Forum dyskusyjne: Wiedźmin 2 - krótkie podsumowanie.
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Witold1981 (Paź) 22.05.2011, 12:35 |
Ogólnie rzecz biorąc jeśli mam podsumować grę to daje 10/10. Po tym co tu zobaczyłem nie mam ochoty już uruchamiać inne gry tego typu. Czy to Dragon Age czy to Elder.Wiadomo że hardcorowi gracze RPG będą grymasić że za mało dialogów, kwestii itp itd. Ale mi tego akurat nie brakuje. Po prostu dla mnie Wiedźmin 2 konkurencję zostawił daleko w tyle i z tego my możemy my Polacy być dumni że nie tylko dogoniliśmy czołówkę światową ale i rozwaliliśmy ich w pył. Polak potrafi. Śmiem twierdzić że graficznie Wiedźmin zostawił w tyle Uncharted 2. Wiem że to zupełnie inne gry, ale takiego tła, scenerii, krajobrazu nie było nigdzie. A wiadomo póki co U2 wyznaczał trendy. Silnik użyty we Wiedźminie to cudo po prostu. Ale żeby nie było tak przyjemnie. Druga sprawa to bugi. Takich problemów nie spotkałem jeszcze w żadnej innej grze, a trochę już żyję na tym świecie i gram. Jeśli nie naprawicie problemów z DLC, launcherem, instalką itp itd to sami sobie zaszkodzicie i to sporo. Trochę nie rozumiem jak tak profesjonalna firma mogła dopuścić by nie sprawdzona gra wyszła na rynek. Takich rzeczy się po prostu nie robi. Jak dla mnie za to ocena 1/10. Poza tym, widać że sami nie wiecie co z tym zrobić. Nie odpisujecie na posty użytkowników na pytania dotyczące dlc itp itd. Tzn że sami nie wiecie co jest spieprzone. Panowie i panie, takich rzeczy się po prostu nie robi. Ale jeszcze raz. Za samą grę daje 10/10 ale za problemy techniczne jakie występują przy instalacji czy też dlc daje 1/10. PS. Posiadam też PS3 i xbox360 tak więc na pewno na którąś kupię Wieśka również. Ale jeśli odwalicie takie cyrki jak na PC to was zniszczą po prostu. Tam społeczność jest o wiele mnie wyrozumiała poza tym 10 razy większa. Pozdrawiam |
|
offline |
||
Pinatu (Giermek) 22.05.2011, 13:01 |
Nie pozostaje mi nic innego niż w 1000% ( tak, w tysiącu procent ) poprzeć powyższą wypowiedź. Najbardziej bolące jest to że gra sprawia tyle problemów, na tylu różnych kombinacjach sprzętowych, a niejednokrotnie na prawdziwych kombajnach pożerających poniekąd świetny sprzęt innych na śniadanie. Biorąc pod uwagę, że od bardzo długiego czasu Wiesiek 2 był praktycznie głównym tematem Forum, to nieco rozczarowujące że końcowy produkt wygląda jakby był niedokończoną wersją beta. A przecież przed pojawieniem się gry w sprzedaży, było poruszanych tutaj tyle różnych zagadnień i tyle różnych odpowiedzi otrzymywaliśmy z różnych źródeł. Gra trochę przypomina mi początkowe problemy z pierwszym "Two Worlds", czy Gothic 3 które dopiero po kilku patchach stały się w miarę normalnie grywalne. Trochę szkoda. Mam tylko nadzieję że nie popsuje to wizerunku Wiedźmina na świecie. | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||