Forum dyskusyjne: domaga się płyty CD-ROM
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
kjasiu (Paź) 17.01.2011, 17:47 |
Witajcie proszę Was o pomoc. Mam FM 2011, jednak zainstalowałem ją przez Steam.. Grałem normalnie ale z płytą w środku i teraz gdy płyta została daleko, ten gnojek domaga się płyty. Mam przy sobie wszystkie kody, klucze. Jak zrobić by gra odpaliła ? Zaznaczam, że nie chciałbym instalować od nowa, bo powgrywałem już pełno aktualizacji |
|
offline |
||
damiank485 (Rycerz) 17.01.2011, 17:54 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "kjasiu" [ post #1 ] kjasiu: Nadłam trochę zasady i ściągnij cracka do tej gry i wklej go do folderu z grą...
Witajcie proszę Was o pomoc. Mam FM 2011, jednak zainstalowałem ją przez Steam.. Grałem normalnie ale z płytą w środku i teraz gdy płyta została daleko, ten gnojek domaga się płyty. Mam przy sobie wszystkie kody, klucze. Jak zrobić by gra odpaliła ? Zaznaczam, że nie chciałbym instalować od nowa, bo powgrywałem już pełno aktualizacji |
|
offline |
||
kjasiu (Paź) 17.01.2011, 17:58 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "damiank485" [ post #2 ] damiank485: tylko wtedy bede musial regularnie sciagać CRACKA, po kolejnych aktualizacjach...kjasiu: Nadłam trochę zasady i ściągnij cracka do tej gry i wklej go do folderu z grą...Witajcie proszę Was o pomoc. Mam FM 2011, jednak zainstalowałem ją przez Steam.. Grałem normalnie ale z płytą w środku i teraz gdy płyta została daleko, ten gnojek domaga się płyty. Mam przy sobie wszystkie kody, klucze. Jak zrobić by gra odpaliła ? Zaznaczam, że nie chciałbym instalować od nowa, bo powgrywałem już pełno aktualizacji Cała instalka gry mi się sciągnela przez STEAM, dlatego tym bardziej nie rozumiem po co mu ta cholerna płyta.... nie widze gdzie w steam albo gdzie ustawieniach gry można zmienić.... |
|
offline |
||
keeveek1 (Hrabia) 17.01.2011, 18:01 |
Pierwszy raz słyszę by gry steamowe wymagały płyty do grania... | |
offline |
||
Alexande (Lord) 17.01.2011, 18:02 |
Jak się wklepie cdkeya do steam, i naciśnie "instaluj" to on zaczyna pobierać grę z serwera. Jednak jak odpalicie płytę i z jej menu rozpoczniecie instalację, to zainstalują się dane z płytki, potem steam dociągnie patcha i nigdy nie będzie prosił o płytę. | |
offline |
||
kjasiu (Paź) 17.01.2011, 18:05 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Alexande" [ post #5 ] Alexande: To w takim razie jest mozliwość gdziekolwiek wpisania tego cd keya do steama ? Jak się wklepie cdkeya do steam, i naciśnie "instaluj" to on zaczyna pobierać grę z serwera. Jednak jak odpalicie płytę i z jej menu rozpoczniecie instalację, to zainstalują się dane z płytki, potem steam dociągnie patcha i nigdy nie będzie prosił o płytę. zaznaczam ze sciagnieta gra przez steama i zakutalizowana rowniez przez niego ... |
|
offline |
||
Alexande (Lord) 17.01.2011, 18:23 |
Gry(górny pasek) -> Aktywacja produktu w Steam, ale jak już ściągnąłeś to oznacza, że już wpisałeś ten CDkey, w taki czy inny sposób ;) | |
offline |
||
kjasiu (Paź) 17.01.2011, 18:35 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Alexande" [ post #7 ] Alexande: mimo wszystko wpisałem. Odpowiedział, że nie muszę aktywować gry ponownie, bo już to zrobiłem. Gry(górny pasek) -> Aktywacja produktu w Steam, ale jak już ściągnąłeś to oznacza, że już wpisałeś ten CDkey, w taki czy inny sposób ;) Zarejestrowalem grę na cdprojekt.pl/rejestracja odpalam grę przez Steam i ten dupek dalej żąda płyty !!! Zaraz mnie [m]w głowie się mleko przeleje [/m]... |
|
offline |
||
Alexande (Lord) 17.01.2011, 18:51 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "kjasiu" [ post #8 ] kjasiu: To jest bardzo dziwne. Właśnie dzięki steamowi nie było takiej potrzeby. Spróbuj przeinstalować, tylko tym razem instaluj z płyty. :)
mimo wszystko wpisałem. Odpowiedział, że nie muszę aktywować gry ponownie, bo już to zrobiłem. Zarejestrowalem grę na cdprojekt.pl/rejestracja odpalam grę przez Steam i ten dupek dalej żąda płyty !!! Zaraz mnie pojebie ... |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Hrabia) 17.01.2011, 18:58 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "kjasiu" [ post #8 ] Konieczne będzie przeniesienie instalacji do Steama - podejrzewam, że zainstalowałeś grę poza Steamem, a ta wymaga przecież obecności płyty w napędzie.Możliwości są dwie - pierwsza, w której usuwasz grę i instalujesz ją ponownie przy użyciu Steama (wszystkie pliki zostaną pobrane z internetu, dlatego całość trochę potrwa). Druga, wymaga uruchomienia pliku steam_setup.exe , o ile takowy znajduje się w folderze z grą. Powinno spowodować to przeniesienie instalacji do programu Steam bez potrzeby pobierania ogromnych plików gry. Na przyszłość, proszę - panuj nad swoimi nerwami. Nie ma żadnego usprawiedliwienia na wulgaryzmy. damiank485 - chcesz pożegnać się z forum? |
|
offline |
||
damiank485 (Rycerz) 17.01.2011, 20:16 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #10 ] ww3pl: Dlaczego drogi moderatorze mam pożegnać się z forum?? Ja autora nie zmuszam a nawet nie jestem piratem, ja tylko mówię co według mnie może zadziałać. Ale jeśli to jest karalne to sorki...:)Konieczne będzie przeniesienie instalacji do Steama - podejrzewam, że zainstalowałeś grę poza Steamem, a ta wymaga przecież obecności płyty w napędzie. Możliwości są dwie - pierwsza, w której usuwasz grę i instalujesz ją ponownie przy użyciu Steama (wszystkie pliki zostaną pobrane z internetu, dlatego całość trochę potrwa). Druga, wymaga uruchomienia pliku steam_setup.exe , o ile takowy znajduje się w folderze z grą. Powinno spowodować to przeniesienie instalacji do programu Steam bez potrzeby pobierania ogromnych plików gry. Na przyszłość, proszę - panuj nad swoimi nerwami. Nie ma żadnego usprawiedliwienia na wulgaryzmy. damiank485 - chcesz pożegnać się z forum? |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Hrabia) 17.01.2011, 22:06 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "damiank485" [ post #11 ] damiank485: Jest karalne (łohoho - i to sobie nawet nie wyobrażasz jak), jako że podchodzi pod propagowanie piractwa. Takie rozwiązania są akceptowalne wyłącznie wtedy, gdy są one absolutną ostatecznością. Sęk w tym, że Twój pomysł pojawił się w tym wątku jako pierwszy.
Dlaczego drogi moderatorze mam pożegnać się z forum?? Ja autora nie zmuszam a nawet nie jestem piratem, ja tylko mówię co według mnie może zadziałać. Ale jeśli to jest karalne to sorki...:) |
|
offline |
||
damiank485 (Rycerz) 18.01.2011, 19:19 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #12 ] ww3pl: W takim razie przepraszam moderatora jak i również użytkowników forum za moje karalne wypowiedzenie. To się już nie powtórzy:Ddamiank485: Jest karalne (łohoho - i to sobie nawet nie wyobrażasz jak), jako że podchodzi pod propagowanie piractwa. Takie rozwiązania są akceptowalne wyłącznie wtedy, gdy są one absolutną ostatecznością. Sęk w tym, że Twój pomysł pojawił się w tym wątku jako pierwszy.Dlaczego drogi moderatorze mam pożegnać się z forum?? Ja autora nie zmuszam a nawet nie jestem piratem, ja tylko mówię co według mnie może zadziałać. Ale jeśli to jest karalne to sorki...:) |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||