Forum dyskusyjne: Diablo II

Przejdź do strony: 1 ... 14 15 (ostatnia)
Diablo II
Autor posta Treść posta  

Przenieś się do mrocznego świata Diablo II. Wybierz jedną z siedmiu postaci i wyrusz na przygodę swojego życia. Przed Tobą tajemnicze miejsca, niezapomniane przygody, potężna magia i tysiące rodzajów uzbrojenia. Ale uważaj! Hordy piekielnych potworów już czekają, aby pokrzyżować Ci plany. Przewodzi im demon Diablo oraz Bhaal, których za wszelką cenę musisz zgładzić. Diablo II to kontynuacja kultowej gry, która perfekcyjnie połączyła elementy akcji oraz RPG. Oprócz podstawowej wersji, to wyjątkowe wydanie zawiera oficjalny dodatek Lord of Destruction, który znacznie rozszerza możliwości zabawy! Gra podbiła już serca milionów graczy na całym świecie. Teraz i Ty masz okazję ...

[Więcej informacji: Diablo II]

To jest odpowiedź na post użytkownika "Blackbird" [ post #280 ]

Blackbird:
Tego Ci zabrakło? To od czego jest grochówka ;P
Nic nie pomagało, nawet stary bigos ;)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #277 ]

Abi_Dalzim:
General86:
Tu też bym sie kłócił , wystarczy odpowiedni set z dropami ;) - poradnik z takowym niżej
http://diablo.phx.pl/czytaj/merc-power-horker
Takiego barba nie robiłem (taki to tylko na BN, a ja grałem ostatnio wyłącznie na singlu).
Ale miałem soso z MF 600-700 i duuuużo rzeczy znalazłem, ale jakoś Zaka nigdy.
Mój hammer ma prawie 500, raczej wystarczy... Ale też na razie nie ma szczęścia. Dużo czasu i cierpliwości trzeba, powiedziałabym. Trzy razy Nakładanie rąk już i inne rzeczy też sie powtarzają... Ale sprawdziłam Drop Calculator i wychodzi na to, że na HoZa mam takie szanse jak 1:2073 na Baala na Koszmarze - u niego największe, bo questowych nie liczę przecież. I choć większy mf już niewiele zmieni, widać, że wcale nie jest to takie proste, jak General sugeruje. Ale mam za to Guillame's Face, a szukałam, Stealskull, eth Shaftsop czy jakoś tak, Tytany, ale słabe niestety, Palec Goblina (co pamiętam jak jest po polsku to piszę, tak to wolę nie namieszać i dać oryginalną nazwę). I 2 razy maska Tal Rashy. I inne skarby. Ale Zaka na razie 0.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Sheleila" [ post #282 ]

Sheleila:
Trzy razy Nakładanie rąk już i inne rzeczy też sie powtarzają...
Dość długo moją czarką męczyłem Mefa i on mi to wyrzucił chyba ze 20 razy :)
W ogółem Mef jest dobry w dropie setowych itemów, choć akurat zbroję Tala wycrucił mi Baal.

A ja mam sose w secie Tr i dropla mi zaka na demonologu więc wszędzie coś może dropnąć ;p  

To jest odpowiedź na post użytkownika "karolex03" [ post #284 ]

karolex03:
A ja mam sose w secie Tr i dropla mi zaka na demonologu więc wszędzie coś może dropnąć ;p
Jasne, ale do tego trzeba szczęścia, a ja jakoś (w tym konkretnym wypadku) go nie maiłem.
Ale nic to, mój palek biegał z Duchem i też dawał radę :)

To jest temat ogólny dla Diablo II? No to w takim razie mam pytanie, jak często mogę spotkać unikatowe potwory? Chodzi mi o te, które spotykamy z grupą normalną. Takie potwory mają nazwy typu "Morderca Żmii" i podobne.

Tak więc, jaka jest szansa na spotkanie takich potworów i od czego to zależy? Gram teraz barbarzyńcą i prawie co grupę spotykam takich "dowódców", oraz dropi mi się sprzęt rzadki (nawet trzy runy z Hrabiny wypadły, a jak pamiętam, nie zawsze się udawało wydropić je) :)

I jeszcze jedno. Gdzie się dowiem/sprawdzę, ile mam szansy na znalezienie magicznego przedmiotu?

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #283 ]

Abi_Dalzim:
Sheleila:
Trzy razy Nakładanie rąk już i inne rzeczy też sie powtarzają...
Dość długo moją czarką męczyłem Mefa i on mi to wyrzucił chyba ze 20 razy :)
W ogółem Mef jest dobry w dropie setowych itemów, choć akurat zbroję Tala wycrucił mi Baal.
Z tego co pamietam mef nie jest w stanie wyrzucic zbroi tala. Moze toz robic pindel lub baal. Chyba ze cos sie ostatnio zmienilo.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Mlody" [ post #287 ]

Mlody:
Abi_Dalzim:
Z tego co pamietam mef nie jest w stanie wyrzucic zbroi tala. Moze toz robic pindel lub baal. Chyba ze cos sie ostatnio zmienilo.
No to przeczytaj jeszcze raz mój post :) Wyraźnie jest tam napisane, że to nie Mef mi wydropił tylko Baal.

Ukazał się nowy patch do "Diablo II" tzn. 1.13d

http://ftp.blizzard.com/pub/diablo2exp/patches/PC/

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #289 ]

strajker:

Po tylu latach?!

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #290 ]

parkourmichael798:
strajker:

Po tylu latach?!
No niezupełnie!
Ostatnie były w 2008 i 2010 r.
A po drodze patch pozwalajacy grać bez płyty w napędzie:)

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #291 ]

To się nazywa dbanie o klienta po zakupie gry:)

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #292 ]

Dokładnie. I należy się cieszyć że te patche Blizzarda pasują także do polskiej wersji "Diablo II".

Niestety nie zawsze w Polsce wydawcy pamiętaja (nie tylko po latach od wydania) o patchach i dotyczy to zarówno m.in. CD Projektu jak i Cenegi i innych wydawców.

Przejdź do strony: 1 ... 14 15 (ostatnia)