Forum dyskusyjne: Problem z uruchomieniem.
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
ArcaniA: Upadek Setarrif |
ArcaniA: Upadek Setarrif to pierwszy samodzielny dodatek do kultowej gry RPG ArcaniA: Gothic 4. Wprowadza on zupełnie nowy wątek fabularny zapewniający kilka godzin emocjonującej rozgrywki. Demoniczne moce pustoszą wschodnie ziemie Argaanii, zmierzając do Setarrif, ostatniego bastionu buntu przeciw królowi Rhobarowi III. W tym samym kierunku maszerują również królewskie armie gasząc wszelkie przejawy rebelii. Sytuację dodatkowo komplikuje wybuch wulkanu zalewającego wrzącą lawą ziemie wyspy. Gracz wcielając się w bezimiennego bohatera i jego potężnych kompanów, będzie musiał rzucić wyzwanie potędze demonów oraz pomóc Rhobarowi III przywrócić porządek w Argaanii. Nadchodzi ...
[Więcej informacji: ArcaniA: Upadek Setarrif] |
|
stalker199512 (Paź) 31.01.2012, 19:16 |
Witam. Posiadam oryginał gry ArcaniA: Upadek Setarrif , wymogi spokojnie spełniam, lecz gra nie chce się uruchomić(posiadam windows 7 64 bit). Nie wyskakuje żaden błąd, lecz gra się nie uruchamia. Sprawdzałem procesy, to uruchamia się proces ArcaniA Addon ale tylko widzę go 3 sekundy i znika. Nie wiem czemu tak się dzieje. Macie może jakieś rady ? | |
offline |
||
G_S_PattoN (Baron) 02.02.2012, 10:13 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "stalker199512" [ post #1 ] stalker199512: 1. Wklej tu na forum pełny raport DxDiagWitam. Posiadam oryginał gry ArcaniA: Upadek Setarrif , wymogi spokojnie spełniam, lecz gra nie chce się uruchomić(posiadam windows 7 64 bit). Nie wyskakuje żaden błąd, lecz gra się nie uruchamia. Sprawdzałem procesy, to uruchamia się proces ArcaniA Addon ale tylko widzę go 3 sekundy i znika. Nie wiem czemu tak się dzieje. Macie może jakieś rady ? 2. Napisz jaki masz program antywirusowy 3. Czy Twój profil posiada uprawnienia administratora? 4. Czy UAC (Kontrolę Konta Użytkownika) masz włączoną czy wyłączoną? Instrukcja przygotowania raportu DxDiag: http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html |
|
offline |
||
Pinatu (Lord) 02.02.2012, 11:13 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "stalker199512" [ post #1 ] Najprościej jest spróbować wyłączyć wszystko w tle, a głównie firewall, oraz antyvira.Patche do gry zainstalowane ? Ponadto, czasem zapisy stanu gry z podstawowej Arcanii mogą wywoływać problemy w Upadku Setarrif (zwłaszcza jeśli są z pirackiej wersji gry, lub wersji językowej inna niż Polska). Próbowałeś uruchomić grę w trybie "Zgodności z Windows XP" ? Możne też spróbować zmienić sterowniki do grafiki ( czasem pomaga też i do dźwięku ). |
|
offline |
||
PabGta (Paź) 03.02.2012, 21:32 |
MIałem to samo. Musisz w C:\użytkownicy\nazwa konta\Moje dokumenty wkleić katalog z plikami konfiguracyjnymi. |
|
offline |
||
Zuben1991 (Paź) 12.02.2012, 21:31 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "PabGta" [ post #4 ] Witam mam ten sam problem z grą, poprostu się nie uruchamia...skąd mam wziąść te pliki konfiguracyjne? |
|
offline |
||
Zuben1991 (Paź) 12.02.2012, 21:43 |
Ok już sobie poradziłem, a wie ktoś może jak imporotwać zapis z Podstawki ? do jakeigo folderu trzeba wrzucic zapisy? | |
offline |
||
G_S_PattoN (Baron) 12.02.2012, 21:54 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Zuben1991" [ post #6 ] Zuben1991: Do c:\Users\TWOJ_PROFIL\Documents\ArcaniA - Gothic 4\Ok już sobie poradziłem, a wie ktoś może jak imporotwać zapis z Podstawki ? do jakeigo folderu trzeba wrzucic zapisy? Czyli w bardzo podobne miejsce do tego, w którym są save'y dodatku. |
|
offline |
||
Zuben1991 (Paź) 12.02.2012, 22:47 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "G_S_PattoN" [ post #7 ] Właśnie tak zrobiłem ale zapisów dalej nie czyta.... |
|
offline |
||
G_S_PattoN (Baron) 13.02.2012, 10:08 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Zuben1991" [ post #8 ] Zuben1991: To musi być autosave z końca gry (np. Endsave00.sav) i musi być z polskiej wersji gry. Inaczej nie wczyta.
Właśnie tak zrobiłem ale zapisów dalej nie czyta.... |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||