Forum dyskusyjne: The Waster ? Klasyki Szrotmistrz bije rekordy oglądalności!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
CD Projekt 02.09.2010, 10:36 |
Jeśli nie wiesz o co chodzi, to koniecznie przeczytaj o najbardziej kontrowersyjnej akcji tego lata (ewentualnie drugiej najbardziej po zamieszkach na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie). Zobacz autentyczne wzburzenie mediów i poczuj dreszcze ... |
|
Abi_Dalzim (Lord) 03.09.2010, 17:04 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Flameruler" [ post #20 ] Dla mnie mogła by być podstawka + Maska Zdrajcy (lub nawet to osobno, bo przecież MZ jest już w Dodatku). |
|
offline |
||
knrdz (Rycerz) 03.09.2010, 17:08 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #21 ] Abi_Dalzim: Podstawkę widziałem w boksie z przecenionymi na 9,99zł TopSellerami w krakowskim Saturnie, pewnie w innych też znajdziesz.
Dla mnie mogła by być podstawka + Maska Zdrajcy (lub nawet to osobno, bo przecież MZ jest już w Dodatku). |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 03.09.2010, 18:11 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #22 ] knrdz: No cóż w Kielcach tylko Empik i MM mamy :/[q=Abi_Dalzim] w krakowskim Saturnie, pewnie w innych też znajdziesz. Pozostaje mi nikła nadzieja, bo wczoraj jakąś inwentaryzację w MM robili, więc może jakieś obniżki będą. Dzisiaj się wybiorę i sprawdzę. |
|
offline |
||
WebSter23 (Giermek) 03.09.2010, 20:00 |
Ta reklama z porozdzieranymi okładkami reedycji konkurencyjnych firm było chamskie. Po prostu pokazanie co sądzicie o konkurencji. P O R A Ż K A |
|
offline |
||
skoks (Paź) 07.09.2010, 17:18 |
Ale CDP również swoją klasykę niszczy więc nie widzę w tym nic złego. To pokazuje że czas zerwać z tym co złe, a rozpocząć Nową Ciekawą klasyke i ja jestem za CDP :D | |
offline |
||
knrdz (Rycerz) 07.09.2010, 17:32 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "skoks" [ post #25 ] skoks: Żartujesz, prawda? W żadnej z tych gierek nie niszczy swoich pudełek, a cenegowe. A dzisiaj okazało się, że "rewolucja" to tylko nieudolne gonienie tej "starej, nudnej" klasyki Cenegi - pudełka też będą blurayowe, cena sugerowana też pewnie 30zł, tylko tytułów na miarę Obliviona i Bioshocka nie widać...
Ale CDP również swoją klasykę niszczy więc nie widzę w tym nic złego. To pokazuje że czas zerwać z tym co złe, a rozpocząć Nową Ciekawą klasyke i ja jestem za CDP :D |
|
offline |
||
Flameruler (Lord) 07.09.2010, 17:34 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #26 ] Cena sugerowana to ok. 24 zł, więc taniej niż klasyka Cenegi. :) |
|
offline |
||
keeveek1 (Baron) 07.09.2010, 18:01 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #26 ] knrdz: były też reklamy prasowe i tam faktycznie były też zniszczone pudełka XK.
skoks: Żartujesz, prawda? W żadnej z tych gierek nie niszczy swoich pudełek, a cenegowe. A dzisiaj okazało się, że "rewolucja" to tylko nieudolne gonienie tej "starej, nudnej" klasyki Cenegi - pudełka też będą blurayowe, cena sugerowana też pewnie 30zł, tylko tytułów na miarę Obliviona i Bioshocka nie widać...Ale CDP również swoją klasykę niszczy więc nie widzę w tym nic złego. To pokazuje że czas zerwać z tym co złe, a rozpocząć Nową Ciekawą klasyke i ja jestem za CDP :D |
|
offline |
||
skoks (Paź) 07.09.2010, 18:21 |
knrdz, jak lubisz gry cenegi to nie besztaj CDP na stronie CDP, a idź sobie na forum cenegi. http://www.gamezilla.pl/content/cd-projekt-atak...ej-klasyki link do obrazka Stara nudna klasyka XXX owszem są tam Reedycje Cenegi, LEM'a i EA, ale są też 2 CDP więc... Nie napisałem że w grach się niszczy reedycje Cenegi, mały błąd popełniłem, owszem, ale proszę poczekaj z osądami co do kopiowania pomysłów Cenegi do premiery Nowej Klasyki. |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 07.09.2010, 20:41 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "skoks" [ post #29 ] skoks: Wrzucenie tych dwoch pudelek jest symboliczne, zeby ludzie sie nie czepiali. Nedzna proba zamaskowania prawdziwych zamiarow.link do obrazka Stara nudna klasyka XXX owszem są tam Reedycje Cenegi, LEM'a i EA, ale są też 2 CDP więc... |
|
offline |
||
Ichibanboshi-kun (Paź) 07.09.2010, 22:14 |
Mi to tito, chciałbym już tylko zobaczyć wynik. Myślę sobie tylko, że CDP pokazało w inny sposób, że zgniecie konkurencję. NIe spodziewałbym się takiej akcji od CDP. |
|
offline |
||
Slavkovic (Paź) 09.09.2010, 15:38 |
Nie podoba mi się ta akcja CDP, zważywszy na to, że Cenega wyda w pomarańczowej klasyce fajniejsze gry w przyzwoitych cenach. Pyszałkowatość CDP jest słaba i nie ma przełożenia na faktycznie dobre i tanie tytuły. Że Cenega podróbki robi i kradnie pomysły CDP? Robi to całkiem dobrze, moim zdaniem. |
|
offline |
||
takbir27 (Paź) 10.09.2010, 00:11 |
A mi tam się podoba i nie mam nic przeciwko.. pod jednym warunkiem... jeśli nowa extra klasyka będzie rzeczywiście czymś super... a co do cenegi.. mają lepszy program lojalnościowy... ale słaby kontakt z użytkownikiem.. | |
offline |
||
Napromieniowany (Rycerz) 10.09.2010, 00:30 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Slavkovic" [ post #32 ] Slavkovic: W jednym Cię muszę poprawić. Cenega już WYDAŁA fajne gry. Każdy co go interesowało ze starszych pozycji to już ma a nowe gierki które wchodzą do PKK to cóż. KB - długo i z uporem maniaka sprzedawane w pakiecie z Falloutem 3 w dość atrakcyjnej cenie (jak za dwie gry) więc myślę że większość zainteresowanych grą już dawno ją ma. SF4 - myślę, że mało kto gra na PC w bijatyki, inna sprawa, że ich na tej platformie nie ma. Jest to więc chyba jedyna w miarę ciekawa propozycja. Hitmany - śmiech na sali. W tym roku wszystkie cztery były w CDA z tego pierwsze trzy nadal w kioskach (CDA poleciało w kulki i zrobiło "reedycję"). Kto to teraz od Cenegi kupi? A Bionic Commando gierka fajna ale też już była taniej, np. we wspomnianej GAZECIE (taaaaaaaaak Smuggler! Wiem, że CDA to czasopismo:P) . O tyle, że sama kampania reklamowa wyszła CDP śmiesznie - zapowiadali rewolucję a wyszło przepakowanie gier w śmieszne blugejowe pudełeczka to do edycji trafi kilka naprawdę ciekawych i niedostępnych wcześniej w rozsądnej cenie gierek = F.E.A.R.2 na przykład. Nie podoba mi się ta akcja CDP, zważywszy na to, że Cenega wyda w pomarańczowej klasyce fajniejsze gry w przyzwoitych cenach. Pyszałkowatość CDP jest słaba i nie ma przełożenia na faktycznie dobre i tanie tytuły. Że Cenega podróbki robi i kradnie pomysły CDP? Robi to całkiem dobrze, moim zdaniem. Ale to tylko moje zdanie:) |
|
offline |
||
keeveek1 (Baron) 10.09.2010, 09:04 |
SF4 ja kupiłem w premierowej okazji, tylko 10 zł więcej niż pomaranczowa kupa a wydanie tak jakby lepsze... to już dość dawno temu. Daliby Majesty 2, Wanted, Cryostasis, to nie... żal im. |
|
offline |
||
knrdz (Rycerz) 10.09.2010, 10:14 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Napromieniowany" [ post #34 ] Napromieniowany: Z tego zdania najwyraźniej wynika, że BC było dołączone do któregoś numeru CD-Action, a przecież NIE BYŁO (niedowierzając sprawdziłem w bazie Markolfa i tam też tego nie odnotowali).
Bionic Commando gierka fajna ale też już była taniej, np. we wspomnianej GAZECIE (taaaaaaaaak Smuggler! Wiem, że CDA to czasopismo:P) . |
|
offline |
||
phoenix_fire (Lord) 10.09.2010, 11:16 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #36 ] knrdz: Może koledze chodziło o Bionic commando Rearmed :) Łatwo pomylić te tytuły.
Napromieniowany: Z tego zdania najwyraźniej wynika, że BC było dołączone do któregoś numeru CD-Action, a przecież NIE BYŁO (niedowierzając sprawdziłem w bazie Markolfa i tam też tego nie odnotowali).Bionic Commando gierka fajna ale też już była taniej, np. we wspomnianej GAZECIE (taaaaaaaaak Smuggler! Wiem, że CDA to czasopismo:P) . |
|
offline |
||
knrdz (Rycerz) 10.09.2010, 12:11 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "phoenix_fire" [ post #37 ] phoenix_fire: BCR też nie było: http://markolf.pl/index.php?litera=BMoże koledze chodziło o Bionic commando Rearmed :) Łatwo pomylić te tytuły. Chyba że chodzi o takie Bionic Commando: http://flashgamesite.com/play1189game.html (czyli Rearmed w oryginale). |
|
offline |
||
stefanel (Paź) 10.09.2010, 12:18 |
i miała być tak rewolucja tak super a oczywiście wyszło jak zawsze, lipa! Huber Hałas, Habas? powiedział, że bardzo denerwuje go kiedy konkurencja czyli Cenega czerpie pomysły od nich, hahahahahah a co oni zrobili, skopiowali Cenegę i to nie po raz pierwszy cenega miała SUPERSELLER to CDP zrobiło TOPSELLER a teraz zrobili to samo ze swoja klasyką http://www.gamezilla.pl/content/z-duzej-chmury-...yce?ref=nf "z dumą prezentują nową odsłonę klasyki".... powinni napisać z dumą prezentują pomysły zaczerpnięte od CENEGI żal mi Was chłopcy z CDP-u |
|
offline |
||
SzamanSZ (Paź) 10.09.2010, 17:01 |
Sprawa jest przecież prosta - widać, że z CD Projekt jest cienko od pewnego czasu. Ta kampania to sprawdzony przykład na to, że "afera/skandal to najlepsza (i często najtańsza) reklama". Gdyby nie CDPRed i Wiedźmin, to już chyba całkiem skazałbym firmę na porażkę. | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||