Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Mutageny

Mutageny
Autor posta Treść posta  
Druga część sagi RPG o przygodach Wiedźmina Geralta z Rivii oferuje wciągający, dojrzały scenariusz wyznaczający nowe standardy nieliniowej, skłaniającej do myślenia narracji. Oprócz epickiej historii gra zawiera także oryginalny, brutalny system walki, w unikalny sposób łączący elementy taktyczne z dynamiczną akcją. Nowy usprawniony engine gry, odpowiedzialny za generowanie pięknej grafiki i zaawansowanej mechaniki rozgrywki, przenosi grającego do najbardziej wiarygodnego i tętniącego życiem świata jaki ...

[Więcej informacji: Wiedźmin 2: Zabójcy Królów]

ktos wie jak uzywac mutagenow w instrukcji pisze jedna ale jakos nie potrafie ich uzyc ,jakas dobra rada?? Z gory dziekuje  

To jest odpowiedź na post użytkownika "peter1973" [ post #1 ]

peter1973:
ktos wie jak uzywac mutagenow w instrukcji pisze jedna ale jakos nie potrafie ich uzyc ,jakas dobra rada?? Z gory dziekuje
jak czytałeś inst. to powinieneś do tego dojść ale dla ułatwienia opisze co trzeba zrobić:
1. Wchodzimy w tryb medytacji.
2. Wybieramy któreś z drzewek zdolności (dalej na przykładzie drzewa zdolności wiedźmina)
3. Zaznaczmy jedną z najwyższych (ma tak jakby otwór w otoczce) - teraz powinniśmy mieć dodatkową opcję - aktywacja spacja albo enter.
4. wybieramy mutagen i zatwierdzamy - nie da się tego cofnąć
No i to na tyle :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "Karol77758" [ post #2 ]

Karol77758:
peter1973:
jak czytałeś inst. to powinieneś do tego dojść ale dla ułatwienia opisze co trzeba zrobić:
1. Wchodzimy w tryb medytacji.
2. Wybieramy któreś z drzewek zdolności (dalej na przykładzie drzewa zdolności wiedźmina)
3. Zaznaczmy jedną z najwyższych (ma tak jakby otwór w otoczce) - teraz powinniśmy mieć dodatkową opcję - aktywacja spacja albo enter.
4. wybieramy mutagen i zatwierdzamy - nie da się tego cofnąć
No i to na tyle :D
W ksiazce pisze ze trza wejsc w tryb mutacji i wybrac opcje bohater ale tam nie mam jak narazie zdolnosci mutagen czy jakiekolwiek innej do tego .

To jest odpowiedź na post użytkownika "peter1973" [ post #3 ]

peter1973:
W ksiazce pisze ze trza wejsc w tryb mutacji i wybrac opcje bohater ale tam nie mam jak narazie zdolnosci mutagen czy jakiekolwiek innej do tego .
A znalazłeś w ogóle jakiś mutagen?

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #4 ]

Abi_Dalzim:
peter1973:
A znalazłeś w ogóle jakiś mutagen?
Wiekrzy mutagen mocy
W.mutagen wzmocnienia
Mutagen zasiegu
mutagen efektow krytychnych itd itd

Ja mam z 20 mutagenów wszelakich i nie wiem też jak je odpali :D  
juz wiem po dodaniu punktu na skill zywotnosc 50% na mieczu mozna tam dac mutagen
kwestia jaki teraz tam dac hehe cza poczekac troszku

panowie a jaka zdolnośc pozwala używać mutagenów?  
mam prośbę czy nie mogli byście zrobić jakiegoś filmiku który pokazał gdzie i jak używać tych mutagenów? będę bardzo wdzięczny  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Zoldaren" [ post #9 ]

Zoldaren:
mam prośbę czy nie mogli byście zrobić jakiegoś filmiku który pokazał gdzie i jak używać tych mutagenów? będę bardzo wdzięczny
Proszę bardzo: http://www.youtube.com/watch?v=PHb6shAfdxk
Mam nadzieję, że pomogłem sam się nieźle namęczyłem podczas kombinowania po co te mutageny są i co się z nimi robi.

Czy mutageny działają niezależnie w jakie umiejętności się je wsadzi (np. Zbroja +3 będzie działała w znaku Yarden)?  
Mutagen to mutagen, będzie dodawał to co ma w opisie niezależnie od umiejętności mutowanej, nie ma tu czegoś takiego jak dobór mutagenu do zdolności, możesz we wszystkie jak leci pakować jeden typ i dopalać jedną zdolność, masz to potem w opisie postaci.