Forum dyskusyjne: Filmy i seriale - pytania do CDP
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Inuki (Paź) 08.11.2010, 18:35 |
Postanowiłem założyć w którym można by prowadzić dyskusję na temat filmów i seriali wydawanych przez CDP. Mam nadzieję, że temat się przyjmie i że ktoś z CDP będzie tu zaglądał od czasu do czasu :-) Na początek dwa pytanka z mojej strony: - czy planujecie reedycję serialu "Agentka o stu twarzach"? - dlaczego Disney Polska tak mocno kaleczy wydania Blu-ray w naszym kraju? |
|
offline |
||
SallyCarrera CD Projekt 09.11.2010, 13:00 |
Zapraszamy do dyskusji na temat filmów! :) 1) czy planujecie reedycję serialu "Agentka o stu twarzach"? Obecnie nie mamy tego serialu w planie. 2) dlaczego Disney Polska tak mocno kaleczy wydania Blu-ray w naszym kraju? Ze względu na stosunkowo niską sprzedaż blu-ray w naszym regionie, producent często dąży do ograniczenia kosztów produkcji. Walczymy o lepsze wydania na polski rynek i mamy nadzieję że już wkrótce będziemy mogli wam zaproponować wydania z większą ilością dodatków. |
|
offline |
||
Inuki (Paź) 21.11.2010, 17:32 |
Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania, w takim razie zacznę polować na poprzednie wydanie "Agentki o stu twarzach". Co do drugiej odpowiedzi to spytam wprost: jeżeli sprzedaż Blu-ray w naszym kraju byłaby wyższa, to czy wtedy jest szansa na pełne, nieokrojone wydania? W sumie jest to pewnego rodzaju zamknięte koło: Blu-ray się w Polsce nie sprzedaje i dlatego dostajemy pocięte wydania, a niektórzy (w tym ja) nie kupują Blu-ray w Polsce przez to, że wydania są wybrakowane. No i tutaj koło się zamyka. Uważam, że jest dużo sposobów na ograniczenie kosztów i nie trzeba tutaj wcale ogołacać wydań z dodatków (i nie tylko). Mnie osobiście pocięte wydania nie interesują i nie zamierzam ich kupować. Jeżeli dostawalibyśmy pełne wydania (tak jak w innych krajach), to jestem gotów zapłacić więcej i kupić polskie wydanie (tak jak w przypadku "Fantazji" pomimo, że wersja w UK ma polską wersję, a koszt sprowadzenia obu filmów to około 85zł). Może dałoby radę zrobić dwie wersje wydań? Jedna tańsza - tylko film + jakieś tam dodatki; druga droższa i w limitowanym nakładzie, która nie będzie się różniła NICZYM od wydań zachodnich? W przyszłym roku ma ukazać się "Bambi", "Alicja w Krainie czarów", "Tron 1 i 2", oraz "Król Lew". Wszystkie te filmy mam zamiar kupić ale jeżeli wydania będą wybrakowane tak jak "Piękna i Bestia" to podziękuję i sprowadzę z UK. Kilka lat temu również wydania Disney'a były pozbawiane dodatkowych płyt (za czasów DVD) i sprzedaż nie była zadowalająca, bo filmy zalegały w marketach i można je było później kupić za 5-10zł. Myślałem, że od tego czasu Disney Polska czegoś się nauczyło ale widać, myliłem się. Jeżeli faktycznie CDP nie ma wpływu na zawartość płyt, to muszę się z Wami przeprosić, bo sądziłem, że to właśnie Wy za to odpowiadacie :-) No i tak na szybko jeszcze kilka krótkich pytań, które mnie ostatnio naszły: - czy macie w planach drugi sezon "Miecza prawdy" i serial "Castle"? - czy "Fantazja" na Blu-ray została wydana bez tekturowej obwoluty (na DVD widziałem, że jest)? - czy moglibyście wydać "Fantazję" i "Fantazję 2000" w jednym zbiorczym wydaniu (tak jak w UK)? Bardzo ładnie się ono prezentuje :-) |
|
offline |
||
Kacper09 (Paź) 21.11.2010, 18:21 |
Też chciałbym się zapytać o serial 1) Czy planujecie wydać kolejne sezony serialu LOST - zagubieni na blu ray? Jeśli tak to jaki jest przybliżony termin 2) Czy zamierzacie wydać kolekcje całego serialu DVD/Blu Ray tak jak został od wydany w USA? http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B0036EH3...gfremov-20 |
|
offline |
||
SallyCarrera CD Projekt 24.11.2010, 16:38 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #1 ] Mocno walczymy o lepsze wydania i mamy nadzieję że niezależnie od popularności Blu-ray w Polsce, będziemy mogli zaproponować Wam wydania takie same jak w Europie zachodniej. Nie da się jednak ukryć, że większa popularność Blu-ray w naszym regionie byłaby najlepszym wsparciem :)Nie mamy obecnie w planach wydania dwóch "Fantazji" w jednym opakowaniu ani LOST na Blu-ray, to samo dotyczy wymienionych seriali. Jednak plany się zmieniają więc niczego nie wykluczamy. Sądzę że na komplet LOSTów możecie liczyć w przyszłym roku :) Ja również mam pytanie do Was. Czy filmy akcji wolicie oglądać z napisami czy z lektorem? |
|
offline |
||
procek225 (Lord) 24.11.2010, 17:30 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "SallyCarrera" [ post #5 ] SallyCarrera: W moim przypadku zdecydowanie napisy. Lektor kaleczy nastrój.
Ja również mam pytanie do Was. Czy filmy akcji wolicie oglądać z napisami czy z lektorem? |
|
offline |
||
Nikodem95 (Lord) 24.11.2010, 17:58 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "SallyCarrera" [ post #5 ] SallyCarrera: Jako,że jestem jeszcze dosyć młody to zdecydowanie wolę lektora przy filmie akcji.Wtedy mogę się skupić na obrazie i słyszeć tekst :)
Ja również mam pytanie do Was. Czy filmy akcji wolicie oglądać z napisami czy z lektorem? |
|
offline |
||
Inuki (Paź) 24.11.2010, 17:59 |
Ja też wolę napisy, z lektora korzystam ale nie za często. Lektor przydaje się w czasie seansu ze znajomymi, bo nie wszystkim chce się czytać. Co do seriali, to mam nadzieję, że drugi sezon "Miecza Prawdy" zostanie kiedyś tam u nas wydany. W końcu serial ma tylko dwie serie :-) |
|
offline |
||
heaverqq (Rycerz) 24.11.2010, 18:21 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Nikodem95" [ post #7 ] Nikodem95: Polecam "potrenować" z filmami bez lektora lecz napisami, wiek raczej tu nic nie ma rzeczy. Z czasem nauczysz się czytać i jednocześnie skupiać na tym co się dzieje na ekranie:] Sam wielokrotnie miałem sytuacje że szedłem na film do kina a po seansie pytałem się znajomych czy był to lektor czy napisy, stało się to na tyle normą że nie zwracałem uwagi na to że czytam(!):]
SallyCarrera: Jako,że jestem jeszcze dosyć młody to zdecydowanie wolę lektora przy filmie akcji.Wtedy mogę się skupić na obrazie i słyszeć tekst :)Ja również mam pytanie do Was. Czy filmy akcji wolicie oglądać z napisami czy z lektorem? |
|
offline |
||
michael798 (Lord) 24.11.2010, 20:13 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "SallyCarrera" [ post #5 ] SallyCarrera: Zależy od filmu i od tego który raz go oglądam, jeżeli pierwszy to wolę lektora, jeżeli np. 2-3 to lepsze są napisy bo tekst mam w podświadomości:]
|
offline |
||
Nikodem95 (Lord) 24.11.2010, 21:08 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "heaverqq" [ post #9 ] heaverqq: Czasami jest tak ,że tekst niby jest ,ale że jest biały to na jasnych tłach "dużo" widać :P
|
|
offline |
||
Inuki (Giermek) 25.11.2010, 21:42 |
Zauważyłem, że w niektórych sklepach internetowych (i zwykłych) ceny starszych wydań Blu-ray (Dumbo, Toy Story, Odlot, itp.) zostały przecenione ze 119zł na 79zł. Czy jest to Wasza obniżka ceny już na stałe, czy też jest to jakaś promocja danych sklepów? | |
offline |
||
SallyCarrera CD Projekt 26.11.2010, 09:26 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #12 ] Inuki: To jest stała obniżka wybranych tytułów.
Zauważyłem, że w niektórych sklepach internetowych (i zwykłych) ceny starszych wydań Blu-ray (Dumbo, Toy Story, Odlot, itp.) zostały przecenione ze 119zł na 79zł. Czy jest to Wasza obniżka ceny już na stałe, czy też jest to jakaś promocja danych sklepów? |
|
offline |
||
Kalliope (Paź) 30.11.2010, 21:17 |
Kiedy wydacie na DVD 1 i 2-gi sezon kapitalnego serialu "CASTLE" ze "stajni" ABC Studios? Universal Channel wyemitował pełne 2 sezony, TVP2 kończy już prawie 1-szy sezon (niedziele o 22:05), odcinki 3-go sezonu można kupić na CYFRA+ VOD... W Polsce jest dużo fanów tego serialu i CZEKAMY!!! | |
offline |
||
SallyCarrera CD Projekt 08.12.2010, 12:03 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Kalliope" [ post #14 ] Nieznany: W tej chwili Disney nie planuje polskiego wydania serialu "Castle", damy Wam znać jeśli sytuacja się zmieni.Kiedy wydacie na DVD 1 i 2-gi sezon kapitalnego serialu "CASTLE" ze "stajni" ABC Studios? Universal Channel wyemitował pełne 2 sezony, TVP2 kończy już prawie 1-szy sezon (niedziele o 22:05), odcinki 3-go sezonu można kupić na CYFRA+ VOD... W Polsce jest dużo fanów tego serialu i CZEKAMY!!! Tymczasem fani Nathana Filliona (czyli Richarda Castle) mogą go oglądać w czwartym sezonie "Gotowych na wszystko" gdzie wciela się w rolę doktora Adama Mayfair :) |
|
offline |
||
Inuki (Giermek) 08.12.2010, 14:09 |
To ja przyznam teraz, że czegoś nie rozumiem. Na konferencji CDProjektu, która odbyła się 18 listopada była mowa o filmach. No i puszczono taki krótki filmik z zapowiedziami co nas czeka w roku 2011 i pojawiła się na nim plansza "TV on DVD" gdzie wymieniono takie seriale: Castle, Cougar Town, Criminan Minds, Ghost Whisperer, Brothers & Sisters, Grey's Anatomy, Desperate Housewives i Private Practice. Tak więc jak to jest? Te seriale mają szansę ukazać się na naszym rynku, czy ten filmik to był pic na wodę? Ja ucieszyłem się na wiadomość o "Ghost Whisperer" i "Castle", no ale teraz to nie wiem czy moja radość nie była przedwczesna? | |
offline |
||
Isath (Rycerz) 08.12.2010, 15:54 |
hmm na wydanie "Castle" sama miałabym ochotę ;] | |
offline |
||
SallyCarrera CD Projekt 09.12.2010, 10:15 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #16 ] Inuki: Plan filmowy, przygotowywany przez Disneya na poszczególne regiony nie uwzględnia na dzień dzisiejszy wydania w Polsce wspomnianych powyżej seriali co spowodowane jest zbyt słabymi wynikami oglądalności tych filmów (emitowanych w TV) w naszym kraju.
To ja przyznam teraz, że czegoś nie rozumiem. Na konferencji CDProjektu, która odbyła się 18 listopada była mowa o filmach. No i puszczono taki krótki filmik z zapowiedziami co nas czeka w roku 2011 i pojawiła się na nim plansza "TV on DVD" gdzie wymieniono takie seriale: Castle, Cougar Town, Criminan Minds, Ghost Whisperer, Brothers & Sisters, Grey's Anatomy, Desperate Housewives i Private Practice. Tak więc jak to jest? Te seriale mają szansę ukazać się na naszym rynku, czy ten filmik to był pic na wodę? Ja ucieszyłem się na wiadomość o "Ghost Whisperer" i "Castle", no ale teraz to nie wiem czy moja radość nie była przedwczesna? |
|
offline |
||
Inuki (Giermek) 11.12.2010, 15:47 |
No to skoro z seriali aktorskich nici, to co z serialami animowanymi? Za kilka dni w Czechach ukazują się Gumisie, Brygada RR oraz Superbaloo. No i według czeskich sklepów internetowych płyty będą miały polski dubbing i napisy. Jest szansa, że seriale te trafią do Polski? | |
offline |
||
SallyCarrera CD Projekt 17.12.2010, 15:52 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #19 ] Inuki: Potwierdzam, iż Gumisie pojawią się w 2011 roku również w polskich sklepach . No to skoro z seriali aktorskich nici, to co z serialami animowanymi? Za kilka dni w Czechach ukazują się Gumisie, Brygada RR oraz Superbaloo. No i według czeskich sklepów internetowych płyty będą miały polski dubbing i napisy. Jest szansa, że seriale te trafią do Polski? |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||