Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Wiedźmin 2: Zabójcy Królów ? cztery nowe wideo już dziś, patch w następnym tygodniu!

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów ? cztery nowe wideo już dziś, patch w następnym tygodniu! [przejdź do newsa]
Autor posta Treść posta  

CD Projekt RED kontynuuje przybliżanie graczom świata gry Wiedźmin 2: Zabójcy Królów. Twórcy przygotowali zestaw czterech nowych filmów, które koncentrują się na postaciach głównych bohaterów.

Vernon Roche to charyzmatyczny dowódca temerskich oddziałów specjalnych nazywanych „Błękitnymi Pasami". Jest on nie tylko doskonałym wojownikiem, ale również wyśmienitym intrygantem ...

Mam pytanie do CDP i oczekuje jasnej, szybkiej odpowiedzi.

Czy ten patch co wyjdzie zlikwiduje rozdzielczość ekranu w grze, czyli czy zlikwiduje czarne pasy na dole i górze ?

W następnym tygodniu czyli kiedy, na początku tygodnia ( poniedziałek, wtorek) czy pod koniec tygodnia ?

Kupiłem gre, wydałem 100 zł i grac na całąym ekranie nie mozna, gdzieś ktos mi podal ze patch likwidujący czarne pasy wyjdzie pod koniec czerwca to prawda czy zła informacja ?

Pasy tak czy tak będziesz miał bo było powiedziane że gra nie będzie wyświetlała całego ekranu przy monitorach 16:10. To nie jest bug. Chyba że o czymś nie wiem.  
Aha to chociaż mogli dać informację na pudełku gry lol...
Po co wydałem te 100zł na grę??? Żądam poprawki do końca maja jak nie to niech zwrócą mi kase.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Dorrin" [ post #2 ]

Dorrin:
Pasy tak czy tak będziesz miał bo było powiedziane że gra nie będzie wyświetlała całego ekranu przy monitorach 16:10. To nie jest bug. Chyba że o czymś nie wiem.
Ale jak mam monitor Flatron Lg 17 i pierwszy arz uruchamiałem gre to było na całym ekranie i po filmiku jak Geralt ucieka, robi sie ciemno i jest w lochu i juz tak zostało, czarne pasy sie pojawiły, potem w menu.

Zauważyłem błędy, ze gra wymaga połączenia z internetem to jest napisane pod spodem pudelka, nie widoczne miejsce.

A zauważyliście cos takiego " Nie jest wymagane do uruchomienia i samej gry" jak to rozumieć ?

Drugi fakt to w instrukcji tez powinno byc napisane o DRM ze pobierze tyle, i takie tam, nie ma tylko pisze zeby płytke włozyc i cieszyc się grą.

jam mam problem z tym dlc na trola zainstalowalem ale nigdzie tej misji nie ma  
Jeżeli ktoś uruchamia grę na monitorze 16:10 ustawiając rozdzielczość 1680x1050 i ma paski to jest to bug i błąd kodu gry lub samego engine'u i zdecydowanie powinien być poprawiony. W żadnej grze w obecnych czasach, gdy masa graczy korzysta z monitorów 16:10 (pomimo, iż są one wypierane przez 16:9) nie powinno dochodzić do takiej sytuacji.  
Niestety też mam problem z pasami które o dziwo pojawiły się po którymś filmiku bo na samym początku gry ich nie było wiec to jakiś bug gry raczej jest a nie wina monitora.  
Dobrze by też było gdyby CDP dodało też Polską paczkę językową dla polaków mieszkających za granicą. Uważam to za śmieszne że nie mogę pograć po polsku w Polską grę.  
Wideo mnie kompletnie nie interesuje. Ja gram w grę i nie oglądam, ani nie czytam juz nic związanego z wiedźminem ;)

Za to informacja o patchu bardzo mnie cieszy, bo jestem zdegustowany "pasami" (zainteresowani wiedzą o co kaman ;)).
Trafiłem też na buga technicznego i mam nadzieję, że on też da się naprawić (choć być może będę już wtedy w drugim akcie , a do pierwszego chyba nie da sie wrócić).

SPOILER

Otóż mam zdecydować czy zamknąć sklepik handlarza kadzidłami. Jak decyduję się zamknąć, to po opcji "Wrócę tu jutro z Loredo" robi się całkowicie czarny ekran i nic się nie dzieje. Nie można wejść nawet do menu gry. W tle słychać normalne życie Flotsam, ale u mnie pomaga tylko Alt+Ctrl+Delete i kilnięcie prosecu Wieśka.

Ludziska, nie macie o co jęczeć, tylko o jakieś pasy? Jakoś nikomu nie przeszkadzały w pierwszym Assassinie. Poza tym wprowadzają filmowy klimat.
Nie ględźcie o byle co, tylko się cieszcie, że wyjdzie patch, który uczyni Wiesława Drugiego grywalnym. Czekałem z niecierpliwością na wyjście gry. Miałem problemy z instalacją, zainstalowałem z dysku. Nie dało się zalogować, zrobiłem nowe konto. DLC, choć zainstalowane, nie są w grze. To jestem w stanie olać, ale płynność gry... nawet Crysis 2 oraz GTA4 śmigają mi płynnie. Przyznaję, jestem zawiedziony. Jednak szybko wybaczam, o ile winowajca naprawi swój błąd. :)

Czekamy na patch:)  
DLA WSZYSTKICH NIEUMIEJĄCYCH CZYTAĆ:
Kiedy masz problem z "Błąd połączenia. Ponawianie za 10,9.8...1" i tak w kółko, przytaczam jakże mądry cytat:
"Błędy CRC podczas instalacji
1) Prosimy upewnić się, że programy antywirusowe są wyłączone podczas procesu instalacji."

Więc już wiesz co jest nie tak! Musisz albo wyłączyć antywirusa, lub ograniczyć jego możliwości blokowania. Jeśli masz Avast! (dociekliwy antywirus!) to zrób tak, jak ja zrobiłem:
1. Naciśnij prawym przyciskiem myszy na ikonę Avast! przy zegarze.
POWTARZAM : PRAWYM
2. Po kliknięciu wybierz : "Sterowanie osłonami avast!"
3. Wybierz długość aktywacji. (Umiesz szybko instalować? Masz szybki internet? - 10 minut. Wolny, mozolny internet - 1H.

Po wykonaniu tej czynności włącz od nowa pobieranie elementów.
Wszystko powinno grać jak należy, sam tak zrobiłem.
Wujek Google zawsze mi pomaga.
Pozdrawiam.

hmm dziwne ja mam monitor 16:10 i nie mialem zadnych pasow przez cala gre  
Gra jest przeznaczona do rozdzielczości 1920x1080 i na niej bez problemu gra się na pełnym ekranie. Z innymi rozdzielczościami za pewne będzie ogromny problem. Ten post jest dla tych, którym po kliknięciu "Uruchom grę" wraca do lunchera, bądź mających niższe rozdzielczości. Jedynym wyjściem jest granie w oknie co jest bardzo denerwujące ;)