Forum dyskusyjne: Przyszłości Gothic forum do dyskusji
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Bezi123 (Giermek) 17.09.2011, 13:30 |
Jak każdy wie i zna te grę wszystkie części... Najlepsze był Gothic 1 i 2 + dodatek.Gothic 3 i jego dodatek nie zdobył takiej uciechy graczy po pierwsze miał wiele błędów co do prowadzało graczy do szału.Długo też nie trzeba czekać na Gothic 4 która została wydana po 4 latach ale też była trochę lipą... Jak sądzicie czy Gothic 5 jak powinien wyglądać??? Pownieł mieć tych samych bohaterów lub nowe twarze które by zakończyły stare czasy gdzie np powinła się rozgrywać nowa fabuła gry.Kim powinien być bohater stary Bezi czy nowy?Czy może w starych dobrze znanych miejscach? Tu możecie pisać wszystko o tej grze gdzie i co jak powinen wyglądać inny Gothic.. Albo pogadać o starszych częsciach tej gry... Mam nadzieję że dużo graczy się zgłosi do tego tematu i graczy których interesuje seria Gothic... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 17.09.2011, 14:10 |
W pewien sposób poznać wizję serii można zobaczyć w grze "Risen", stworzonej przez Piranha Bytes po utracie przez nich praw do Gothica ( które nomen omen podobno już odzyskali ). | |
offline |
||
boss363 (Lord) 17.09.2011, 14:11 |
Gothic - super gra, przełom w gatunku. Fabuła miodzio, grywalność nieziemska. Grafika nadal znośna, a oprawa muzyczna daje takiego kopa klimatowi ;D . Gothic 2 - to już nie to samo, jakoś mnie nie wciągnęło jak w przypadku "jedynki". Już nie jest tak mroczno jak w jedynce ;( . Za to dodatek naprawdę mnie wciągnął ( mówię o podróżach po Zapomnianej Dolinie Budowniczych). Są dwa obozy, dobra grafika i super muzyka. Dodatek lepszy od podstawki ;). Gothic 3 - nie rozumiem, jak można nie lubić tej gry ;D . Przeogromny świat , masa questów ( podobnych :\ ), oręża, zbroi, rozbudowane drzewko rozwoju, kilka sposobów na ukończenie gry. Grafika do dziś trzyma poziom ( zwłaszcza jeżeli spojrzymy np. na oprawę Dragon Age 2) a KaiRo znów odwalił kawał dobrej roboty. Vista Point <3 ( czy ja przed chwilą narysowałem serduszko ? ). Przyszłość Gothic to Risen. W dwójce zmierzymy się z piratami, co mnie bardzo ucieszyło, bo PB w dodatku do G2 zrobiło w obozie piratów b. dobry klimat ;D . |
|
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 17.09.2011, 14:37 |
No wiesz mi też bardzo przypadł Gothic 1 bo chodzi mała mapa ale bardzo dobra fabuła która od razu wciągała.A do Gothic 2 miała też dobrą fabułę ale nie jak w Gothic 1 ale dwójka też wciągała.Gothic 3 miał też wszystko dobre duży teren do zwiedzenia ale dużo też błędów... A Gothic 4 trudno powiedzieć... A jak sądzicie czy Gothic 5 był by dobry jakby pirania go produkowała??? A Risen to też bardzo dobra gra w jedynce jet to pokazane że fabuła jest rewelacyjna... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 17.09.2011, 14:49 |
Może to wyjaśni trochę całą sytuację: http://www.gram.pl/news_8AvqHOu8_Czy_Risen_3_zm...hic_5.html | |
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 17.09.2011, 19:24 |
Ciekawe... | |
offline |
||
tomiko9 (Paź) 21.09.2011, 11:44 |
,,Dalsze losy serii Gothic znamy doskonale. JoWooD zleca prace nad czwartą częścią gry studiu Spellbound Software, które ponosi spektakularną porażkę. Piranie tymczasem wprowadzają nową markę i na półki sklepowe trafia Risen, zbierający zdecydowanie lepsze noty, niż ArcaniA. Dla nas było to podwójne zwycięstwo, ponieważ wiedzieliśmy, że dzięki temu marka wróci do naszych rąk. - podsumowuje to Hoge.'' Jako absolutnego fana takich produkcji jak all Gothic i Risen nie mogło i mnie tu zabraknąć :) Taki tekst pana Hoge jest bardzo obiecującym tekstem :) Jedynie czekać na kontynuacje tych produkcji,więc ekipo Piranii bierzcie się ostro do roboty,bo ja już odkładam miedziaki dla Was :) Pozdrawiam wszystkich fanów ich produkcji! |
|
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 22.09.2011, 14:10 |
Zgadzam się z tobą ale powiedz np Gothic 3 ZB miał przecież masy błędów a Gothic 4 poniósł porażkę.. Co do Risena nie grałem w nią ale oglądałem kilka filmików na youtube dlatego polecam te grę fabuła jest dobra ale gra wciąga... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 22.09.2011, 15:20 |
Może zainteresuje Was taka informacja: http://www.cdaction.pl/news-22218/arcania-fall-...rnika.html Więcej info na: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=16019 http://www.gram.pl/news_8A7qG,e1_ArcaniA_Fall_o...ji_PC.html |
|
offline |
||
boss363 (Lord) 22.09.2011, 15:46 |
Całkiem ciekawe... Mam nadzieję że to rozszerzenie zapewni trochę dobrej zabawy, bo GOTHIC to na pewno nie będzie ;( . Oby optymalizacja znów nie była ... hmmm.. zła (?), skopana (?), o mam dobry przymiotnik, ale raczej nie wolno używać go na forum ;p. Od kiedy to taką serią zajmują się studia bez doświadczenia (Nordic Games ) ? Owszem, PB też przed Gothic'em nic nie stworzyło, ale oni mieli talent do tworzenie klimatu i dobrej fabuły, oni byli nazwijmy to, wybrańcami, a nie wszystkie początkujące studia takie są. | |
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 22.09.2011, 16:11 |
Ciekawy jaki będzie ten dodatek wyglądał może jakby to była Pirania to by pewnie była bardzo fajna... Tylko ciekawe czemu tak mało będzie kosztowała 10 lub godzin na przejście to trochę dziwnę powniło być o wiele więcej... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 22.09.2011, 16:32 |
No ja nie mam dużych nadziei co do tego "dzieła". Cóż, moim zdaniem około 67 zł za dodatek to znów nie tak mało, zwłaszcza że wg. zapowiedzi będzie to dystrybucja cyfrowa ( a więc brak "kosztownych" dodatków typu płyta, pudełko, drukowana instrukcja, czy koszty dystrybucji ). Pudełkowa może w tej cenie by się opłaciła. Poza tym, zależnie od serwisów mówi się że czas gry będzie wynosił od 4 do 8 godzin, na innych że 10 godzin. No i to półroczne opóźnienie. Poza tym, zastanawia sprawa czy wogóle się tym ktoś w polsce zainteresuje ( np. polonizacją, itp. ), dystrybucją ( jakąkolwiek by nie wybrali ), wsparciem technicznym - gdyż myślę że bez problemów się nie obejdzie. |
|
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 22.09.2011, 18:00 |
To lepiej poczekać jakiś czas żeby ta gra taniała i wtedy ją kupić... I co z tego że wydam 67 złotych co mi z tego przyjdzie jak ją przejdę tak krótki czas.. Przecież Gothic 1 chodzi miał małą mapę długi miała czas przechodzenia lub Gothic 2 plus dodatek NK a wreście Gothic 3 który też był długi... Więc ja też się zastanawiam czy ta gra nie będzie miała wiele błędów to jest ciekawe... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 22.09.2011, 18:26 |
Cóż, niestety robisz błąd, który często się zdarza. Otóż porównujesz długość dodatku, z długością podstawowej wersji gier. Niestety, każdy dodatek z reguły jest krótszy od podstawki, nie ważne czy to gra RPG, zwykła strzelanka, czy inna. Czasem nawet brutalnie krótszy, i mimo że np. ma fajną historię, to i tak nie jest wart wydanych nań pieniędzy. A dodatek do Gothica 2, był o tyle ciekawy że ingerował się bezpośrednio w nią, i wymagane było rozpoczęcie całej przygody od początku, aby go poznać. Pewnie gdyby był standardowym add-onem, to okazałby się nie tak dobry. Dodatku do Gothica 3 nie posiadam, gdyż ma słabe recenzje i masę błędów, więc go nawet nie kupiłem jak był w CD-Action, stąd nie wiem jak to jest z jego długością w stosunku do zwykłego Gothica 3. | |
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 22.09.2011, 21:38 |
Racja Gothic 2 nk był reweracyjny który chodzi przeszłeś ją bez dodatku to mósiałeś przejści ją od nowa chodzi to na początku mnie zdenerwowało ale nowe postacie w tym dodatku też pojawiły się i nawet ta zagadka z znkiającymi ludzimi aż potem walka z krukiem... Co do Gothic 3 ZB to jest totalna klapa jeśli maż może łatkę to da się jeszcze pograć ale jeśli nie to kaput a jeśli chcesz to masz filmik o tej grze pierwszy odcinek jak ją przejści z edycją rozszeżoną http://youtu.be/cXwHl7WWZvU ... A do pełnej wersji Gothic 3 był rewelacyjny ma też dobrą fabułę i jest też tu filmik jak się przechodzi pierwszy odcinek http://youtu.be/rVIbbSjaAI0 odcinków jest wiele ale polecam bo kupiłem go w cd aticion ale lepsza jest stary Gothic dwie pierwsze części chodzi tam grafika jest nie za ładna ale na tamte czasy była rewelacyjna ale i nawet fabuła... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 23.09.2011, 08:39 |
Znam Gothica 3, gdyż przeszedłem go już wzdłuż i wszerz kilka razy ( był już ponad rok temu w czasopiśmie PLAY ), tak samo jak i dwie wcześniejsze części, starając się poznać w grze różne klasy bezimiennego. Dlatego właśnie nie kupiłem go teraz w CD-Action, skoro podstawkę mam od kilkunastu miesięcy, a dodatek kiepski i zabugowany. Co do Gothica 2 z Nocą Kruka, to początkowo byłem zaskoczony formą takiego dodatku, ale teraz dla mnie ta gra bez dodatku już jest grą niepełnowartościową. A co do Arcanii, to sobie ją odpuszczę i dodatek też do niej też ( szkoda kasy ), a zagram w Risena, czekając na "The Elder Scrolls V: Skyrim". | |
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 23.09.2011, 19:48 |
Powiem ci tyle że racja z dodatkiem ale filmiki polecam a jak grałeś w Gothic 3 to po której stanołeś stronie od razu??? Do Risena powiem jeszcze raz fabuła jest bardzo dobra i dobudowana że odrazu wciąga. A doThe Elder Scrolls V: Skyrim polecam ci najpierw zagrać w The E lder Scrolls IV Obolivon bo jeśli ci nie przypadnie do gustu to wydasz dużo pieniędzy w błoto a jak kupisz obolivona to wydasz dużo mniej kasy ale przy okazji ją lepiej przejść i wtedy się zastanowisz czy chcesz kupić Skyrim bo oblivon ma wspaniałą grafikę choć już ma swoje lata to gra dalej wciąga.. A do Gothic 2 NK był wspaniały bo ją przeszłem dużo razy... Zamias kupić sobie The Elder Scrolls V: Skyrim to lepiej polecam Wiedźmin 2 wspaniała grafika oraz fabuła masz tu filmik jak gości przechodzi te grę poelcam ci go obejrzeć dużo jest odcinków ale opłaca się obejrzeć http://youtu.be/C8OWbhji1fc jak ją przejści... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 23.09.2011, 21:12 |
W G3 oczątkowo stanąłem po stronie Rebeliantów, ale później z biegiem czasu, to już grałem tak jak mi odpowiadało. Mam już od lat "The Elder Scrolls III: Morrowind", oraz "The Elder Scrolls IV: Oblivion" + wszystkie dodatki do niego, więc tak samo jak serię Gothic znam i tę serię na wylot. Dlatego wyczekuję Skyrima, bez obaw o wyrzucone pieniądze, gdyż znam dzieła Bethesdy ( włącznie z Falloutem 3 ). Poza tym nie należę do ludzi, którzy muszą mieć grę w dniu jej premiery - stąd najpierw zapoznaję się z recenzjami, oczekuję wydania kilku patchy ( co się przy "Wiedźminie 2" opłaca, a nawet jest konieczne aby wogóle działał - podobnie było z "Gothic 3", "Two Worlds", czy nawet "Mass Effect 2", który do wydania 1 patcha niezbyt dobrze działał ), oraz czekam aż gra stanieje. Co do serii Wiedźmin to jakoś mnie nie ciągnie, ani do pierwszej ani do drugiej części. Może kiedyś, jak stanieją, oraz jak "Wiedźmin 2" nie będzie sprawiał tylu problemów technicznych to się zdecyduję. A filmiki jak ktoś przechodzi grę mnie nie interesują, bo wtedy traci się cały czar odkrywania gier, więc żadnych nie oglądam. |
|
offline |
||
Bezi123 (Giermek) 24.09.2011, 08:08 |
Rozumie cię że ty lubisz gry które są z tą premierą s tym dniu i cena nie gra roli. A jak ja zaczołem grać w G3 to pszeszłem ją najpierw stroną dobra a potem zła. A znasz jakąś stronę skąd by się dało ściągnoć pełną wersje oblivona??? Kupowałeś Gothica 4 bo jak mi się widzi to bzdura nie ma tam czego było w popszednich częściach że rozwijałeś postać u innych postaci a w G4 jest innaczej jest tam pasek i tak się rozwijasz i to trochę jest gupie... |
|
offline |
||
Pinatu (Rycerz) 24.09.2011, 08:19 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Bezi123" [ post #19 ] Niezrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi. Wyraźnie napisałem że NIE KUPUJĘ gier w dniu ich premiery, tylko wpierw czytam recenzje, czekam na ewentualne patche, czekam aż stanieje, i dopiero wtedy kupuję - jeśli oczywiście jest warta zakupu. Nie napisałem ani słowa o tym, że lubię gry w dniu premiery, i że kasa nie gra roli :( Nie wiem skąd ten pomysł.Przykro mi, ale niesłyszałem o żadnej możliwości legalnego ściągnięcia Obliviona. A piractwem się nie zajmuję. Jak już wspominałem poprzednio nie kupiłem Arcanii ( a więc Gothica 4 ), ani też nie kupię dodatku do niej, bo gra słaba i nie warta pieniędzy, które racjonalniej jest wydać na Risena. Stąd też nie wiem, i nie interesuje mnie co tam jest dobre, a co nie. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||