Forum dyskusyjne: Polityka, gospodarka, kwestie społeczne (tylko bez nerwów :))

Polityka, gospodarka, kwestie społeczne (tylko bez nerwów :))
Autor posta Treść posta  

To jest odpowiedź na post użytkownika "strajker" [ post #2298 ]

strajker:
KrzysztofMarek:
Guzik prawda. Ciekaw jestem, kto najpierw podpuścił Leppera o talibach w Klewkach i jak to nie wypaliło, ciągnie to dalej.
Co jest oczywiste, to to, ze to lipa. A niedługo ''okaże się'', ze kolejne więzienia były w Gruzji i na Białorusi.
1.No jasne, to nie jest brudna sprawa USA tylko Rosji. Dlaczego jesteś taki skromny i nie napisałeś jeszcze, że to Rosja zbudowała Auschwitz, że to Rosja zamordowała Hiroszimę i Nagasaki, że to Rosja napadła 1 września 1939 r. na Polskę a w odpowiedzi na to niemieckie wojsko (pardon nazistowskie wojsko) wkroczyło do Polski by ratować polską i niemiecka ludność przed Rosją?
/.../.
Jestem taki skromny, bo Związek Radziecki napadł na Polskę dopiero 17 września 1939 roku, wywiązując się z zobowiązań wobec Niemiec. Całe 17 dni później i zabrał się do kolejnego rozbioru Polski. I został w Polsce niemal dokładnie pół wieku. Jestem skromny, bo setki tysięcy obywateli polskich wywiózł do Kazachstanu, na Sybir i do obozów wcale nie lepszych, niż Auschwitz. Dziesiątki tysięcy pomordował. Może nawet o rząd wielkości więcej, tylko dokumenty dawno zniszczono.
A wracając do meritum, to Związek Radziecki wymyślał i inne rzeczy, jak na przykład to, że AIDS to owoc pracy amerykańskich laboratoriów, mający wyeliminować Murzynów amerykańskich.
I już Ci pisałem, ze widziałem Gdańsk po bombardowaniu przez Armię Czerwoną. Dali sobie radę zwykłym bombardowanieniem nie gorzej, niż Amerykanie bombą atomową.