Forum dyskusyjne: Shogun 2-problem z trybem walki
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
RobeN CD Projekt 24.01.2012, 14:23 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "cheesse27" [ post #1 ] Wklej proszę tu na forum pełny raport DxDiag wygenerowany na Twoim komputerze (na którym chcesz grać w S2).Instrukcja przygotowania raportu znajduje się tu: http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html Tak tylko nadmienię, iż sterowniki płyty głównej, karty dźwiękowej oraz poprawki Windows też mają znaczenie. |
|
offline |
||
RobeN CD Projekt 24.01.2012, 16:00 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "cheesse27" [ post #3 ] W pierwszej kolejności sprawdź spójność plików gry poprzez zakładkę Właściwości=>Pliki w oknie Steam.Problem może być też związany z faktem, iż posiadasz dosyć stary układ dźwiękowy Realtek AC'97, który nie jest już wspierany. W tym wypadku dla testu możesz wyłączyć układ dźwiękowy w BIOS płyty głównej i zobaczyć, czy gra uruchomi się w komputerze "bez karty dźwiękowej". Problem może też być związany z ustawieniami kodeków FFDSHOW - grę Shogun 2 należy dodać do aplikacji wykluczonych z obsługi w konfiguracji Audio oraz konfiguracji Video FFDSHOW. |
|
offline |
||
RobeN CD Projekt 25.01.2012, 09:38 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "cheesse27" [ post #5 ] cheesse27: Jeśli za każdym razem aż 10 plików jest oznaczanych jako nieprawidłowe, to oznacza, iż coś (np. program antywirusowy) uszkadza/modyfikuje pliki gry. Tylko 1 plik powinien być pobierany przy sprawdzaniu spójności (shogun2.dll). Spójność plików sprawdzałem 2 razy i za każdym razem mam 10 plików źle,niby je naprawia ale dalej wywala mnie przy trybie walki.Dodałem też plik Shogun2 do wykluczonych w FFDSHOW i też nie pomaga.Co jeszcze można zrobić??Czy zainstalować na nowo grę?? W tym wypadku sugeruję, abyś uruchomił komputer w trybie czystego bootowania i w nim sprawdził spójność gry, usunął wszystkie pliki konfiguracyjne gry, a następnie spróbował uruchomić grę. Tryb czystego bootowania opisany jest tu: http://www.cdprojekt.pl/support/tutorial/3027/C...bootowanie Ustawienia gry znajdziesz w katalogu: c:\Users\TWOJ_PROFIL\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Shogun2\ Katalog AppData jest folderem ukrytym, więc należy włączyć opcję odpowiedzialną za wyświetlanie ukrytych folderów w ustawieniach "Organizuj => Opcje folderów i wyszukiwania => Widok => Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski" |
|
offline |
||
RobeN CD Projekt 25.01.2012, 16:58 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "cheesse27" [ post #7 ] Skontaktuj się z pomocą techniczną przez formularz. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||