Forum dyskusyjne: Wersja polska i angielska, a ilość fps
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
pawepoz (Paź) 23.05.2011, 00:16 |
Mam pytanie - czy próbował ktoś z Was instalować wersję angielską gry? Albo może instalowaliście obydwie paczki i możecie sprawdzić ile fps macie na PL i i le na angielskiej? Bo ponoć wersja angielska jest lepiej zoptymalizowana i różnica w fps czasem sięga nawet 20 fps!. Szczerze mówiąc wydaje mi się to trochę dziwne, ale patrząc na błędy w nowym wieśku nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć. Ja instalowałem tylko pakiet pl i musiałbym jeszcze raz instalować grę, żeby się o tym przekonać. |
|
offline |
||
PandFlash (Paź) 23.05.2011, 12:25 |
Nie chce mi się w to wierzyć, kwestia najbliższego patcha :D | |
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 23.05.2011, 17:06 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "pawepoz" [ post #1 ] pawepoz: Jest to kwestia pliku, do którego linka Ci nie podam, ale wiem, że istnieje. Jeśli masz cierpliwość, to poszukaj linka na forum gram.pl. Wiedźmin ładuje się krócej (ale i tak za długo) i daje parę klatek więcej. Te 20, to duża przesada...
Mam pytanie - czy próbował ktoś z Was instalować wersję angielską gry? Albo może instalowaliście obydwie paczki i możecie sprawdzić ile fps macie na PL i i le na angielskiej? Bo ponoć wersja angielska jest lepiej zoptymalizowana i różnica w fps czasem sięga nawet 20 fps!. /.../ |
|
offline |
||
pawepoz (Paź) 23.05.2011, 17:54 |
Dzięki za info. Znalazłem ten plik :) Oto link do tematu:m U mnie przyrost 10 fps. | |
offline |
||
leo9 (Paź) 23.05.2011, 20:45 |
ten plik exe po prostu nie zawiera secure rom przez co jest różnica widoczna gołym ogkiem, przyrost 10 fps na wysokich ustawianiach, cd projekt zapewniało ze nie będzie to utrudnieniem dal graczy a jednak ;pp moze patch to wszystko naprawi bo głupio by bylo jesli ten exez gog przyspieszy gre bardziej niz patch xdd |
|
offline |
||
pawepoz (Paź) 24.05.2011, 00:53 |
Tak czy inaczej, na tą chwile lepszej metody nie ma na zwiększenie fps w wiedźminie jak tylko ściągnięcie tego exeka. Jeśli patch to naprawi to świetnie, ale na razie patcha nie ma, a grać się chce :) | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||