Forum dyskusyjne: Nie wiem jak zainstalować "saints row the third"
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
hujwasmojaxywka (Paź) 26.01.2012, 15:45 |
Witam, mam taki problem z grą sr3 a mianowicie, może opisze co robię po kolei ; > wsadzam dysk nr 1 do stacji dysków, włączam na kompie płytę wybieram język instalacji, jest menu biorę zainstaluj, instaluje się program steam (konto już na nim mam) no i praktycznie dalej nie wiem co mam robić jak wbije na steam,a to mi grę sr3 zaczyna ściągać (9,1GB) chociaż mam orginała 2 płyty, jak chcę zainstalować sr3 to mi tylko pobiera grę nie wiem co jest czyżby na płycie nie było gry???? :O. Próbowałem na 3 sposoby z tej stronki i nic nie pomogło nie pisałbym tego postu ale u mnie net lipa bo mam limit transferu danych na 3 GB miesięcznie więc grę bym musiał pobierać ponad 3 miesiące. Może to głupio napisałem ale proszę o pomoc z góry wielkie dzięki za all odpowiedzi. Pozdrawiam!!! | |
offline |
||
wojtasami (Lord) 26.01.2012, 15:51 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "hujwasmojaxywka" [ post #1 ] hujwasmojaxywka: Pomoc techniczna - Saints Row: The ThirdWitam, mam taki problem z grą sr3 a mianowicie, może opisze co robię po kolei ; > wsadzam dysk nr 1 do stacji dysków, włączam na kompie płytę wybieram język instalacji, jest menu biorę zainstaluj, instaluje się program steam (konto już na nim mam) no i praktycznie dalej nie wiem co mam robić jak wbije na steam,a to mi grę sr3 zaczyna ściągać (9,1GB) chociaż mam orginała 2 płyty, jak chcę zainstalować sr3 to mi tylko pobiera grę nie wiem co jest czyżby na płycie nie było gry???? :O. Próbowałem na 3 sposoby z tej stronki i nic nie pomogło nie pisałbym tego postu ale u mnie net lipa bo mam limit transferu danych na 3 GB miesięcznie więc grę bym musiał pobierać ponad 3 miesiące. Może to głupio napisałem ale proszę o pomoc z góry wielkie dzięki za all odpowiedzi. Pozdrawiam!!! Witaj w internetowym dziale Pomocy Technicznej firmy CD Projekt! Wykonanie poniższych czynności pomoże, jeśli po aktywacji klucza produktu na koncie użytkownika Steam program, zamiast zainstalować grę z płyt, proponuje pobranie jej z internetu. Uwaga: Aby poniższe czynności odniosły skutek konieczne może być wcześniejsze usunięcie pobranych już plików. W tym celu w programie Steam należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na tytule gry i wybrać "Usuń zawartość lokalną". Sposób nr. 1 1) W programie Steam wejdź w menu o tej samej nazwie (znajduje się ono w lewym górnym rogu okna programu), wybierz opcję "Zmiana użytkownika", a następnie "Wyloguj". 2) Po wylogowaniu się z konta całkowicie zakończ pracę programu Steam. 3) Wyświetl zawartość płyty nr. 1 z grą i uruchom plik Setup. Z menu wybierz opcję "Zainstaluj"//"Zainstaluj ponownie". Automatycznie uruchomiony zostanie program Steam - zaloguj się na konto użytkownika na którym wcześniej zarejestrowana została gra. 4) Po zalogowaniu program Steam rozpocznie instalację z płyt. Sposób nr.2 Uruchom Steam z parametrem "install": 1) Stwórz na pulpicie skrót do pliku Steam.exe, który znajduje się w folderze głównym programu (domyślnie C:\Program Files\Steam). 2) Na utworzonym w ten sposób skrócie kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Właściwości. 3) W polu element docelowy dodaj parametr -install f: (F to litera jaką w systemie oznaczony jest napęd optyczny). Linia z dodanym parametrem powinna wyglądać przykładowo: C:\Program Files\Steam\steam.exe -install f: 4) Zapisz zmiany i uruchom program Steam. Chwilę po załadowaniu programu powinien uruchomić się instalator gry. Sposób nr. 3 1) Uruchom instalację bez płyty z grą w napędzie. Aby rozpocząć instalację przez Internet kliknij dwa razy na tytule gry w menu "Biblioteka" programu Steam i postępuj wg. instrukcji instalatora. 2) Po utworzeniu lokalnych plików cache i rozpoczęciu przez Steam pobierania umieść w napędzie płytę nr. 1 z grą. Wyświetl jej zawartość, uruchom plik Setup, a z menu jakie się pojawi wybierz "Zainstaluj"//"Zainstaluj ponownie". Po kilku sekundach Steam zacznie kopiować dane z płyty umieszczonej w napędzie. |
|
offline |
||
Pinatu (Lord) 26.01.2012, 15:52 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "wojtasami" [ post #2 ] Przecież pisał że próbował tych trzech sposobów: "...Próbowałem na 3 sposoby z tej stronki i nic nie pomogło...".EDIT@Down. Ja też chciałem go tam skierować, ale ostatecznie w porę zauważyłem tę wypowiedź :) |
|
offline |
||
wojtasami (Lord) 26.01.2012, 15:54 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Pinatu" [ post #3 ] Pinatu: nie czytałem całego posta ^^ :)Przecież pisał że próbował tych trzech sposobów: "...Próbowałem na 3 sposoby z tej stronki i nic nie pomogło...". |
|
offline |
||
wojtasami (Lord) 26.01.2012, 15:55 |
Skoro nie działa zadzwoń do działu pomocy technicznej cdp lub napisz do nich emaila z opisem problemu i pamiętaj o podaniu konfiguracji kompa | |
offline |
||
hujwasmojaxywka (Paź) 26.01.2012, 16:02 |
Tak na te 3 sposoby próbowałem i nic, zwróciłem się do działu pomocy techn. może to coś da. ;d | |
offline |
||
hujwasmojaxywka (Paź) 26.01.2012, 16:37 |
A co do mojego posta to zapomniałem dodać że jak biorę zainstaluj to mi się DirectX instaluje a potem setup.exe albo steam.exe. Po tym pojawia się "weryfikacja plików steam" jak dojdzie ona do 100% i wezmę "ok" to "przenosi" mnie do programu steam i gra się znów pobiera od tamtego momentu w którym, zakończyłem pobieranie/wyłączyłem program. Szkoda że nie mogę jej zainstalować ;/ 123zł poszły się ... z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. ; ] | |
offline |
||
Wojman Moderator (Lord) 26.01.2012, 17:00 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "hujwasmojaxywka" [ post #1 ] Niestety pewnych rzeczy na forum nie możemy tolerować. Takich jak choćby wulgarnych słów w ksywkach. Na konto idzie BAN, a temat zamykam. |
|
online |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||