Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Problem z Arcania Upadek Settarif

Problem z Arcania Upadek Settarif
Autor posta Treść posta  
Witam. Na początku miałem problem z syartem gry. Pomogli mi w dziale tech. Nie instalowały się pliki konfiguracyjne prawdopodobnie poprzez jakieś problemy ze zgodnością. Pomogło wklejenie katalogu dosłanego przez CDProjekt z ww. plikami konf. Gra wystartowała. Ale teraz wyszedł kolejny problem. Dokonując save-y grając po wyłaczeniu gry i włączeniu ponownie opcje "kontynuj" i "wczytaj" są niedostępne. pliki z z save-ami są zapisywane bezpośrednio w katalogu Arcania-AddOn. Savy działają tylko jeśli z nich korzystam nie wyłączając gry. Wie ktoś jaki może być problem?  

To jest odpowiedź na post użytkownika "PabGta" [ post #1 ]

To oznacza, że problem jest głębszy - coś modyfikuje Ci pliki w systemie.
Może to być wirus lub program antywirusowy lub inne aplikacje "zabezpieczające".
Może to również być problem ze stanem dysku - ale wówczas napotykałbyś również inne problemy z wysypywaniem się innym programów.

Czy próbowałeś uruchamiania gry w trybie czystego bootowania? http://www.cdprojekt.pl/support/tutorial/3027/C...bootowanie
Czy próbowałeś utworzyć nowy profil użytkownika Windows?

Warto sprawdzić te metody.

Wirus raczej nie - nie miałem żadnych komunikatów, ani żadnych innych problemów z programami czy grami ( Gothic 4, Wiedźmin 2). Program antywirusowy wyłączałem i efekt taji sam. W trybie czystego bootowania także to samo. Już z poprzednim problemem w dziale tech. nie za bardzo wiedzieli jaki jest powód.Sprawdzany był raport DxDiag i Belarc Advisor i nic. Gdzie powinien znajdować się katalog z save-ami?I czy ew. można zmienić miejsce takiego katalogu poza C:\Użytkownicy\nazwa konta...?