Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: The Elder Scrolls V: Skyrim

Przejdź do strony: 1 2 ... 10 (ostatnia)
The Elder Scrolls V: Skyrim
Autor posta Treść posta  
Z tego co wiem pudełko kolekcjonerki wersji na PC "The Elder Scrolls V: Skyrim" będzie miało rozmiary pudełka kolekcjonerki konsolowej bo i wersja na PC jaki i na konsole zawierają 30 cm figurkę smoka.

pudełko konsolowe:

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=63298

Sklep Cenegi (Muve) jak i "gram.pl" nie przyjmują już nowych zamówień na kolekcjonerkę na PC.

Cena minimalna (Muve) to było 349,99 PLN (gratis kurier), cena w "gram.pl" to 359 PLN (i płatny kurier).

Cena sugerowana (być może będzie dostępna w EMPiKu lub w Media Markecie) to 399,99 PLN

No ja też się spodziewam takiego pudła. A jest prześliczne :D I chyba to właśnie te pudło mnie ostatecznie przekonało :D
Mam jednak ciche przekonanie, że może jeszcze parę egzemplarzy w muve lub gram.pl dorzucą. Ewentualnie niektórzy ludzie zrezygnują z zamówienia i kilka egzemplarzy jeszcze się zwolni.
A jeszcze pytanie- czemu zamówiłeś w gram.pl, przecież w muve mieli trochę taniej (i kurier za darmo)? Zraziłeś się do muve? Bo ja się wahałem i dosłownie w ostatniej chwili zdążyłem :DDD na gramie :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #2 ]

1.Nie. Nie jestem absolutnie obrażony na Cenegę (tam miałem zamówionych Hirołsów VI i tam mam zamówionego nowego Assassyna Kol. (a figurkę w Ultimie).

No dobra... troszkę jestem (ale to nie ma wpływu na te sprawy) - widzisz, wiem co jej firma-matka wydaje w Rosji i żałuję, że tego wszystkiego nie ma w Polsce:)

Zamówiłem w "gram.pl" przez przypadek, najpierw otworzyłem stronę "gram.pl" i widzę oferta Kol. Obliviona V na PC, i bez namysłu zamówiłem, bo od dłuższego czasu liczyłem na to, że jednak zostanie wydana w Polsce Kol. na PC i obiecałem sobie że nie przepuszczę tego tak jak przepuściłem Fallouta: New Vegas.

Dopiero po chwili (po złozeniu zamówienia) uświadomiłem sobie, że wersja polska jest dziełem Cenegi i tam (Muve) oferta też powinna być lub była. Sprawdziłem, i zakląłem bo wychodziło w sobotę o 25 PLN taniej i.... zamówienia nie zmieniłem, bo nie mam zwyczaju wycofywać się z zamówień.

Ale Cenega nie jest pokrzywdzona, jestem jej dobrym klientem.

2. Wyciekły nowe filmy ze "Skyrima".

Są na Onecie.

http://gry.onet.pl/wiadomosci/wyciekly-nowe-fil...tykul.html

Ciekawa sprawa: konstrukcja questów w "Skyrim" jest dynamiczna, co oznacza, że poszczególne ich elementy będą zmieniać się w zależności od kierowanej przez gracza postaci i jego działań.

W niektórych przypadkach zmieni się nawet umiejscowienie poszczególnych questów - np. poszukiwana ofiara porwania zostanie umieszczona w jaskiniach, których jeszcze nie zwiedziliśmy. Gdy zabijemy np. właściciela sklepu, który miał dać nam questa, pojawi się jego siostra, która przejmie sklep w ramach spadku, da nam questa, ale będzie z nami rozmawiać zupełnie inaczej

I bardzo ważna sprawa - ponoć optymalizacja gry jest całkiem znośna.

A wiesz co- co do Fallouta New Vegas- ja bym nawet go kupił w kolekcjonerce, ale jak zobaczyłem zawartość i porównałem z ceną, to dałem sobie całkowity luz. Dlatego też się zastanawiałem nad Skyrimem. Bo niestety w cenie 350 zł za dużo to tu nie ma. Brakuje mi przede wszystkim koszulki, ale również jakiejś fajnej podkładki pod mysz itp.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #5 ]

No tak nie ma koszulki ale za to jest wielgachny smok (30 cm), który kasuje każdą koszulkę.:)
Do tego: Art book (200 stron), płyta DVD "Making of Skyrim" i mapa (materiał)

Na Allegro zapewne będą (a może już były) oddzielnie koszulki. Lub w EMPiKu wzgl. w Muve lub w gram.pl..

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #6 ]

W sumie to prawda . Smok zakasuje wszystko, ale widziałem unboxingi Skyrima i.... Po pierwsze ta podstawa na której opiera się smok jest zrobiona z jakiegoś badziewnego plastiku, który średnio wygląda- na pewno odstaje jakością od świetnie wykonanego smoka. Po drugie osobiście średnio przepadam za figurkami, nie mają dla mnie aż takiej wartości i aż tak bardzo ich nie lubię. Po trzecie uważam, że jak na tę cenę, w edycji jest trochę mało zawartości. Dlatego też uważam, że koszulka i jakaś podkładką lub pendrive (pena z Mass Effecta używam do dziś, mimo pojemności 2 GB- baaaardzo go lubię) by się przydały. Po czwarte mam obawy co do mapy- widziałem na unboxingach, że mapa była spakowana w zwykłym pudełku z grą "w kostkę" i z materiałem nie miała nic wspólnego- był to po prostu papier jakiejś trochę lepszej jakości :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #7 ]

No pendrive (stylizowany tematycznie) przydałby się. W chwili obecnej całkiem dobry 4 GB można nabyć w marketach za 14 PLN (na Śląsku), więc nie byłyby to duży koszt i mógłby się zamknąć w obecnej cenie.

Ale... lubi się to co jest i w końcu co samemu się chce:)
Jeśli chodzi o koszulki, to po ostatnich zwyżkach cen bawełny drożeją i dobra nowa (jakaś naprawdę dobra) koszulka to duży większy koszt niż pendrive USB.

Np. w EMPiKU nowe koszulki z Battlefield 3 - Soldier Heat kosztują ponad 80 PLN (i to jeszcze w dziale okazja multimediów czyli...w promocji).

Tak więc gdyby w EK "The Elder Scrolls V: Skyrim" (PC) miałaby być koszulka to skończyłoby się to zapewne ceną w okolicach 400 PLN.

A obecna cena jest pochodna własnie firgurki smoka. Z tego co widziałem na Necie to jest bez zastrzeżeń.

PS
Wydaje mi się że smok na podstawę pustą.

http://www.gram.pl/sk7_8AnrJ,y8_The_Elder_Scrol...erska.html

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #7 ]

Można już potwierdzać mailem zamówione Edycje Kolekcjonerskie!:)
PS
Ja się cieszę ale mój portfel smuci:)

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #9 ]

strajker:
Można już potwierdzać mailem zamówione Edycje Kolekcjonerskie!:)
PS
Ja się cieszę ale mój portfel smuci:)
No ja już też potwierdziłem, ale mój portfel też się smuci. A kupiłeś może Deus Exa kolekcjonerkę?

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #10 ]

SaarinAcul:
A kupiłeś może Deus Exa kolekcjonerkę?
Nie, nie kupiełem "Deus Exa kolekcjonerkę" bo wolałem co innego kupić a ponadto nie przepadam za cyborgowaniem ludzi - człowiek to człowiek a nie korpus z człowieka a nogi czy ramiona z robota:)

Słyszałem na Necie że kolekcjonerki "Skyrim" będą wysyłane (gram.pl i Muve) wcześniej niż 11 listopada (święto), w każdym razie aktywacja od 11 listopada.

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #11 ]

No dla mnie logiczne, że mają być wcześniej. Tym bardziej, że już jacyś redaktorzy z gazet na całym świecie podostawali do unboxingow, testów i recenzji, więc łachy nie robią. Zresztą gdzieś mi się obiło o oczy/uszy, że mają już być u zamawiających w dniu 9.11.2011 :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #12 ]

SaarinAcul:
/.../, że mają już być u zamawiających w dniu 9.11.2011 :D
"Zwykłe" mają być wysłane 9.11.11. Do graczy powinny dotrzeć następnego dnia, czyli 10.11.11. Przynajmniej tak wynika z oficjalnego maila, który dostałem. Ale znając życie, wyślą 9.11.11 o godzinie , powiedzmy, 22 i wtedy gra dotrze 11.11.11. Zresztą, pozyjemy, zobaczymy.

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #12 ]

SaarinAcul:
. Zresztą gdzieś mi się obiło o oczy/uszy, że mają już być u zamawiających w dniu 9.11.2011 :D
Teraz spojrzałem na swoje konto (zamówienia) w "gram.pl" a tam jak byk: "zamówienie oczekuje na dostępność towaru (zostanie wysłane 9.11.2011)"

A ostatnio kurier przywożący paczkę z "gram.pl" był u mnie bardzo punktualny:)

To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #13 ]

KrzysztofMarek:
SaarinAcul:
"Zwykłe" mają być wysłane 9.11.11. Do graczy powinny dotrzeć następnego dnia, czyli 10.11.11. Przynajmniej tak wynika z oficjalnego maila, który dostałem. Ale znając życie, wyślą 9.11.11 o godzinie , powiedzmy, 22 i wtedy gra dotrze 11.11.11. Zresztą, pozyjemy, zobaczymy.
Daj sprzedawcom powalczyc o Twoje pieniadze. Ja kupuje u tego kto pierwszy dostarczy. Spoznialscy dostaja anulowanie zamowienia :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #15 ]

TwardkiSlovian:
Daj sprzedawcom powalczyc o Twoje pieniadze. Ja kupuje u tego kto pierwszy dostarczy. Spoznialscy dostaja anulowanie zamowienia :)
Heheh:)

To się może sprawdzić w zasadzie przy zwykłym wydaniu - przy kolekcjonerce raczej nie, i mogę się z Tobą założyć, że już niedługo na Allegro będzie sprzedawana (kol.) po ca. 450 PLN lub nawet 500 PLN! I uwierz mi, że będą na to chętni!

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #15 ]

TwardkiSlovian:
KrzysztofMarek:
SaarinAcul:
Tak normalnie bym dał powalczyć i na pewno bym zamówił na muve.pl (bo taniej), ale długo się wahałem i wziąłem preorder, tam gdzie jeszcze byłą oferta. Z moich ustaleń i obserwacji wynika, że wziąłem na gramie ostatniego preordera albo jednego z ostatnich. Na muve dzień wcześniej zasób się wyczerpał :D

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #16 ]

strajker:
TwardkiSlovian:

To się może sprawdzić w zasadzie przy zwykłym wydaniu - przy kolekcjonerce raczej nie, i mogę się z Toba założyć że już niedługo na Allegro będzie sprzedawana (kol.) po ca. 450 PLN lub nawet 500 PLN! I uwierz mi, że będą na to chętni!
A też racja i powiem szczerze, że jeśli mi się edycja nie spodoba, to sam pomyślę czy jej nie puścić dalej.

To jest odpowiedź na post użytkownika "SaarinAcul" [ post #18 ]

SaarinAcul:
A też racja i powiem szczerze, że jeśli mi się edycja nie spodoba, to sam pomyślę czy jej nie puścić dalej.
Nie opowiadaj:)
Każdy z nas wie czego się można spodziewać po nowym Oblivionie, a tym bardziej kto grał w wcześniejsze wersje i wie jakie zmiany zachodzą w nowej wersji.

Skyrim jest prowincją małą i górzystą.
Ponieważ na granicach prowincji są góry (północ otwarta na ocean), a poszerzono zasięg wzroku, to gdy gdzieś wysoko wleziesz, to widzisz całą prowincję. Fani zaczynają to nazywać: Akwarium/Fishtank.

Ja tam nie narzekam, widziałem i czytałem dojść aby powiedzieć: to mi się podoba:)
5 dużych miast to i tak sporo! A do tego góry i Świat a la Północ Vikingów!

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #16 ]

strajker:
TwardkiSlovian:

To się może sprawdzić w zasadzie przy zwykłym wydaniu - przy kolekcjonerce raczej nie, i mogę się z Tobą założyć, że już niedługo na Allegro będzie sprzedawana (kol.) po ca. 450 PLN lub nawet 500 PLN! I uwierz mi, że będą na to chętni!
Kolekcjonerki to oczywiscie inna sprawa. :) Mialem na mysli zwyczajne wydania. Kolekcjonerki bardzo rzadko kupuje. Gdyby sie pojawil sam Skyrim w listopadzie to bym pomyslal nad kolekcjonerka a tak to zgarnalem za ta sama cene poki co Battlefielda 3, Twierdze 3 i Heroesy VI (i jeszcze zostalo na pizze):)

Przejdź do strony: 1 2 ... 10 (ostatnia)