Forum dyskusyjne: Polityka, gospodarka, kwestie społeczne (tylko bez nerwów :))
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
KrzysztofMarek (Hrabia) 09.09.2010, 07:56 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2298 ] strajker: Jestem taki skromny, bo Związek Radziecki napadł na Polskę dopiero 17 września 1939 roku, wywiązując się z zobowiązań wobec Niemiec. Całe 17 dni później i zabrał się do kolejnego rozbioru Polski. I został w Polsce niemal dokładnie pół wieku. Jestem skromny, bo setki tysięcy obywateli polskich wywiózł do Kazachstanu, na Sybir i do obozów wcale nie lepszych, niż Auschwitz. Dziesiątki tysięcy pomordował. Może nawet o rząd wielkości więcej, tylko dokumenty dawno zniszczono.KrzysztofMarek: 1.No jasne, to nie jest brudna sprawa USA tylko Rosji. Dlaczego jesteś taki skromny i nie napisałeś jeszcze, że to Rosja zbudowała Auschwitz, że to Rosja zamordowała Hiroszimę i Nagasaki, że to Rosja napadła 1 września 1939 r. na Polskę a w odpowiedzi na to niemieckie wojsko (pardon nazistowskie wojsko) wkroczyło do Polski by ratować polską i niemiecka ludność przed Rosją?Guzik prawda. Ciekaw jestem, kto najpierw podpuścił Leppera o talibach w Klewkach i jak to nie wypaliło, ciągnie to dalej. Co jest oczywiste, to to, ze to lipa. A niedługo ''okaże się'', ze kolejne więzienia były w Gruzji i na Białorusi. /.../. A wracając do meritum, to Związek Radziecki wymyślał i inne rzeczy, jak na przykład to, że AIDS to owoc pracy amerykańskich laboratoriów, mający wyeliminować Murzynów amerykańskich. I już Ci pisałem, ze widziałem Gdańsk po bombardowaniu przez Armię Czerwoną. Dali sobie radę zwykłym bombardowanieniem nie gorzej, niż Amerykanie bombą atomową. |
|
offline |
||
procek225 (Lord) 09.09.2010, 19:00 |
Wetnę się w dyskusję: http://www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8 filmik animowany przedstawiający w wielkim skrócie historię Polski :) polecam |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 10.09.2010, 11:13 |
Propaganda sukcesu rządu Tuskowego w pełni - dziś media przynoszą na czołowym miejscu: W Polsce stanieją chleb, nabiał i wędliny bo Ministerstwo Finansów (rząd Tuska czyli PełO) opublikowało projekt nowelizacji ustawy podnoszącej na trzy lata stawki VAT. Rosną one na wszystko z.... wyjątkiem części produktów spożywczych, dla których podatek... zmaleje z 7 do 5 procent tym samym chleb, nabiał, soki i wędliny potanieją No to ja pękam z śmiechu i mam zagadkę dla wyznawców PO, ministrów Tuska i jego samego! Jeżeli drożeją produkty z których wytwarza się chleb ( np. mąka, sól, drożdze) i drożeje również prąd, czynsze. benzyna (obciążone nową stawka vatu) etc. to chleb zdrożeje czy stanieje? Ale co tam - jutro media doniosą - w Polsce jest dobrze - tanieją lokomotywy i BMW! Byle tylko PO rządziło a PiS to Talibowie! |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 10.09.2010, 12:53 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2304 ] strajker: Drożdży od dawna nie używa się w przemysłowym wypieku. Proszki do pieczenia są tańsze (co wcale nie znaczy, że lepsze!). Chleb już zdrożał. Na razie o 30 groszy. Na razie. Jak masz rację, to Ci tą rację przyznaję. Oczywiście, gdyby rządził Kaczyński, chleb by nie zdrożał?/.../Jeżeli drożeją produkty z których wytwarza się chleb ( np. mąka, sól, drożdze) i drożeje również prąd, czynsze. benzyna (obciążone nową stawka vatu) etc. to chleb zdrożeje czy stanieje? Cytat: Zapomniałeś o szynach. Szyny też powinny potanieć. Tak było w latach 50-ych. Szyny i lokomotywy taniały. Argumentacja z tego etapu?Ale co tam - jutro media doniosą - w Polsce jest dobrze - tanieją lokomotywy i BMW! Byle tylko PO rządziło a PiS to Talibowie! Nie zrozum mnie źle - ale jak przywołujesz argumenty z tamtego okresu, to do końca? Ja też nie lubię podwyżek i też nie lubię rządów Tuska. Tylko jeszcze bardziej nie lubię rządów Kaczyńskiego. Ma zbyt wiele wspólnego z byłymi dyktatorami. Przywołuje obraz wroga. U Hitlera - wrogiem byli Żydzi. U Stalina wrogiem była burżuazja (wrogowie zależeli od etapu, ale chodzi mi o ogólny obraz wroga). A u Kaczyńskiego wrogiem był ''układ''. Jak jest wróg - no to trzeba się zjednoczyć wokół ''Wodza"". Wokół Hitlera, wokół Stalina, wokół Kaczyńskiego. Wszelkie odmienne poglądy trzeba odłożyć na później, teraz trzeba zachować jedność, dyscyplinę partyjną, bo mamy wroga do zwalczenia. Trzeba powołać specjalne instytucje do walki z wrogiem. U Hitlera - SS, u Stalina - CZEKA, u Kaczyńskiego CBA. Później, no to jest za późno, bo mamy dyktaturę. Na szczęście u nas jeszcze nie było za późno. I ja nie mam złudzeń: Tusk dąży do tego samego, co Kaczyński, ale robi to wolniej. I dlatego my: ja i Ty, mamy szansę... |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 10.09.2010, 15:32 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #2305 ] KrzysztofMarek: 1.Dorożdże jak najbardziej dalej stosują piekarnie - ale nie marketowe.Drożdży od dawna nie używa się w przemysłowym wypieku. Proszki do pieczenia są tańsze (co wcale nie znaczy, że lepsze!). Chleb już zdrożał. Na razie o 30 groszy. Na razie. Jak masz rację, to Ci tą rację przyznaję. Oczywiście, gdyby rządził Kaczyński, chleb by nie zdrożał? 2.Kaczyński nie jest liberałem i nie twierdził jak PełO i Tusk jeszcze dwa lata temu (i trzy miesiące temu podczas kampanii prezydenckiej) iż podatki i daniny będą za rządów PO radykalnie malały i tymi obietnicami oszust/oszuści kupił/kupili sobie część wyborców. Polityk który składa fałszywe obietnice (w tzw. demokracji) powinien wisieć i kropka. Cytat: W oryginale nie było mowy o szynach - była mowa o lokomotywach, silnikach okrętowych, statkach i traktorachZapomniałeś o szynach. Szyny też powinny potanieć. Tak było w latach 50-ych. Szyny i lokomotywy taniały. Argumentacja z tego etapu? Cytat: Nie - dla Hitlera Żydzi nie byli wrogami tylko przepełniała go niechęć do części Żydów za brak asymilacji, typowa pogarda zachodnich Żydów dla wschodnich (tzw. Ostjuden) i chęć wykorzenienia żerowania burżujów żydowskich na narodzie niemieckim - swoja drogą niedawno pisałem, iż według historyków (USA) w armii niemieckiej i wśród notabli III Rzeszy służyło blisko 150 tysięcy Żydów - a przy okazji według historyków Hitler nigdy nie podpisał żadnego dokumentu dot. eksterminacji Żydów i jest nawet wyznaczona nagroda (prawie 100 tysięcy funtów), do dziś nie odebrana, za ew. odnalezienie i przedstawienie autentycznego dokumentu dot. zagłady Żydów a podpisanego przez Hitlera. To tak gwoli prawdy historycznej.U Hitlera - wrogiem byli Żydzi. U Stalina wrogiem była burżuazja (wrogowie zależeli od etapu, ale chodzi mi o ogólny obraz wroga). Cytat: Ja mam gdzie ew. emigrować z Polski gdy Polskość i normalność staną się zakazane a Ty?Na szczęście u nas jeszcze nie było za późno. I ja nie mam złudzeń: Tusk dąży do tego samego, co Kaczyński, ale robi to wolniej. I dlatego my: ja i Ty, mamy szansę... I nie liczę na żadną szanse bo w ramach tzw. demokracji nie ma żadnej szansy na ludzi uczciwych przy władzy - następuje selekcja negatywny i mamy to co mamy. PS Po raz kolejny piszesz bzdurę (właściwie kłamstwo) o rzekomym bombardowaniu Gdańska przez sowieckie lotnictwo - wpisz sobie w googlach: bombardowanie Gdańska II w. ś. i dojdziesz do linków opracować historycznych dot. bombardowań Gdańska (a także Królewca) przez Brytyjczyków, którzy systematycznie niszczyli obiekty cywilne a nie militarne w tych miastach (tak samo było z np. Dreznem i Wrocławiem). Rozumiem - nienawidzisz Rosji i Rosjan ale nie przesadzaj ze swoim konfabulowaniem na ich temat. |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 10.09.2010, 17:06 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2306 ] strajker: Byłem już na tyle duży, że sam to słyszałem. A było to zanim zwodowano pierwszy statek (Sołdek)./.../ W oryginale nie było mowy o szynach - była mowa o lokomotywach, silnikach okrętowych, statkach i traktorach Cytat: Weź i jeszcze raz przeczytaj ''Main Kamp''. Oryginału, o ile wiem, nigdy nie przetłumaczono na język polski z powodu trudności w tłumaczeniu wielopiętrowych zdań, ale streszczenie było było wydane, o ile mi wiadowmo, nie mniej, niż dwukrotnie.U Hitlera - wrogiem byli Żydzi. U Stalina wrogiem była burżuazja (wrogowie zależeli od etapu, ale chodzi mi o ogólny obraz wroga).Cytat: Nie - dla Hitlera Żydzi nie byli wrogami tylko przepełniała go niechęć do części Żydów za brak asymilacji, typowa pogarda zachodnich Żydów dla wschodnich (tzw. Ostjuden) i chęć wykorzenienia żerowania burżujów żydowskich na narodzie niemieckim -/.../ Cytat: W moim wieku nie muszę się już zbytnio martwić. Jak to powiedział pewien Czech na wiadomość, że za 10 lat będzie w Czechach komunizm? Ja se ne boim, ja mam raka.Ja mam gdzie ew. emigrować z Polski gdy Polskość i normalność staną się zakazane a Ty? I nie liczę na żadną szanse bo w ramach tzw. demokracji nie ma żadnej szansy na ludzi uczciwych przy władzy - następuje selekcja negatywny i mamy to co mamy. Ja już się nie boję. Cytat: Miałem to szczęście, że mieszkałem po wojnie w Gdańsku i miałem możliwość rozmawiania z autochtonami. Oni dobrze wiedzieli, kto zniszczył Gdańsk. Nie zamienię własnej pamięci na wikipedię.Po raz kolejny piszesz bzdurę (właściwie kłamstwo) o rzekomym bombardowaniu Gdańska przez sowieckie lotnictwo - /.../ Cytat: Nie imputuj mi nienawiści do Rosjan. Nienawidzę państwa rosyjskiego, Rosji niekoniecznie, a Rosjan wcale. Tak nawiasem mówiąc, parę osób z mojej rodziny właśnie Rosjanie wywieźli i ślad po nich zaginął. Ewentualnie mogę, specjalnie dla Ciebie, zmienić na: ludzie radzieccy wywieźli. Tak lepiej?Rozumiem - nienawidzisz Rosji i Rosjan ale nie przesadzaj ze swoim konfabulowaniem na ich temat. Zeby jeszcze na ten temat: Rosjanie szabrowali co się tylko dało. Nawet szyny kolejowe. |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 12.09.2010, 13:24 |
Prawicowa i liberalna partia PO dąży do wprowadzenia nowego podatku - podatek od... braku dzieci i karać nim wszystkich Polaków powyżej 40. roku życia, którzy nie dorobili się jeszcze potomstwa. Zdaniem posłów PO w Polsce rodzi się za mało dzieci (to jest prawda!), bo dorośli wolą wygodne życie w samotności (częściowa prawda - raczej decyduje brak możliwości finansowych warstwy średniej a ubodzy nie przejmują się tym i tak posiadają liczne dzieci bo Państwo wypłaci im zaisłki - np. w miescie mojej mamy na Śląsku znana mi Cyganka (pardon teraz pisze się Roma) co dwa lata zachodzi regularnie w ciąże i jej mąż i ona żyją m.in. z tego czyli pieniędzy polskiego podatnika, Czeczeni z Bytomia to samo). Zdaniem PO życie bez dzieci sprawia, że nie ma kto potem płacić składek i podatków na utrzymanie emerytów i leczenie chorych. Jak zapobiec demograficznej katastrofie? Posłowie PSL i PO i wpadli na pomysł. http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12654883,wiadomosc.html |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 12.09.2010, 13:38 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2308 ] strajker: To ma być nowy podatek?Prawicowa i liberalna partia PO dąży do wprowadzenia nowego podatku - podatek od... braku dzieci i karać nim wszystkich Polaków powyżej 40. roku życia, którzy nie dorobili się jeszcze potomstwa. /.../ Ja za komuny płaciłem podatek, zwany popularnie ''bykowym''. Kawalerowie go płacili, nie pamiętam, od którego roku życia. |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 12.09.2010, 13:50 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #2309 ] KrzysztofMarek: W dzisiejszych czasach to jest propozycja nowego podatek, tym bardziej że nie istniejący do chwili obecnej - a to że ten podatek wzoruje się na podatku "bykowym" w czasach pierwszej dekady PRL i czasów nazistowskich w Niemczech to zupełnie inna sprawa. I zapewne ludzie PO powiedzą, że to zbieżność przypadkowastrajker: To ma być nowy podatek?Prawicowa i liberalna partia PO dąży do wprowadzenia nowego podatku - podatek od... braku dzieci i karać nim wszystkich Polaków powyżej 40. roku życia, którzy nie dorobili się jeszcze potomstwa. /.../ Ja za komuny płaciłem podatek, zwany popularnie ''bykowym''. Kawalerowie go płacili, nie pamiętam, od którego roku życia. Ciekawe kiedy PO zaproponuje inne nowe podatki? Np. od posiadania dwóch samochodów przez rodzinę, ilości okien i pieców w mieszkaniu (tak było m.in. w Prusach za Fryderyka Wielkiego), posiadania PC czy roweru?! PO ma szerokie możliwości i spory zapas zaufania społecznego skoro nowe sondaże twierdzą, iż blisko 52 % Polaków popiera PO i jej działania! No ale jak chcecie kochani ziomkowie tego no to będziecie mieli to co sobie zażyczyliście! Wszak na forach pełno twierdzeń - mogę płacić za chleb nawet 20 PLN byle tylko PiS nie rządził (bo dopowiadają im inni: ciężko przy PiSie wówczas kraść):P W kazdym razie mi bykowy podatek nie grozi i.... dowalić wyborcom (singlom) PO! A przy okazjki co z homoseksualistami - wyborcami PO i SLD? |
|
offline |
||
peter001 (Giermek) 12.09.2010, 15:49 |
To forum jest dłuższe od nie jednej książki. Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 12.09.2010, 15:56 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2310 ] strajker: Że jest to podatek, to nie ma dwóch zdań. Ale nie nowy, raczej nowa forma, bo wzorowany na starym. Podatek od ''dymów'' już był, odpowiedzią były czworaki i od razu podatek zmalał o 3/4. Inna sprawa, że królowie szanowali to obejście podatkowe. A w dzisiejszych czasach chodzi jedynie o to, żeby obywatela złupić z owoców jego pracy i rozdzielić łupy ludziom władzy - urzędasom. Urzędasom, czyli klienteli władzy. Podatek od okien, czy frontu kamienicy - wszystko to już było. Nihil novi sub sole./.../W dzisiejszych czasach to jest propozycja nowego podatek, /.../ Ciekawe kiedy PO zaproponuje inne nowe podatki? Np. od posiadania dwóch samochodów przez rodzinę, ilości okien i pieców w mieszkaniu (tak było m.in. w Prusach za Fryderyka Wielkiego), posiadania PC czy roweru?! Cytat: Taaa, PiS jest jedyną partią, która zmniejsza zatrudnienie urzędników, obniża podatki i wogóle dba o obywateli. Dajcie mi władze, a ja Was urządzę... Wiele razy pisałem, że PO tylko tym się różni od PiSu, ze robi to samo, ale wolniej, przec co ludzie, skazani na wybór, wybierają PO. Nie dlatego, że czymś się od PiSu różnią, ale tylko dlatego, że robią to wolniej.PO ma szerokie możliwości i spory zapas zaufania społecznego skoro nowe sondaże twierdzą, iż blisko 52 % Polaków popiera PO i jej działania! Cytat: Eee tam!No ale jak chcecie kochani ziomkowie tego no to będziecie mieli to co sobie zażyczyliście! Wszak na forach pełno twierdzeń - mogę płacić za chleb nawet 20 PLN byle tylko PiS nie rządził (bo dopowiadają im inni: ciężko przy PiSie wówczas kraść):P CzeKa też była antykorupcyjna. A niby skąd Jarkacz bierze wzorce? On zafundował nam CBA. Tylko obozów reedukacyjnych nie zdążył nam zafundować. Wszystko jeszcze przed nami. Cytat: Homoseksualiści? Im też podatek! Odpowiednio wysoki. Najlepiej od posiadanego majątku i, niezależnie od tego, od dochodów. ''Małżeństwom'' homoseksualnym dodatkowy podatek, od luksusu.W kazdym razie mi bykowy podatek nie grozi i.... dowalić wyborcom (singlom) PO! A przy okazjki co z homoseksualistami - wyborcami PO i SLD? Acha, mnie też podatek ''bykowy'' już nie grozi. Od bezdzietności też nie. Dla singli - podatek też, od luksusu. No i, podpowiadam, podatek od prostytucji. To skandal, że jednego z dwóch najstarszych zawodów świata dotąd nie opodatkowano. No i łatwiej bedzie opodatkować małżeństwa dodatkowym podatkiem. Przecież mówią, że małżeństwo, to zalegalizowana prostytucja. |
|
offline |
||
Flameruler (Lord) 12.09.2010, 22:59 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2308 ] strajker: PO nie jest ani prawicowa, ani liberalna (chyba że chodzi Ci o jedną z jej frakcji, która to jest liberalna, ale nie gospodarczo, ale moralnie). Zresztą żadna partia nie może być prawicowa, jeśli nie jest liberalna gospodarczo.Prawicowa i liberalna partia PO dąży do wprowadzenia nowego podatku - podatek od... braku dzieci i karać nim wszystkich Polaków powyżej 40. roku życia, którzy nie dorobili się jeszcze potomstwa. strajker: Oba te fakty są skandaliczne tzn. to, że ludzie są tak łupieni przez państwo, że nie mają pieniędzy oraz to, że niektórzy traktują dzieci jako "towar", dzięki któremu można żyć. Obie te patologie da się bardzo łatwo wyeliminować. Oczywiście w sensie zaproponowania prostych rozwiązań, bo wprowadzić je przy współczesnych politykierach byłoby bardzo trudno. Mianowicie chodzi mi tutaj o zniesienie obciążeń podatkowych i zlikwidowanie zasiłków.Zdaniem posłów PO w Polsce rodzi się za mało dzieci (to jest prawda!), bo dorośli wolą wygodne życie w samotności (częściowa prawda - raczej decyduje brak możliwości finansowych warstwy średniej a ubodzy nie przejmują się tym i tak posiadają liczne dzieci bo Państwo wypłaci im zaisłki - np. w miescie mojej mamy na Śląsku znana mi Cyganka (pardon teraz pisze się Roma) co dwa lata zachodzi regularnie w ciąże i jej mąż i ona żyją m.in. z tego czyli pieniędzy polskiego podatnika, Czeczeni z Bytomia to samo). strajker: Pomysł paranoiczny. Można go skwitować jednym słowem: zniewolenie. Jeśli politycy zaczynają zmuszać ludzi do posiadania dzieci, to to się kojarzy najgorzej, jak tylko może...
Zdaniem PO życie bez dzieci sprawia, że nie ma kto potem płacić składek i podatków na utrzymanie emerytów i leczenie chorych. Jak zapobiec demograficznej katastrofie? Posłowie PSL i PO i wpadli na pomysł. http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12654883,wiadomosc.html |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 13.09.2010, 19:19 |
Mieszkaniec Australii, Alex Stewart, umieścił w internecie filmik, w którym pali skręty, wykonane ze stron wyrwanych z Biblii i Koranu - podaje agencja Interfax, powołując się na australijską stację ABS. Mężczyzna twierdzi, że Biblia lepiej płonie niż Koran. Stewart jest.... przekonanym ateistą i uważa, że palenie religijnych ksiąg "nie jest niczym szczególnym". - To tylko książka. Przecież..... liczy się przede wszystkim wiara (sic! to twierdzi ateista!) - oświadcza. http://beta.wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/pali...omosc.html Moim zdaniem... Test był niekompletny, nie spalił Talmudu, no ale domyślam się, że wolał zostać na Uniwerku niż szukać pracy. Wszak za spalenie Biblii i Koranu nie wyrzucą go z pracy a media nawet pochwalą i zapewnią światową sławę (co też się stało) a za spalenie Talmudu "wilczy bilet" i potępienia w mediach. No więc gacie pełne i brak odwagi bo zaboli. |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 13.09.2010, 19:31 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2314 ] strajker: Wydaje mi sie, ze ironizuje a nie twierdzi.Stewart jest.... przekonanym ateistą i uważa, że palenie religijnych ksiąg "nie jest niczym szczególnym". - To tylko książka. Przecież..... liczy się przede wszystkim wiara (sic! to twierdzi ateista!) - oświadcza. Cytat: "Filmik Stewarta jest odpowiedzią na skandal, jaki rozgorzał wokół planów amerykańskiego pastora Terrego Jonesa, który obiecał spalić egzemplarze Koranu w rocznicę ataków terrorystycznych na World Trade Center (11 września)."Moim zdaniem... Test był niekompletny, nie spalił Talmudu, no ale domyślam się, że wolał zostać na Uniwerku niż szukać pracy. |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Hrabia) 13.09.2010, 19:36 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #2315 ] TwardkiSlovian: Odpowiedź, odpowiedzią, ale faktem jest, że to niekopletna odpowiedź. Stanowczo, powinien jeszcze spalić skręta z Talmudu. Chyba jednak się bał.
/.../"Filmik Stewarta jest odpowiedzią na skandal, jaki rozgorzał wokół planów amerykańskiego pastora Terrego Jonesa, który obiecał spalić egzemplarze Koranu w rocznicę ataków terrorystycznych na World Trade Center (11 września)." |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 13.09.2010, 20:23 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #2316 ] KrzysztofMarek: Mi sie wydaje, ze Talmud nie mial po prostu nic wspolnego z jego przekazem.
TwardkiSlovian: Odpowiedź, odpowiedzią, ale faktem jest, że to niekopletna odpowiedź. Stanowczo, powinien jeszcze spalić skręta z Talmudu. Chyba jednak się bał./.../"Filmik Stewarta jest odpowiedzią na skandal, jaki rozgorzał wokół planów amerykańskiego pastora Terrego Jonesa, który obiecał spalić egzemplarze Koranu w rocznicę ataków terrorystycznych na World Trade Center (11 września)." |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 13.09.2010, 20:53 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #2317 ] TwardkiSlovian: A co wspólnego mają chrześcijanie z tragedią WTC i tym przekazem? I co wspólnego ma wspólnota muzułmanów na Świecie z tragedia w WTC skoro prawie wszyscy sprawcy tej tragedii pochodzili z Arabii Saudyjskiej czyli najwierniejszego psa USA? I nic co się dzieje u Saudów nie dzieje się bez wiedzy USA i CIA.Mi sie wydaje, ze Talmud nie mial po prostu nic wspolnego z jego przekazem. Dla mnie jest oczywiste że media i (nazwię to) ludzie "politycznie poprawni" mają świadomość, iż jest trendy (i zarazem bezkarne) kopać chrześcijan i muzułmanów a jednocześnie boją się Żydów czyli tych których nie wolno nawet szeptem skrytykować a co dopiero zrobić im coś co będzie dla nich obrazą bo w przeciwnym razie następuje... śmierć cywilna! |
|
offline |
||
TwardkiSlovian (Lord) 13.09.2010, 22:21 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2318 ] strajker: Chrzescijanie nie maja nic wspolnego z tym przekazem czy WTC. Koles po prostu pojechal pastorowi i terrorystom. Temu pierwszemu za nadmierny fanatyzm (w zwiazku z WTC i swoja wiara) a tym drugim rowniez za nadmierny fanatyzm ( w zwiazku z WTC i swoja wiara). Przekaz byl taki, ze jedna i druga strona jest do bani. TwardkiSlovian: A co wspólnego mają chrześcijanie z tragedią WTC i tym przekazem?Mi sie wydaje, ze Talmud nie mial po prostu nic wspolnego z jego przekazem. Spalenie Biblii i Koranu nie mialo w jego odczuciu na celu obrazenia wyznawcow wiary a konkretne indywidua. Cytat: Koles jest adwokatem. Myslisz, ze sie zaglebial w problematyke czy terrorysta jest kims innym niz Talib z Afganistanu? Szczegolnie jak jara zielsko i potem wrzuca filmik tego na youtubea?:DI co wspólnego ma wspólnota muzułmanów na Świecie z tragedia w WTC skoro prawie wszyscy sprawcy tej tragedii pochodzili z Arabii Saudyjskiej czyli najwierniejszego psa USA? I nic co się dzieje u Saudów nie dzieje się bez wiedzy USA i CIA. Inaczej. Zalozmy, ze ja teraz powiem, ze pastor jest kretynem, terrorysci terrorystami a adwokat bucem. Gdzie w mojej krytyce odwolanie do grup wyznaniowych czy talmudu?:) Cytat: Nie wnikam w ten problem. Nie bronie tez tego kolesia. Wydaje mi sie tylko, ze blednie zinterpretowales jego zamiary.
Dla mnie jest oczywiste że media i (nazwię to) ludzie "politycznie poprawni" mają świadomość, iż jest trendy (i zarazem bezkarne) kopać chrześcijan i muzułmanów a jednocześnie boją się Żydów czyli tych których nie wolno nawet szeptem skrytykować a co dopiero zrobić im coś co będzie dla nich obrazą bo w przeciwnym razie następuje... śmierć cywilna! |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 14.09.2010, 09:58 |
W dzisiejszej "Rzeczpospolitej" "Wandale z pejsami terroryzują Ukraińców" Do Humania przybyło z Izraela 30 tys. żydowskich ultraortodoksów. Ubrani w czarne kapelusze, noszący długie pejsy i brody, mężczyźni modlą się tam na grobie słynnego rabina Nachmana. Mieszkańcy miasta Human jednak mają już dość tych turystów/wandali. Do pierwszego incydentu doszło, gdy pewien Ukrainiec usiłował przejechać samochodem przez tłum chasydów. Pielgrzymi uważali, że przejeżdżał za szybko, więc otoczyli i zdemolowali samochód. Próbowali też wyciągnąć z auta kierowcę Zaczęli nawet z pobliskich okien mieszkań, które wynajmowali, bombardować samochód butelkami i kamieniami. Grad pocisków spadł również na przybyłych na miejsce milicjantów. Musieli użyć przemocy, żeby rozpędzić awanturników. To był już kolejny incydent z udziałem Żydów. Innym razem tak zaatakowali dwóch Ulraińców, że milicjanci ukraińscy musieli użyć gazu, by opanować sytuację. Aby pomóc ukraińskim kolegom w zawodzie w okiełznaniu ortodoksów, izraelska policja przysłała do Humania dwóch funkcjonariuszy. Jeden z nich, Zohar Riar, w wywiadzie udzielonym "Jerusalem Post" powiedział, że zadanie nie jest łatwe. - Niestety, ci ludzie się upijają i robią różne szalone rzeczy na ulicach. Chodzą do knajp, podrywają i napastują miejscowe kobiet (goiki!)!. Robią rzeczy, których nigdy nie robiliby w Izraelu - oświadczył. Kłopoty z Żydami (także chasydami) miała także policja w Polsce. W 2007 roku podczas pielgrzymki do Leżajska funkcjonariusze musieli rozdzielać pobożnych Żydów, którzy pobili się między sobą. Grupa ortodoksów skopała austriackiego słynnego rabina Mojsze Friedmana. Duchowny naraził się im krytyką Izraela i syjonistycznej polityki. Nie lepiej zachowuja się Żydzi nie będący ortodoksami - Młodzi Izraelczycy rozrabiają w Polsce Lista strat po masowych wizytach izraelskiej młodzieży w Polsce jest długa i kosztowna Rozpoczynają ją wypalone dywany w polskich hotelach, kończy trauma żydowskich nastolatków. I coraz częściej trauma tubylców. Toskańczyk Roberto Lucchesini, od kilku lat mieszkaniec Krakowa, ostatnio prawie nie śpi. Zanim zacznie normalnie poruszać rękami, będzie musiał przejść długą rehabilitację. A wszystko po tym, jak w biały dzień na oczach przechodniów i kilkudziesięciu nastolatków zamkniętych szczelnie w autobusach zaopatrzeni w ostrą broń (jakim prawem maja broń w Polsce?) izraelscy ochroniarze skrępowali mu z tyłu ręce nad głową i skuli go kajdankami. Na środku krakowskiej ulicy. Chwilę przedtem Włoch na różne sposoby próbował zmusić kierowców autobusów, by wyłączyli silniki. Cyt.; "Izraelczycy założyli mi kajdanki, rzucili twarzą w psie gówna i kopali" oświadczył Lucchesini. Następnie oprawcy po prostu odjechali. Włocha rozkuła dopiero policja. Podobnego zdania (o Zydach) jest również inna mieszkanka Kazimierza, urzędniczka Beata W. (pisał o tym Onet) , której izraelscy ochroniarze podeszli i przeprowadzili....rewizję, nie wyjaśniając przyczyn. Cyt.: "Kiedy spytałam, o co właściwie chodzi, kazali mi się zamknąć. Posłuchałam, przestałam się odzywać, bałam się, że za chwilę każą mi się rozebrać do naga" _ irytuje się urzędniczka. Odpowiedzi na pytanie nie otrzymał również młody polski Żyd, który jak zwykle w szabat kilka miesięcy temu chciał pomodlić się w swojej synagodze. Zapytał jedynie, dlaczego nie może wejść do świątyni. Zamiast odpowiedzi otrzymał kilka kopniaków od izraelskich ochroniarzy. |
|
offline |
||
strajker (Rycerz) 14.09.2010, 16:46 |
Czy PO to Partia Oligarchów? Wygląda na to, że tak PIT: najbogatsi skorzystali najwięcej. Zamiast 40 % płaca 32 %. http://podatki.onet.pl/pit-najbogatsi-skorzysta...yjne-detal I co robią z "zaszczędzonymi" pieniędzmi? Kupują polskie produkty i zwiększają zatrudnienie w Polsce? Ależ nie. Wiem to po moim otoczeniu w Polsce. PO podnosi w Polsce podatki a... Oni przenosza biznes do... Wielkiej Brytanii - na podatkach (stawka z 2010 r. czyli jeszcze przed podwyzkami w przyszłym roku) zaoszczędzają nawet siedem procent dochodu - wylicza "Dziennik Gazeta Prawna" http://podatki.onet.pl/wielka-brytania-rajem-po...rasa-detal Słowem czego nie chwyci się PO to spartoli. Głupota czy świadome działanie - oto jest pytanie? |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||