Forum dyskusyjne: Arcania Upadek Setariff - poważny błąd opcji Nowa gra
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Air1Kamil (Paź) 24.01.2012, 14:00 |
Witajcie, dziś otrzymałem przesyłkę z grą Gothic 4: Arcania" Upadek Setariff" Posiadam windows 7 32bit, 4gb ram, wymaganie w pełni spełniam, wszystko ładnie sie zainstalowało. Uruchamiam grę czekam na główne menu, wybieram Nowa gra i w momencie wyboru czy mam wczytać grę, pojawia się komunikat "arcania has stopped working windows 7" Próbowałem reinstalować nic nie dało, instalowałem "02_arcania_gothic_4_pl_patch_2" zmieniło sie tylko to ze teraz po próbie wejscia do gry pierwsze co sie pojawia to "arcania has stopped working windows 7". Uruchamiałem również ponownie komputer, nic. Szukałem ale nie znalazłem by ktoś miał podobny problem, więc proszę o pomoc. |
|
offline |
||
RobeN CD Projekt 24.01.2012, 14:19 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Air1Kamil" [ post #1 ] Sugeruje to, iż posiadasz zapisy z podstawowej wersji ArcaniA - Gothic 4 z wersji innej niż polska.Najczęstszą przyczyną "crashy" dodatku jest posiadanie zapisów gry ze zmodyfikowanej lub pirackiej podstawowej części Arcanii. Usuń zapisy gry z podstawowej części (lub przenieś je w inne miejsce), a gra dodatek nie powinien już się wyłączać podczas próby rozpoczęcia nowej gry. Patche na płycie z Upadkiem Setarrif przeznaczone JEDYNIE do polskiego wydania gry ArcaniA - Gothic 4 i mają na celu ułatwienie osobom, które posiadają ową podstawową wersję gry na powrót do niej, bez konieczności pobierania aktualizacji z internetu. |
|
offline |
||
Air1Kamil (Paź) 24.01.2012, 14:24 |
Nie posiadam podstawowej wersji gry i również zapisów, Błąd pojawia się w momencie gdy mam 2 opcje do wyboru, "Nowa gra" okno po lewej i "Wczytaj" okno po prawej. |
|
offline |
||
RobeN CD Projekt 24.01.2012, 14:32 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Air1Kamil" [ post #3 ] Air1Kamil: Błąd pojawia się właśnie w momencie, gdy gra wykrywa stany gry z podstawowej części i chce je "podpiąć" do opcji "Wczytaj". Jeśli znaleziony stan gry jest nieprawidłowy, gra się wyłącza. Nie posiadam podstawowej wersji gry i również zapisów, Błąd pojawia się w momencie gdy mam 2 opcje do wyboru, "Nowa gra" okno po lewej i "Wczytaj" okno po prawej. Sprawdź, czy na pewno nie posiadasz starych zapisów gry w katalogu c:\Users\TWOJ_PROFIL\Documents\ArcaniA - Gothic 4\ Jeśli nie posiadasz, prześlij zgłoszenie do pomocy technicznej przez formularz, który znajdziesz na stronie: http://www.cdprojekt.pl/support/notify/3300/Arc...k_Setarrif |
|
offline |
||
Air1Kamil (Paź) 24.01.2012, 14:35 |
Dobrze wiec, dziękuje za szybką odpowiedz. Pozdrawiam. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||