Forum dyskusyjne: Gry z serii Grywalność Ponad Wszystko już w sprzedaży!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
CD Projekt 23.09.2011, 15:58 |
Już dziś do sklepów trafiły gry z nowej serii Grywalność Ponad Wszystko. To wielkie święto wszystkich fanów indie games. Po raz pierwszy w Polsce zestawienie najpopularniejszych gier niezależnych wydane jest w polskiej wersji językowej ... |
|
knrdz (Baron) 26.09.2011, 16:39 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Wojman" [ post #16 ] Wojman: Chcielibyście, nie? Niestety jak doskonale wiecie w momencie instalacji pierwszej steamworksowej gry instaluje się klient Steam, który ma wbudowany dostęp do sklepu i automatycznie aktywny dość skuteczny system informujący o promocjach (aktualnie min. to 9 promocji tygodniowo). Zanim się gracz zorientuje jak to powyłączać już wsiąknie i więcej do pudełkowej drożyzny nie wróci, wiem na własnym przykładzie (choć przygodę ze Steamem rozpocząłem gdy oferowali "tylko" 1 promocję tygodniowo)...
Jak wspominałem wcześniej: nie każdy musi wiedzieć o promocjach |
|
offline |
||
Raffi23 (Giermek) 26.09.2011, 17:15 |
Hmm knrdz nadal nic nie powiesz na temat tego że część gier jest tańsza w ofercie CDP niż przez STEAM a co do samego wymaganego połączenia ze STEAM, ja osobiście tego nie neguje - wręcz przeciwnie potwierdzam że pudełkowe wersje wymagają pobrania gry przez STEAM. Mimo wszystko nie żałuję - mam chyba prawo nabywać grę skąd chcę co? Ja tylko dodam iż wydaje mi się (podkreślam że to tylko moje przypuszczenia) że część graczy nie miałaby pojęcia o istnieniu niektórych tytułów gdyby nie oferta CDP. | |
offline |
||
Wojman Moderator (Rycerz) 26.09.2011, 18:29 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Raffi23" [ post #22 ] Raffi23: Na to nie odpowie. Nie pasuje to do teorii, że gry z CDP są mega drogie, a gry ze Steama mega tanie. Po za tym wychodzi z założenia, że każdy zostawia włączone reklamowe badziewie. Sam ze Steama korzystam i w opcjach wszelkiego typu reklamy mam wyłączone, bo zazwyczaj jak uruchamiam tę usługę to mam ochotę pograć, a nie kupować kolejną grę.
Hmm knrdz nadal nic nie powiesz na temat tego że część gier jest tańsza w ofercie CDP niż przez STEAM |
|
offline |
||
knrdz (Baron) 26.09.2011, 19:25 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Raffi23" [ post #22 ] Raffi23: Już napisałem - poza promocjami większość gier jest na Steamie w naszym regionie za droga, część jest nawet droższa niż w CDProjekcie (Super Meat Boy na przykład jest te parę procent droższy). Ceny u naszych wschodnich sąsiadów już poprawili, może i na nasz region przyjdzie pora (a wraz z nią ostateczny cios w dogorywających "lokalnych dystrybutorów"), póki co zawsze można znaleźć sobie znajomego zza wschodniej granicy i kupować gry połowę taniej niż w polskich sklepach, założyć konta u tańszych dystrybutorów cyfrowych (wspomniany greenmangaming w którym Super Meat Boy kosztuje ~25 zł, getgamesgo, gamersgate.co.uk - w tym ostatnim sporo indie-popierdółek będzie wkrótce dostępna za darmo w wersji adware), sprawdzać ceny w tanich wysyłkowych sklepach w uk (game, thehut, zavvi, amazon), czy po prostu zacząć grać w to co się już kupiło, a kolejne gry dokupywać dopiero gdy trafią na promocję. Akurat indie to na tyle niszowy gatunek, że na wyprzedaże trafiają sporo szybciej niż pełnobudżetowe tytuły - nawet te najbardziej udane, jak Machinarium, Braid, czy Torchlight można było kupić za 25% sugerowanej ceny już po dosłownie kilku miesiącach od premiery, i nawet one trafiają zaraz potem na promocje typu Humble Indie Bundle, gdzie można je dostać za dosłownie "co łaska". Skoro CDProjekt nie widzi niczego dziwnego w wydawaniu ich z ponad półrocznym poślizgiem za pełną steamową cenę (ciekawe co zrobicie jak się ona z dnia na dzień zmieni na stałe, jak chyba wiecie jest to nieuniknione, wszystkie gry to czeka), to niech nie widzi, ale tych świeżo zarejestrowanych klakierów już moglibyście sobie darować, ludzie nie są aż tacy naiwni...Hmm knrdz nadal nic nie powiesz na temat tego że część gier jest tańsza w ofercie CDP niż przez STEAM Ponieważ na SMB mi nie zależało, to nie wydałem na niego ponad 10 zł - jak tylko kupię za mniej, to tu o tym napiszę. Tak jak nie zależało mi nigdy na Terrarii, ale za 6 zł kupiłem "żeby sprawdzić". Ciekawe jaka byłaby (będzie?) jej cena w "GPW" :-) |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Baron) 26.09.2011, 21:36 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Wojman" [ post #16 ] Wojman: Nie grafika o tym swiadczy a grywalnosc. Kiedys takie popierdolki byly robione dla zabawy i za darmo. Dzisiaj probuja ludziom wmowic, ze to sztuka i oryginalnosc, zeby i na takich sledziach zarobic :) Owszem niektore z nich maja klimat ale taki smb czy limbo to najzwyczajniejsze platformery i nic wiecej.To gry Indie są nienormalne? To, że nie mają super grafiki wcale nie oznacza, że są gorsze Cytat: Mamy wrzesien 2011. Jakos tydzien temu skonczylem spejs maryna co mi zajelo pewnie niecale 12 godzin. Multiplayer nie jest godny uwagi. Do konca roku wychodza takie gry jak Heroes 6, Rage, MW 3, BF 3, Skyrim, Wladca Pierscieni, Uncharted 3, AC:Revelations czy Batman:AC. Co ma ciekawego cdprojekt do zaoferowania? Znasz kogos kto przelozy Saints Row 3 nad wyzej wymienione tytuly ?:P Ostatnia porzadna gra wydana przez CDP jest Shogun 2 bo mozna w niego pograc dluzej niz przez weekend zachowujac ta sama dawke radochy od poczatku do konca. Tak poza tym to straszna bieda. Nie ma nawet z czego zbierac punktow do cdprogramu. Po za tym w planie CDP jest sporo całkiem fajnych gier i pustek jakoś tam nie widzę. Zagrywam się teraz dla przykładu w Space Marine (polecam swoją drogą tę grę), a na w niedalekiej przyszłości CDP wyda sporo fajnych gier z Diablo III na czele. Diablo 3 poki co nie wiadomo kiedy wyjdzie , wiec nie ma co dzielic skory na niedzwiedziu. Cytat: Osobiscie wole gre kupic w pudelku i najczesciej takich zakupow dokonuje w premiere gry bo jest wtedy u nas sporo taniej niz na steamie. Schody zaczynaja sie przy starszych grach. "Kochane CDP" kisi stare gry po zenujacych cenach kiedy konkurencja je oferuje po bardzo przystepnych. Krol Artur ZE jest teraz dostepny za 50 zl. W 2010 w odleglej przeszlosci byl za 20 zl na steamie a sama podstawka za 10zl. Gra jest tak i tak steamworksowa a bonusow zadnych nie ma, wiec wybor jest jasny. Chyba, ze ktos jest fanem konkretnej gry i chce ja miec w formie fizycznej, no ale ciezko byc fanem kazdej gry.Nie każdy kupuje gry na Steamie w promocjach. Jedni nie wiedzą, że akurat promocja jest, drugich w danym czasie dany tytuł nie interesuje, wreście może na koncie może być nie wystarczająca ilość gotówki. A są też tac, którzy zwyczajnie wolą kupić pudełko z grą zamiast wersję elektroniczną. Cytat: Takie rzeczy robia wrazenie albo na kolekcjonerach albo na dzieciach. Gry sie kupuje dla grania a nie czytania komiksow i ogladania plakatow :)Oczywiście na Steamie jest pudełko, płyta, drukowany 40-stronnicowy komiks czy drukowany plakat. I rzecz jasna każdy musi wiedzieć o promocjach, wyprzedażach czy specjalnych ofertach. |
|
offline |
||
mostes (Paź) 27.09.2011, 18:55 |
seria musiala zostac z czegos stworzona, dla wybrednych-nie masz premier 5 waznych gier indie kazdego miesiaca. dlatego super meat boy i inne ktore mialy juz premiere. jak widac po przykladzie Bunch of Heroes ktory zadebiutowal w serii indie wraz z premiera swiatowa CDP chce umieszczac nowosci ze swiata niezaleznych produkcji i chwała im za to! W tej chwili gdybym chcial kupic BoH to musze przy obecnym wysokim kursie EURO zaplacic conajmniej 40 złotych. a tak to moge za 30 zl kupic w pudelku z polska wersja i bajera. | |
offline |
||
eleneka (Paź) 28.09.2011, 15:11 |
strony dalej nie ma, ale na fejsie jest profil grywalności; http://www.facebook.com/GrywalnoscCDP |
|
offline |
||
michael798 (Baron) 31.10.2011, 08:42 |
Listopad coraz bliżej, więc zapytam kiedy będą jakieś przecieki nt. kolejnego rzutu:) | |
offline |
||
Heartbreaker (Baron) 31.10.2011, 11:08 |
Jakieś można znaleźć, posiłkując się wypowiedziami konsula i planem wydawniczym na stronie gramu. Największe szanse na wejście do serii ma Minecraft a zaraz potem Rock of Ages. Sęk w tym, że pewnie rozmowy jeszcze długo potrwają, zanim będzie to pewniak. |
|
online |
||
michael798 (Baron) 31.10.2011, 16:11 |
Co do Minecrafta, to CD Projekt by się musiał *******[cenzura] postarać, aby dać radę wydać tą grę w atrakcyjnej cenie - wydanie w cenie 50 zł i więcej tylko pogorszyłoby opinię o firmie, bo zysku to by raczej nie przyniosło... | |
offline |
||
strysio (Paź) 31.01.2012, 01:03 |
Istnieją szanse na wydanie The Binding of Isaac? | |
offline |
||
michael798 (Hrabia) 31.01.2012, 09:54 |
Kiedy będzie nowy rzut gier? Trochę czasu od ostatniego już upłynęło... | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony