Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Problem z uruchomieniem.

Problem z uruchomieniem.
Autor posta Treść posta  
ArcaniA: Upadek Setarrif to pierwszy samodzielny dodatek do kultowej gry RPG ArcaniA: Gothic 4. Wprowadza on zupełnie nowy wątek fabularny zapewniający kilka godzin emocjonującej rozgrywki. Demoniczne moce pustoszą wschodnie ziemie Argaanii, zmierzając do Setarrif, ostatniego bastionu buntu przeciw królowi Rhobarowi III. W tym samym kierunku maszerują również królewskie armie gasząc wszelkie przejawy rebelii. Sytuację dodatkowo komplikuje wybuch wulkanu zalewającego wrzącą lawą ziemie wyspy. Gracz wcielając się w bezimiennego bohatera i jego potężnych kompanów, będzie musiał rzucić wyzwanie potędze demonów oraz pomóc Rhobarowi III przywrócić porządek w Argaanii. Nadchodzi ...

[Więcej informacji: ArcaniA: Upadek Setarrif]

Witam. Posiadam oryginał gry ArcaniA: Upadek Setarrif , wymogi spokojnie spełniam, lecz gra nie chce się uruchomić(posiadam windows 7 64 bit). Nie wyskakuje żaden błąd, lecz gra się nie uruchamia. Sprawdzałem procesy, to uruchamia się proces ArcaniA Addon ale tylko widzę go 3 sekundy i znika. Nie wiem czemu tak się dzieje. Macie może jakieś rady ?  

To jest odpowiedź na post użytkownika "stalker199512" [ post #1 ]

stalker199512:
Witam. Posiadam oryginał gry ArcaniA: Upadek Setarrif , wymogi spokojnie spełniam, lecz gra nie chce się uruchomić(posiadam windows 7 64 bit). Nie wyskakuje żaden błąd, lecz gra się nie uruchamia. Sprawdzałem procesy, to uruchamia się proces ArcaniA Addon ale tylko widzę go 3 sekundy i znika. Nie wiem czemu tak się dzieje. Macie może jakieś rady ?
1. Wklej tu na forum pełny raport DxDiag
2. Napisz jaki masz program antywirusowy
3. Czy Twój profil posiada uprawnienia administratora?
4. Czy UAC (Kontrolę Konta Użytkownika) masz włączoną czy wyłączoną?

Instrukcja przygotowania raportu DxDiag: http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html

To jest odpowiedź na post użytkownika "stalker199512" [ post #1 ]

Najprościej jest spróbować wyłączyć wszystko w tle, a głównie firewall, oraz antyvira.
Patche do gry zainstalowane ?
Ponadto, czasem zapisy stanu gry z podstawowej Arcanii mogą wywoływać problemy w Upadku Setarrif (zwłaszcza jeśli są z pirackiej wersji gry, lub wersji językowej inna niż Polska).

Próbowałeś uruchomić grę w trybie "Zgodności z Windows XP" ?
Możne też spróbować zmienić sterowniki do grafiki ( czasem pomaga też i do dźwięku ).

MIałem to samo. Musisz w C:\użytkownicy\nazwa konta\Moje dokumenty
wkleić katalog z plikami konfiguracyjnymi.

To jest odpowiedź na post użytkownika "PabGta" [ post #4 ]

Witam mam ten sam problem z grą, poprostu się nie uruchamia...skąd mam wziąść te pliki konfiguracyjne?

Ok już sobie poradziłem, a wie ktoś może jak imporotwać zapis z Podstawki ? do jakeigo folderu trzeba wrzucic zapisy?  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Zuben1991" [ post #6 ]

Zuben1991:
Ok już sobie poradziłem, a wie ktoś może jak imporotwać zapis z Podstawki ? do jakeigo folderu trzeba wrzucic zapisy?
Do c:\Users\TWOJ_PROFIL\Documents\ArcaniA - Gothic 4\
Czyli w bardzo podobne miejsce do tego, w którym są save'y dodatku.

To jest odpowiedź na post użytkownika "G_S_PattoN" [ post #7 ]

Właśnie tak zrobiłem ale zapisów dalej nie czyta....

To jest odpowiedź na post użytkownika "Zuben1991" [ post #8 ]

Zuben1991:
Właśnie tak zrobiłem ale zapisów dalej nie czyta....
To musi być autosave z końca gry (np. Endsave00.sav) i musi być z polskiej wersji gry. Inaczej nie wczyta.