Forum dyskusyjne: Wielki Giermasz Królewski już w najbliższą sobotę!

Wielki Giermasz Królewski już w najbliższą sobotę! [przejdź do newsa]
Autor posta Treść posta  

Przygotujcie się ...

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #21 ]

TwardkiSlovian:
Robson939:
CDPROJEKCIE!
Wiem że trochę przesadzam ale błłłłłłłłłłłagam was, odpowiedzcie mi na pytanie które zadałem, bo to dla mnie bardzo ważne :F
Zaloz sie o pieniadze, ze Ci nie odpowiedza. To ktos z CDP sie odezwie ;P
Czekałem, aż ktoś wspomni o kasie... ;)

Robson - przyjdź i sprawdź, na pewno nie będziesz zawiedziony.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Robson939" [ post #23 ]

Robson939:
Lutador:
Robson - przyjdź i sprawdź, na pewno nie będziesz zawiedziony.
No to może inaczej sie zapytam - czy będą trochę nowsze gry na Xboxa niż dotychczas były?
Bardzo przepraszam że się tak dopytuję ale na ostatni giermasz przyszedłem z nadzieją że kupię wymienione gry i się troszkę zawiodłem...
Co prawda, kupiłem wtedy inne super gry ale na tamtych zależało mi najbardziej.
Tak więc bardzo bym prosił o konkretniejsze odpowiedzenie bo nie chciałbym wstawac rano nadarmo...
Będzie na xboxa i ps3 po kilka sztuk marketingowych takich gier jak:
Metro, UFC, SillentHill, Saints Row 2, Golden Axe, F.E.A.R...

Witam,

To może ja wyjaśnie kwestie giermaszu i ich braku w miejscach poza Warszawą i kilkoma innymi miastami. Więc jak słusznie pisało kilka osób wcześniej, kluczem do prowadzenia akcji typu Giermasz jest zysk i możliwość redukcji stanów magazynowych. Ze względów na koszty prowadzenie tej akcji poza biurem ma mały sens ekonomiczny, staramy się mimo to organizować giermasze w kluczowych miastach poza Warszawą tj, Kraków, Poznań, Katowice etc., nie uda nam się natomiast nigdy organizować takich akcji w miastach mniejszych, głównie ze względów na popyt jaki w nich występuję. Już w tak dużych miastach jak Kraków, czy Poznań ilość sprzedanych gier to 1/3 tego co sprzedaje się podczas giermaszu w Warszawie, a czego można by się spodziewać po miastach dużo mniejszych? Co do Internetu, tutaj akcja nie może się odbywać ze względów na zbyt duże możliwości nadużyć ze strony kuypujących hurtowo oraz ze względów na to, że nie chcemy giermaszami wchodzić w konkurencję z innymi sklepami interntowymi. Reasumując Giemrasz to akcja promocyjna/wyprzedażowa, któa odbywa się latem, zawsze będzie dostępna tylko w wybranych dużych miastach Polski (top5), a z racji organizacyjnej warszawksi giermasz będzie zawsze największy, bo blisko jest do magazynu, bo firma ma tu swoją siedzibę etc.

Podobny mechanizm działania stosują z powodzeniem firmy z innych branż, z tym że te najczęsciej wogóle ograniczają się do prowadzenia wyprzedaży tam gdzie mają swoje firmy.

Pozdrawiam,

Migem

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #129 ]

Dysponujesz danymi finansowymi na ten temat, że autorytarnie twierdzisz co się CD Projektowi opłaca a co sie nie opłaca?

Możesz podać źródło swojej wiedzy?
Nie!
Więc tylko konfabulujesz:P No tak - EOT[/q]

Nie musi podawać, ja potwierdzam. Nie opłaca się.