czynione również wobec tych graczy/klientów którzy nie mieszkają/przebywają w Warszawie czy Krakowie. Mi chodzi "tylko" o zmianę metody tego ukłonu - moim zdaniem najlepszą byłoby a la internet - wtedy obojętne czy jestem z Bytomia, Przemyśla czy Kołobrzegu wzgl. w Polsce czy poza nią mam szansę skorzystania z takiego "ukłonu". Ponadto na dzień dzisiejszy po skasowaniu Wirtualnych Pieniędzy CDP i dla mnie bezwartościowej funkcji/namiastki (bo mam wszystkie takie gry) ściągania "starych" gier z Internetu z rekomendacji CDP nie widzę wobec mojej skromnej osoby także żadnego pożytku z 2196 WP jakie mam w tej chwili na koncie! Nie ma wobec mnie żadnego "ukłonu" ze strony CDP a jest "ukłon" wobec golców którzy kupuja w Warszawie po jednej grze i wołają tak ma być "Giermasz" tylko dla wybranych czyli "dla nas":P |
|
offline |
||
Templar (Paź) 05.09.2010, 22:22 |
Ostatnio byłem w Gdańsku i zauważyłem, że tam chleb kosztuje 1,80zł, a u mnie w Warszawie 2zł, toż to skandal, dlaczego Gdańsk jest faworyzowany i ma tańszy chleb?! Skoro tak to ja nie zamierzam płacić więcej i po prostu będę kradł... To tak odnoście ostatnich komentarzy oburzonych ludzi, że w u nich w Koziej Wólce nie było giermaszu. Naprawdę, aż nie wiem co powiedzieć, równie dobrze powinienem narzekać, że MM robi najlepsze promocje w Bydgoszczy i w innych miasta, a nigdy w Warszawie (jakiś czas temu był Call of Juarez na PS3 za 49zł, a ja musiałem szukać po całej Warszawie i udało mi się znaleźć tylko za 89). |
|
offline |
||
keeveek1 (Baron) 05.09.2010, 22:24 |
Jakby to powiedzieć, no... już ostatecznie, bo więcej mi się nie chce... jak się nie podoba giermasz, to: http://img191.imageshack.us/img191/299/gtfohipopotamus.jpg |
|
offline |
||
karmazynowy (Paź) 05.09.2010, 22:45 |
Oddajcie mój Kocyk!!!! Złodzieje! Banda decydentów! Żądam kategorycznego zwrócenia MOJEGO niebieskiego kocyka (w serduszka). Przyjdę do was. Właściciel Kocyka Ps: Radzę się przygotować |
|
offline |
||
biszu (Paź) 05.09.2010, 22:55 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "karmazynowy" [ post #138 ] karmazynowy: Zrób jeszcze taką flashową grę jak The Waster CD-Projektowy w którym rozjeżdżasz walcem złych złodziei niebieskich kocyków w serduszka ! ;)Oddajcie mój Kocyk!!!! Złodzieje! Banda decydentów! Żądam kategorycznego zwrócenia MOJEGO niebieskiego kocyka (w serduszka). Przyjdę do was. Właściciel Kocyka Ps: Radzę się przygotować |
|
offline |
||
knrdz (Rycerz) 05.09.2010, 23:13 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #135 ] strajker: Ludzie, nie odkrywajcie Ameryki. Z tego, że Giermasz jest ŻADNĄ promocją przy "EA Classics 2 za 1" każdy sobie oczywiście zdaje sprawę. To zupełnie inny kaliber, porównywać się go powinno raczej z weekendowymi wyprzedażami w danej sieci marketów (gdzie konkretny asortyment, np. dana gra jest dostępna w obniżonej cenie tylko np. w Bydgoszczy czy dwóch sklepach w Krakowie, w innych miastach można wtedy np. kupić taniej pralkę, ale nie Modern Warfare 2 za 79 zł - jak to było w zeszły weekend w krakowskich mediamarktach i podejrzewam, że za długo nie poleżały). Sprzedają na tych giermaszach pewnie paręnaście tysięcy gier, z czego większość to kilkuletnie złogi magazynowe po 5-10 zł, a tylko kilkaset sztuk gier rzeczywiście nowych, jak wypominane tu wielokrotnie Metro. Tyle samo pewnie sprzedaje EA w swojej promocji 2 za 1 - ale nie przez całe 2 tygodnie promocji, a przez jeden dzień i nie w całej polsce, a w kilku-kilkunastu sklepach w jednym dużym mieście. Gdyby taką samą ilość gier zamiast na Giermasz przeznaczyć na ogólnopolską wyprzedaż choćby tylko w jednej wybranej sieci sklepów, to pewnie w promocyjnej cenie wypadłoby mniej niż 10 sztuk danego tytułu na sklep, mielibyście zatem jeszcze większe pretensje, że o 8:05 już nie było czego szukać, zostały tylko Baldury po dysze, ale Baldury kto chciał już za dychę 5 razy wcześniej kupił. To samo byłoby w sklepie internetowym - wystarczy przypomnieć jak szybko wyszły najciekawsze pozycje w "Efekcie Serii II", gdyby zamiast 3 punktów rejestracyjnych do zakupu Mass Effecta czy Wiedźmina wystarczyło 20 zł (ceny z Giermaszy), to pewnie nie poleżałyby nawet kilku godzin.Nie widzę powodu dla którego taki "ukłon" miał być ograniczony tylko do wybranych miejsc. Mamy XXI w. (AD 2010) i jako klient robiący bardzo duże zakupy produktów made in CD Projekt oczekuję, iż takie "ukłony" będą ze strony CD Projektu czynione również wobec tych graczy/klientów którzy nie mieszkają/przebywają w Warszawie czy Krakowie. W ogóle nie rozumiem założenia, że Giermasz to jakaś promocja dla "klientów robiących bardzo duże zakupy produktów made in CD Projekt", moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Ci, kupujący naprawdę dużo już to co jest na Giermaszu dawno kupili, albo dostali w innych promocjach (choćby ze wspomnianego Efektu Serii II). Giermasz to moim zdaniem okazja, by przekonać graczy "legalnych inaczej", że gry wcale nie muszą być drogie, kupi taki na Giermaszu 4 gry i zapłaci 50 zł, to może pomyśli, że rzeczywiście nie musi grać w 0-days z torrentów, na najbliższe miesiące ma rozrywkę za 50 zł, a w międzyczasie może polować na inne promocje i kupować gry roczne po przystępnej cenie 20-50 zł. Przy okazji na sprzęcie zaoszczędzi, zamiast do pirackiego Crysisa dokupywać zdolną go uciągnąć kartę graficzną za 1000 zł pogra sobie w coś starszego, a gdy za np. półtora roku kupi Crysisa za 25 zł (w w EAC 2za1) , to za tę samą kartę zapłaci już 300 zł. A że przy okazji korzystają i normalni gracze (nie wszyscy, tylko ci, którym cenę oszczędności zechce się okupić czasem zmarnowanym na dojazd i kolejkę), to chyba też nic złego? |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||