Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Filmy i seriale - pytania do CDP

Przejdź do strony: 1 2 ... 15 (ostatnia)
Filmy i seriale - pytania do CDP
Autor posta Treść posta  
Postanowiłem założyć w którym można by prowadzić dyskusję na temat filmów i seriali wydawanych przez CDP. Mam nadzieję, że temat się przyjmie i że ktoś z CDP będzie tu zaglądał od czasu do czasu :-)

Na początek dwa pytanka z mojej strony:
- czy planujecie reedycję serialu "Agentka o stu twarzach"?
- dlaczego Disney Polska tak mocno kaleczy wydania Blu-ray w naszym kraju?

Zapraszamy do dyskusji na temat filmów! :)

1) czy planujecie reedycję serialu "Agentka o stu twarzach"?
Obecnie nie mamy tego serialu w planie.

2) dlaczego Disney Polska tak mocno kaleczy wydania Blu-ray w naszym kraju?
Ze względu na stosunkowo niską sprzedaż blu-ray w naszym regionie, producent często dąży do ograniczenia kosztów produkcji. Walczymy o lepsze wydania na polski rynek i mamy nadzieję że już wkrótce będziemy mogli wam zaproponować wydania z większą ilością dodatków.

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania, w takim razie zacznę polować na poprzednie wydanie "Agentki o stu twarzach".

Co do drugiej odpowiedzi to spytam wprost: jeżeli sprzedaż Blu-ray w naszym kraju byłaby wyższa, to czy wtedy jest szansa na pełne, nieokrojone wydania? W sumie jest to pewnego rodzaju zamknięte koło: Blu-ray się w Polsce nie sprzedaje i dlatego dostajemy pocięte wydania, a niektórzy (w tym ja) nie kupują Blu-ray w Polsce przez to, że wydania są wybrakowane. No i tutaj koło się zamyka. Uważam, że jest dużo sposobów na ograniczenie kosztów i nie trzeba tutaj wcale ogołacać wydań z dodatków (i nie tylko). Mnie osobiście pocięte wydania nie interesują i nie zamierzam ich kupować. Jeżeli dostawalibyśmy pełne wydania (tak jak w innych krajach), to jestem gotów zapłacić więcej i kupić polskie wydanie (tak jak w przypadku "Fantazji" pomimo, że wersja w UK ma polską wersję, a koszt sprowadzenia obu filmów to około 85zł). Może dałoby radę zrobić dwie wersje wydań? Jedna tańsza - tylko film + jakieś tam dodatki; druga droższa i w limitowanym nakładzie, która nie będzie się różniła NICZYM od wydań zachodnich?

W przyszłym roku ma ukazać się "Bambi", "Alicja w Krainie czarów", "Tron 1 i 2", oraz "Król Lew". Wszystkie te filmy mam zamiar kupić ale jeżeli wydania będą wybrakowane tak jak "Piękna i Bestia" to podziękuję i sprowadzę z UK. Kilka lat temu również wydania Disney'a były pozbawiane dodatkowych płyt (za czasów DVD) i sprzedaż nie była zadowalająca, bo filmy zalegały w marketach i można je było później kupić za 5-10zł. Myślałem, że od tego czasu Disney Polska czegoś się nauczyło ale widać, myliłem się. Jeżeli faktycznie CDP nie ma wpływu na zawartość płyt, to muszę się z Wami przeprosić, bo sądziłem, że to właśnie Wy za to odpowiadacie :-)

No i tak na szybko jeszcze kilka krótkich pytań, które mnie ostatnio naszły:
- czy macie w planach drugi sezon "Miecza prawdy" i serial "Castle"?
- czy "Fantazja" na Blu-ray została wydana bez tekturowej obwoluty (na DVD widziałem, że jest)?
- czy moglibyście wydać "Fantazję" i "Fantazję 2000" w jednym zbiorczym wydaniu (tak jak w UK)? Bardzo ładnie się ono prezentuje :-)

Też chciałbym się zapytać o serial

1) Czy planujecie wydać kolejne sezony serialu LOST - zagubieni na blu ray? Jeśli tak to jaki jest przybliżony termin

2) Czy zamierzacie wydać kolekcje całego serialu DVD/Blu Ray tak jak został od wydany w USA?
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B0036EH3...gfremov-20

To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #1 ]

Mocno walczymy o lepsze wydania i mamy nadzieję że niezależnie od popularności Blu-ray w Polsce, będziemy mogli zaproponować Wam wydania takie same jak w Europie zachodniej. Nie da się jednak ukryć, że większa popularność Blu-ray w naszym regionie byłaby najlepszym wsparciem :)

Nie mamy obecnie w planach wydania dwóch "Fantazji" w jednym opakowaniu ani LOST na Blu-ray, to samo dotyczy wymienionych seriali. Jednak plany się zmieniają więc niczego nie wykluczamy. Sądzę że na komplet LOSTów możecie liczyć w przyszłym roku :)

Ja również mam pytanie do Was. Czy filmy akcji wolicie oglądać z napisami czy z lektorem?

To jest odpowiedź na post użytkownika "SallyCarrera" [ post #5 ]

SallyCarrera:

Ja również mam pytanie do Was. Czy filmy akcji wolicie oglądać z napisami czy z lektorem?
W moim przypadku zdecydowanie napisy. Lektor kaleczy nastrój.

SallyCarrera:

Jako,że jestem jeszcze dosyć młody to zdecydowanie wolę lektora przy filmie akcji.Wtedy mogę się skupić na obrazie i słyszeć tekst :)

Ja też wolę napisy, z lektora korzystam ale nie za często. Lektor przydaje się w czasie seansu ze znajomymi, bo nie wszystkim chce się czytać.

Co do seriali, to mam nadzieję, że drugi sezon "Miecza Prawdy" zostanie kiedyś tam u nas wydany. W końcu serial ma tylko dwie serie :-)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Nikodem95" [ post #7 ]

Nikodem95:
SallyCarrera:

Jako,że jestem jeszcze dosyć młody to zdecydowanie wolę lektora przy filmie akcji.Wtedy mogę się skupić na obrazie i słyszeć tekst :)
Polecam "potrenować" z filmami bez lektora lecz napisami, wiek raczej tu nic nie ma rzeczy. Z czasem nauczysz się czytać i jednocześnie skupiać na tym co się dzieje na ekranie:] Sam wielokrotnie miałem sytuacje że szedłem na film do kina a po seansie pytałem się znajomych czy był to lektor czy napisy, stało się to na tyle normą że nie zwracałem uwagi na to że czytam(!):]

SallyCarrera:

Zależy od filmu i od tego który raz go oglądam, jeżeli pierwszy to wolę lektora, jeżeli np. 2-3 to lepsze są napisy bo tekst mam w podświadomości:]

To jest odpowiedź na post użytkownika "heaverqq" [ post #9 ]

heaverqq:
Czasami jest tak ,że tekst niby jest ,ale że jest biały to na jasnych tłach "dużo" widać :P

Zauważyłem, że w niektórych sklepach internetowych (i zwykłych) ceny starszych wydań Blu-ray (Dumbo, Toy Story, Odlot, itp.) zostały przecenione ze 119zł na 79zł. Czy jest to Wasza obniżka ceny już na stałe, czy też jest to jakaś promocja danych sklepów?  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #12 ]

Inuki:
Zauważyłem, że w niektórych sklepach internetowych (i zwykłych) ceny starszych wydań Blu-ray (Dumbo, Toy Story, Odlot, itp.) zostały przecenione ze 119zł na 79zł. Czy jest to Wasza obniżka ceny już na stałe, czy też jest to jakaś promocja danych sklepów?
To jest stała obniżka wybranych tytułów.

Kiedy wydacie na DVD 1 i 2-gi sezon kapitalnego serialu "CASTLE" ze "stajni" ABC Studios? Universal Channel wyemitował pełne 2 sezony, TVP2 kończy już prawie 1-szy sezon (niedziele o 22:05), odcinki 3-go sezonu można kupić na CYFRA+ VOD... W Polsce jest dużo fanów tego serialu i CZEKAMY!!!  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Kalliope" [ post #14 ]

Nieznany:
Kiedy wydacie na DVD 1 i 2-gi sezon kapitalnego serialu "CASTLE" ze "stajni" ABC Studios? Universal Channel wyemitował pełne 2 sezony, TVP2 kończy już prawie 1-szy sezon (niedziele o 22:05), odcinki 3-go sezonu można kupić na CYFRA+ VOD... W Polsce jest dużo fanów tego serialu i CZEKAMY!!!
W tej chwili Disney nie planuje polskiego wydania serialu "Castle", damy Wam znać jeśli sytuacja się zmieni.

Tymczasem fani Nathana Filliona (czyli Richarda Castle) mogą go oglądać w czwartym sezonie "Gotowych na wszystko" gdzie wciela się w rolę doktora Adama Mayfair :)

To ja przyznam teraz, że czegoś nie rozumiem. Na konferencji CDProjektu, która odbyła się 18 listopada była mowa o filmach. No i puszczono taki krótki filmik z zapowiedziami co nas czeka w roku 2011 i pojawiła się na nim plansza "TV on DVD" gdzie wymieniono takie seriale: Castle, Cougar Town, Criminan Minds, Ghost Whisperer, Brothers & Sisters, Grey's Anatomy, Desperate Housewives i Private Practice. Tak więc jak to jest? Te seriale mają szansę ukazać się na naszym rynku, czy ten filmik to był pic na wodę? Ja ucieszyłem się na wiadomość o "Ghost Whisperer" i "Castle", no ale teraz to nie wiem czy moja radość nie była przedwczesna?  
hmm na wydanie "Castle" sama miałabym ochotę ;]  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #16 ]

Inuki:
To ja przyznam teraz, że czegoś nie rozumiem. Na konferencji CDProjektu, która odbyła się 18 listopada była mowa o filmach. No i puszczono taki krótki filmik z zapowiedziami co nas czeka w roku 2011 i pojawiła się na nim plansza "TV on DVD" gdzie wymieniono takie seriale: Castle, Cougar Town, Criminan Minds, Ghost Whisperer, Brothers & Sisters, Grey's Anatomy, Desperate Housewives i Private Practice. Tak więc jak to jest? Te seriale mają szansę ukazać się na naszym rynku, czy ten filmik to był pic na wodę? Ja ucieszyłem się na wiadomość o "Ghost Whisperer" i "Castle", no ale teraz to nie wiem czy moja radość nie była przedwczesna?
Plan filmowy, przygotowywany przez Disneya na poszczególne regiony nie uwzględnia na dzień dzisiejszy wydania w Polsce wspomnianych powyżej seriali co spowodowane jest zbyt słabymi wynikami oglądalności tych filmów (emitowanych w TV) w naszym kraju.

No to skoro z seriali aktorskich nici, to co z serialami animowanymi? Za kilka dni w Czechach ukazują się Gumisie, Brygada RR oraz Superbaloo. No i według czeskich sklepów internetowych płyty będą miały polski dubbing i napisy. Jest szansa, że seriale te trafią do Polski?  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Inuki" [ post #19 ]

Inuki:
No to skoro z seriali aktorskich nici, to co z serialami animowanymi? Za kilka dni w Czechach ukazują się Gumisie, Brygada RR oraz Superbaloo. No i według czeskich sklepów internetowych płyty będą miały polski dubbing i napisy. Jest szansa, że seriale te trafią do Polski?
Potwierdzam, iż Gumisie pojawią się w 2011 roku również w polskich sklepach .

Przejdź do strony: 1 2 ... 15 (ostatnia)