Forum dyskusyjne: Kolejne nowości w eXtra Klasyce!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
CD Projekt 13.01.2011, 11:51 |
Dziś ogłaszamy kolejną porcję tytułów, które już 28 stycznia ukażą się w ramach serii eXtra Klasyka. „Frontlines: Fuel of War" to FPS, jakiego nie było! Gra z rozległym, otwartym polem walki, zbudowanym na silniku Unreal Engine 3, wymagająca nie tylko umiejętności szybkiego strzelania, ale i zmysłu taktycznego - fachowego spojrzenia na teatr działań wojennych, ... |
|
Alexande (Lord) 13.01.2011, 12:51 |
Całkiem niezły zestaw. Watro będzie zainwestować w kilka tytułów, które dojdą do XK :) | |
offline |
||
SaarinAcul (Rycerz) 13.01.2011, 13:04 |
W sumie z tych sześciu dotychczas wymienionych gier mam wszystkie z wyjątkiem Pure, którego mieć raczej nie chcę :D. No ale nie jest źle, oby jeszcze więcej fajnych tytułów CDP zrzuciło do klasyki. No i czekam na tytuły, które zejdą do Topsellera oraz na informacje o tytułach uczestniczących w promocji 3 Króli, tych po 50 i 20 zł. | |
offline |
||
phoenix_fire (Lord) 13.01.2011, 13:07 |
Trine i Pure to 2 bardzo dobre gry :) Za taką cenę warto :) | |
offline |
||
michael798 (Baron) 13.01.2011, 14:16 |
Wreszcie EK wzbogaci się o parę dobrych, jak nie wyśmienitych gier w 1005 wartych kupienia! Brawo! |
|
offline |
||
knrdz (Lord) 13.01.2011, 14:25 |
Po doskonałym starcie nowego rzutu (choć i tak zainteresowani pewnie od dawna mają), wymieniony jednym tchem "środek" mizerniutki, skoro w większości był do kupienia o połowę taniej nie tylko na Steamie (Trine, Frontlines), ale nawet z wyprzedawanych w marketach Topsellerów (Pure). Oby jutrzejsza końcówka bardziej przypominała dobry początek, niż dzisiejszą mizerię... | |
offline |
||
michael798 (Baron) 13.01.2011, 14:31 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #5 ] knrdz: Widzę, ze nie rozumiesz zachwytów innych - w porównaniu ze STAEM-em może i nie jest świetnie, ale tak się składa, że w porównaniu z poprzednią promocją CDP i ich rzutem do XK jest niemalże idealnie. Liczy się to, że CD Projekt idzie w dobrą stronę, i zarówno promocja jak i rzut do Xk oferują coś ciekawe w przyzwoitej cenie.
|
|
offline |
||
Benitosokal (Giermek) 13.01.2011, 14:36 |
"CDP idzie w dobrą stronę" hm...z całym szacunkiem, ale dokąd ma iść dalej CDP, skoro zostało im jeszcze kilka gier na krzyż?:D | |
offline |
||
michael798 (Baron) 13.01.2011, 14:43 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Benitosokal" [ post #7 ] Benitosokal: Hmm, wg mnie CDP musi pozyskać nowe prawa do dystrybucji od jakiś znanych firm, bo inaczej to trudno im będzie zrobić w tym kierunku karierę."CDP idzie w dobrą stronę" hm...z całym szacunkiem, ale dokąd ma iść dalej CDP, skoro zostało im jeszcze kilka gier na krzyż?:D Dam radę - najpierw odzyskajcie prawa do gier EA czyli wyrzućcie ich za Odrę:] Wy lepiej wydajecie gry! |
|
offline |
||
knrdz (Lord) 13.01.2011, 14:44 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #6 ] parkourmichael798: Przecież co było warte pochwalenia (Mass Effect i Tales of Valor) - pochwaliłem. Reszty nie zamierzam, bo niby czemu - dla zasady, na zachętę? Frontlines jest kiepską grą a do tego rok temu można ją było kupić za 10 zł albo dostać za darmo z Efektu Serii. Trine - na Steamie za dychę, albo na greenmangaming za darmo (z wymiany innych gier, już dwa razy tam kupiłem i dwa razy sprzedałem drożej niż zapłaciłem, jestem więc znowu na kupnie Trine, ale raczej poczekam na kolejne 4 dolary na gmg albo 2,5 euro na Steamie - przynajmniej dostanę stamtąd grę do której nie będę musiał wkładać płyty do napędu, z cdprojektową wersją pewnie bym musiał, z jakiegoś powodu oficjalne patche od frozenbyte się na nią nie instalują), Pure sam kupiłem pół roku temu za dychę w Saturnie, gdyby gra była warta 20 zł to by nie spadła aż do najtańszego kosza z grami bo wyprzedałaby się np. na Topsellerowej wyprzedaży -50% za 20 zł właśnie... "Promocji" nawet nie skomentuję, nie ma tam jednego opłacalnego tytułu niestety, przynajmniej dla pecetowców (no, może Zmierzch Bogów, ale "na kredyt" - pod warunkiem, że powstanie ten Community Patch który miał wyjść w zeszłym roku, co nie jest już takie pewne skoro się JoWooD zwija).
knrdz: Widzę, ze nie rozumiesz zachwytów innych - w porównaniu ze STAEM-em może i nie jest świetnie, ale tak się składa, że w porównaniu z poprzednią promocją CDP i ich rzutem do XK jest niemalże idealnie. Liczy się to, że CD Projekt idzie w dobrą stronę, i zarówno promocja jak i rzut do Xk oferują coś ciekawe w przyzwoitej cenie. |
|
offline |
||
michael798 (Baron) 13.01.2011, 14:48 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #9 ] knrdz: Hmm, sorry, ale nie zobaczyłem "Twoich pochwał".parkourmichael798: [q=knrdz] Niemniej jest dobrze i sądzę, że promocja i XK odniesie sukces. |
|
offline |
||
Pawlo60 (Rycerz) 13.01.2011, 16:34 |
Jak kogoś interesuje to mam na sprzedaż frontlinesa edycję kolekcjonerską, tą z koszulką, soundtrackiem itd. Stan: NOWA, bez folii. Sprzedam tanio. GG: 8710661 |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Hrabia) 13.01.2011, 16:41 |
Nie jestem pewien, dlaczego promocje gier pudełkowych w ogóle są przyrównywane do promocji na Steamie - czy ktokolwiek mógłby mi to w jakikolwiek logiczny sposób wytłumaczyć? Pierwszą sprawą jest fakt, że oba rynki - cyfrowy i 'pudełkowy' - istnieją przecież równolegle obok siebie, dając klientowi wybór między tańszą, cyfrową wersją gry a nieco droższą, pudełkową. Całość zależy tylko i wyłącznie od gustów graczy, które w przypadku każdego są, JAKIMŚ CUDEM, inne. Jedni rzeczywiście zwyczajnie zignorują promocje Cedepu i rzucą się na wydania elektroniczne, zaś inni - zachęceni polską wersją i staromodnym przyzwyczajeniem do pudełek, dopłacą kilka złotówek. Z tego co się orientuję, to żaden wydawca nie zdołał przygotować promocji, która mogłaby w jakikolwiek sposób odebrać klientelę Steamowi, nie mówiąc już o częstych promocjach elektronicznego giganta. Seriously guys. Haters gonna' hate. |
|
offline |
||
knrdz (Lord) 13.01.2011, 17:04 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #12 ] Skopałem cytowanie i nie zdążyłem wyedytować, przepraszam - dlatego wrzucę jeszcze raz.ww3pl: Służę uprzejmie. Gra to gra. Licencja to licencja. Steamowy DRM, na dodatek z działającym trybem offline - bez porównania wygodniejszy niż jakikolwiek DRM pudełkowy, z najmniej kontrowersyjnym a chyba najbardziej niewygodnym DVD-checkiem na czele. Odpowiednikiem (moim zdaniem znacznie pewniejszym) nośnika jest nielimitowany download. Instrukcja w PDF jest dla gracza wygodniejsza niż instrukcja papierowa, nie trzeba się zasłaniać ekologią - w czasie gry alt+tab (a na steamie nawet shift+tab) i szybkie ctrl+f jest "chyba" dużo wygodniejsza niż studiowanie spisu treści czy kartkowanie papierowej. Miłośnikom studiowania manuali podczas posiedzeń w WC polecam netbooka albo jakiegoś smarftona, a tym których "nie stać" - opakowanie proszku do prania czy Domestosa, równie zajmujące. Nie jestem pewien, dlaczego promocje gier pudełkowych w ogóle są przyrównywane do promocji na Steamie - czy ktokolwiek mógłby mi to w jakikolwiek logiczny sposób wytłumaczyć? Jeszcze dodam skoro jest okazja ku temu: oryginalna (angielska) wersja językowa == zwykle bez porównania lepsza niż jakakolwiek polonizacja. Wyjątki pewnie można policzyć na palcach pijanego drwala. Zamiast przepłacać za pudełka proponuję opłacić kurs językowy, i grać będzie przyjemniej i w innych życiowych sytuacjach się pewnie przyda. ww3pl: Ten tekst na pewno miał trafić do tego tematu, a nie do "promocyjnego"? Jeśli tak to w tym drugim podałem przykład wydawcy, który "zdołał przygotować promocję odbierającą klientelę Steamowi, nie mówiąc już o częstych promocjach elektronicznego giganta". Wszystkie nowe tytuły z sierpniowej EA Classics 2 za 1 były na dzień promocji wycenione lepiej niż na jakiejkolwiek dotychczasowej promocji steamowej, zresztą w większości tak zostało - jedynie własną grę, czyli Left 4 Dead 2 Valve później rzucił 2 czy 3 razy po niższej niż 20 zł cenie, z innych gier z tej serii taniej były na Steamie tylko Crysisy - ale rok później, na EAC 2 za 1 można je było po 20 zł kupić już w 2009 roku, podobnie Dead Space, na steamowej promocji cenę polskiego pudełka od EA z 2009 roku osiągnął dopiero pod koniec 2010.
Z tego co się orientuję, to żaden wydawca nie zdołał przygotować promocji, która mogłaby w jakikolwiek sposób odebrać klientelę Steamowi, nie mówiąc już o częstych promocjach elektronicznego giganta. Seriously guys. Haters gonna' hate. |
|
offline |
||
strajker (Lord) 13.01.2011, 17:17 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #14 ] A mi podobają się moje wersje pudełkowe, które cieszą moje oczy, przepięknie prezentują się na półkach i w PC, (wersje zwykłe i kol.) drukowane instrukcje, książki, instrukcje, arty, figurki, różne gadżety (realnie, fizycznie istniejące).Mało tego, mam np. różne wydania pudełkowe gry "Diablo II", tego jest chyba 10 różnych wydań z tego 5 polskich (premierowe, kolekcja tysiącelecia, Battle, Platyna etc) , różne wydania (prawie z całego Świata) pudełkowe gry "Europy Universalis", każda okładka inna (polska, rosyjska, angielska, szwedzka etc.) , każda płyta inna, kazda grafika inna etc.:) Jeśli ktoś traktuje gry jako zabijacz czasu, szybko przejść i opylić to co się już raz zagrało to takiemu wystarcza "pirat" lub "elektroniczna wersja" - ja jestem dotykowcem i wizualista, wszystko muszę dotknąć i zobaczyć na własne oczy. I to musi być u mnie na półce:) |
|
offline |
||
karolekx23x (Lord) 13.01.2011, 17:39 |
Pure - na to czekałem | |
offline |
||
keeveek1 (Hrabia) 13.01.2011, 18:09 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #12 ] ww3pl: Wiesz, powoli też mnie to wpienia. I nie z tego powodu co ty mówisz, tylko z tego że promocja na steamie skończyła się 2 tygodnie temu i obecnie gadanie o tym nie jest aktualne...Nie jestem pewien, dlaczego promocje gier pudełkowych w ogóle są przyrównywane do promocji na Steamie - czy ktokolwiek mógłby mi to w jakikolwiek logiczny sposób wytłumaczyć? Pierwszą sprawą jest fakt, że oba rynki - cyfrowy i 'pudełkowy' - istnieją przecież równolegle obok siebie, dając klientowi wybór między tańszą, cyfrową wersją gry a nieco droższą, pudełkową. Całość zależy tylko i wyłącznie od gustów graczy, które w przypadku każdego są, JAKIMŚ CUDEM, inne. Jedni rzeczywiście zwyczajnie zignorują promocje Cedepu i rzucą się na wydania elektroniczne, zaś inni - zachęceni polską wersją i staromodnym przyzwyczajeniem do pudełek, dopłacą kilka złotówek. Z tego co się orientuję, to żaden wydawca nie zdołał przygotować promocji, która mogłaby w jakikolwiek sposób odebrać klientelę Steamowi, nie mówiąc już o częstych promocjach elektronicznego giganta. Seriously guys. Haters gonna' hate. poza tym trine owszem było na steamie za 16 zł, ale dopłacić 3 zł za pudełko to chyba nie grzech? |
|
offline |
||
knrdz (Lord) 13.01.2011, 18:31 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #17 ] keeveek1: W listopadzie za dychę. 50% taniej to też nie różnica? Bo mniejsze oszczędności to wiadomo - oglądanie się na dodatkowe 33% (na to samo, grę u dwóch różnych cyfrowych dystrybutorów) już byłeś łaskaw nazwać, jak to szło... "trzeba być naprawdę porąbanym"?poza tym trine owszem było na steamie za 16 zł, ale dopłacić 3 zł za pudełko to chyba nie grzech? Zresztą, jeśli tylko prenumerata dotrwa, to przy okazji premiery dwójki pewnie dostaniesz jako głównego pełniaka z CDA (chyba że pójdą po bandzie i dadzą Machinarium, jak World of Goo rok temu, też po wyprzedaży za co łaska...) |
|
offline |
||
michael798 (Baron) 13.01.2011, 18:49 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #17 ] keeveek1: Kurcze, ludzie! ww3pl: Wiesz, powoli też mnie to wpienia. I nie z tego powodu co ty mówisz, tylko z tego że promocja na steamie skończyła się 2 tygodnie temu i obecnie gadanie o tym nie jest aktualne...Nie jestem pewien, dlaczego promocje gier pudełkowych w ogóle są przyrównywane do promocji na Steamie - czy ktokolwiek mógłby mi to w jakikolwiek logiczny sposób wytłumaczyć? Pierwszą sprawą jest fakt, że oba rynki - cyfrowy i 'pudełkowy' - istnieją przecież równolegle obok siebie, dając klientowi wybór między tańszą, cyfrową wersją gry a nieco droższą, pudełkową. Całość zależy tylko i wyłącznie od gustów graczy, które w przypadku każdego są, JAKIMŚ CUDEM, inne. Jedni rzeczywiście zwyczajnie zignorują promocje Cedepu i rzucą się na wydania elektroniczne, zaś inni - zachęceni polską wersją i staromodnym przyzwyczajeniem do pudełek, dopłacą kilka złotówek. Z tego co się orientuję, to żaden wydawca nie zdołał przygotować promocji, która mogłaby w jakikolwiek sposób odebrać klientelę Steamowi, nie mówiąc już o częstych promocjach elektronicznego giganta. Seriously guys. Haters gonna' hate. poza tym trine owszem było na steamie za 16 zł, ale dopłacić 3 zł za pudełko to chyba nie grzech? Na stronie gram.pl pewnie nie będzie 20 zł tylko 16, a wtedy nie ma tej kolosalnej różnicy 3 złotych i pudełko "gratis". |
|
offline |
||
michael798 (Baron) 13.01.2011, 18:51 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #18 ] knrdz: Co do gazet to kupuje się je z tego co wiem do czytania, a nie do grania. Gra owszem fajnie, że jest, ale to gazeta jest najważniejsza przecież.[q=keeveek1] |
|
offline |
||
keeveek1 (Hrabia) 13.01.2011, 20:06 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "knrdz" [ post #18 ] knrdz: do tego czasu na szczeście mi się prenumerata skonczy.keeveek1: W listopadzie za dychę. 50% taniej to też nie różnica? Bo mniejsze oszczędności to wiadomo - oglądanie się na dodatkowe 33% (na to samo, grę u dwóch różnych cyfrowych dystrybutorów) już byłeś łaskaw nazwać, jak to szło... "trzeba być naprawdę porąbanym"?poza tym trine owszem było na steamie za 16 zł, ale dopłacić 3 zł za pudełko to chyba nie grzech? Zresztą, jeśli tylko prenumerata dotrwa, to przy okazji premiery dwójki pewnie dostaniesz jako głównego pełniaka z CDA (chyba że pójdą po bandzie i dadzą Machinarium, jak World of Goo rok temu, też po wyprzedaży za co łaska...) poza tym, najwazniejszy punkt mojej wypowiedzi dotyczył tego: jeżeli DZISIAJ można by było kupić Trine taniej nawet o 50 gr na steamie to takie gadanie by miało sens i nakłanianie do nie kupowania od CDP. Teraz tak jakby troszkę nie. Dodam jeszcze, że czekanie x miesięcy aż gra wejdzie do pisma to dla mnie lekka żenada ;) (zwłaszcza w momencie kiedy to nie jest zdarzenie pewne) Niektórzy ciągle czekają na pierwszego FEAR w CDA :D |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||