Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Krew z Krwi - Do Świątyni

Krew z Krwi - Do Świątyni
Autor posta Treść posta  
Druga część sagi RPG o przygodach Wiedźmina Geralta z Rivii oferuje wciągający, dojrzały scenariusz wyznaczający nowe standardy nieliniowej, skłaniającej do myślenia narracji. Oprócz epickiej historii gra zawiera także oryginalny, brutalny system walki, w unikalny sposób łączący elementy taktyczne z dynamiczną akcją. Nowy usprawniony engine gry, odpowiedzialny za generowanie pięknej grafiki i zaawansowanej mechaniki rozgrywki, przenosi grającego do najbardziej wiarygodnego i tętniącego życiem świata jaki ...

[Więcej informacji: Wiedźmin 2: Zabójcy Królów]

Mam problem, ponieważ nie mogę uciec przed smokiem ... zawsze mnie dogania ... i mam prośbę czy mógłby mi ktoś to przejść albo podać linka do save'a, który się zapisał zaraz po ucieczce przed smokiem? Bo mnie już chuy strzela ! @#!^%$& ...

Link do save'a - http://www64.zippyshare.com/v/83509491/file.html

To jest odpowiedź na post użytkownika "SoulmateMusic" [ post #1 ]

SoulmateMusic:
Mam problem, ponieważ nie mogę uciec przed smokiem ... zawsze mnie dogania ... i mam prośbę czy mógłby mi ktoś to przejść albo podać linka do save'a, który się zapisał zaraz po ucieczce przed smokiem? Bo mnie już chuy strzela ! @#!^%$& ...

Link do save'a - http://www64.zippyshare.com/v/83509491/file.html
W jakim momencie?
Jeśli biegniesz pod zadaszeniem, to wal prosto, na króla się nie oglądaj, jeśli potem, tak samo, dopiero jak Roche padnie a Ty podpierasz króla, to wtedy, gdy tylko smok nadleci wiej do tyłu - ja wciskałem klawisz "S" od razu i uciekłem... i uratowałem króla.

No właśnie gdy ratuję króla ... trzymam cały czas "S" i nic to nie daje .. 2sec i leże ... czasami na chwilkę puszczam S i na moment przystaje i ruszam wtedy smok zatrzymuje się i chce mnie łapą walnąć ale na dłuższą metę nie da rady tak zrobić ;d ...  

To jest odpowiedź na post użytkownika "SoulmateMusic" [ post #3 ]

SoulmateMusic:
No właśnie gdy ratuję króla ... trzymam cały czas "S" i nic to nie daje .. 2sec i leże ... czasami na chwilkę puszczam S i na moment przystaje i ruszam wtedy smok zatrzymuje się i chce mnie łapą walnąć ale na dłuższą metę nie da rady tak zrobić ;d ...
Trzymanie nic nie daje, trzeba klikać...
P.S.
w opcjach gry masz domyślnie (rozgrywka) trudne QTE. Zlikwiduj to zaznaczenie.

To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #4 ]

Nie rozumiem, kto i po co wymyślił tę scenę ze smokiem na moście. Poza tym, że irytuje, to nic nie wnosi.

Zaraz pewnie odezwie się jakiś fachowiec, który powie, że jak się nie umie grać, to niech się nie gra. Tylko że to głupi argument. Po co niepotrzebnie odstręczać od gry ludzi, który nie są mistrzami tego typu rozgrywek?

W każdym razie próbowałem uciec z 50 razy i mam dość. Odechciało mi się grać. Mam do sprzedania prawie nieużywanego Wiedźmina, jak by ktoś chciał.

To jest odpowiedź na post użytkownika "vorto" [ post #5 ]

Dobra. Udało się. Dzięki dla kolegi KrzysztofaMarka za podpowiedź dotyczącą QTE (cokolwiek to jest). Przeczytałem dopiero po opublikowaniu swojego postu.

Po jakiego grzyba zostaje zaznaczone jakieś "trudne QTE", jeśli się wybrało poziom "łatwy"?