Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Kangurek Kao Runda 2 problem

Kangurek Kao Runda 2 problem
Autor posta Treść posta  
Gra instalowała się bez zażutu.Po instalacji wyłączyłem i ponownie go włączam komputer bo ja tak zawsze robię po instalacji wszystkich gier.No i naciskam na ikonę na pulpicie gra się uruchamia ale chodzi ona w zwolnionym trybie.Gra jest stara ale spełnia wymagania moje i powinła mi chodzić bez zarzutu tak jak jedynka chodział bez zarzutu.Co jest tym błędem że mi gra chodzi w zwolnionym trybie jaki może być błąd???
Będę wdzięczny za pomoc....

Pomoże ktoś???  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Bezi123" [ post #1 ]

Jak zwykle w takiej sytuacji stawiałbym na zbyt nowe sterowniki do karty graficznej. Ta gra ma już dobre 8 lat, a tak "stare" gry mają bardzo często problemy z aktualnymi sterownikami ( głównie do kart graficznych ) - nawet jeśli pierwsza część działała, to druga nie musi.
W takim przypadku zalecałbym zainstalowanie sterowników do grafiki z przełomu lat 2003/2004 - to powinno pomóc.

Dzięki nawet pomogło...
Mam takie pytanie mam nowego kompa ale mi go trochę żal instalować na nich gier bo mam na niej tylko zainstalowanego Skyrim...
I o to pytanie czy na moim słapbym tym kompie pójdzie Company of Heros:Kompania Braci w co wątpie żeby poszło na tym słabym komputerze...
Ale zawsze można zapytać...
Ale nie muszę pisać sprzętu bo go i tak znasz...

To jest odpowiedź na post użytkownika "Bezi123" [ post #4 ]

Niestety nie pamiętam jaką masz konfigurację słabszego kompa ( jedynie obsługę Shaderów karty graficznej pamiętam ), a nie chce mi się teraz przeszukiwać forum w celu znalezienia topika w którym podałeś te informacje.

Tu masz wymagania gry, więc sam porównaj czy zadziała czy nie: http://www.cdprojekt.pl/support/article/580/897..._sprzetowe
A tu masz patche: http://www.cdprojekt.pl/support/game/580/Compan...raci/files

To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #5 ]

Mój system taki:
Procesor 2.6
Ram 255
DirectX 9.0c
Karta graficzna:Radeon 9250
Pamięci graficzna 128
Wersja Vertex Shader 1.1
Wersja Pixer Shader 1.4
Dysk twardy 80 Giga...
No i co pójdzie????

To jest odpowiedź na post użytkownika "Bezi123" [ post #6 ]

RAM-u trochę mało, ale spróbować możesz, gdyż reszta przekracza minimalne wymagania ( co do karty graficznej to podają sprzeczne informacje ) - ale niczego nie obiecuję.
Zawsze możesz dorzucić jakąś kość pamięci, to i w inne starsze gry w miarę płynnie pograsz.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #7 ]

Pewnie jak pójdzie to będzie się ścinała i to mocno ale może wszystko będzie dobrze...

Bo też się tak zastanawiałem że co lepiej kupić czy medieval 2 total war lub to co wcześniej pisałem company of heros...
Ale jak mówisz bo mi się widzi że pewniakiem będzie medieval 2 a tu jego wymagania i co sądzisz???
Pentium 4 1.8 GHz, 512MB RAM, karta grafiki 128MB (GeForce 4 lub lepsza), 11 GB HDD, Windows 2000/XP

To jest odpowiedź na post użytkownika "Bezi123" [ post #9 ]

Cóż, w obu grach największym problemem może okazać się zbyt mała ilość pamięci RAM, więc nie powiem Ci z powietrza która będzie działać lepiej.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #10 ]

Właśnie sobie zakupiłem Medivala II Total War i go instaluje i ciekawe czy pójdzie...

"Company of Heroes" niestety nie będzie działać na komputerze z kartą ATI Radeon 9250 - nie będą wyświetlane żadne jednostki/obiekty na mapie. Problem w tym przypadku leży po stronie sterowników karty - nowsza wersja, na której gra działa poprawnie niestety nie jest dostępna dla tego modelu.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Solostran" [ post #12 ]

Solostran:
"Company of Heroes" niestety nie będzie działać na komputerze z kartą ATI Radeon 9250 - nie będą wyświetlane żadne jednostki/obiekty na mapie. Problem w tym przypadku leży po stronie sterowników karty - nowsza wersja, na której gra działa poprawnie niestety nie jest dostępna dla tego modelu.
Dobrze że go nie kupiłem COmpany of Heros tylko Medivala II Total War przy okazji pogram sobie w nią...

To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #10 ]

Chodzi mi Medival 2 bez ale choć od czasu do czasu się ścina tylko też że długo się ładują misje i tyle...

witam dzisiaj kupiłem tą grę w biedronce 3 w 1 i tak 1 chodzi z płytą 2 po przejściu rundy się wyłancZa a 3 włanczam ładuje sie i się wyłancza mój system 3gb ram procesor 2.0 grafika ze 128mb  
oczywiście kamgurek kao  

To jest odpowiedź na post użytkownika "krolik09" [ post #16 ]

Próbowałeś zainstalować starsze wersje sterowników do karty graficznej ?

Przy 3 GB RAM-u możesz też spróbować tego: http://www.cdprojekt.pl/support/article/20/5561...ble_device gdyż nie wiem jaką ilość wykrywanej pamięci obsługują te gry.