Forum dyskusyjne: Gothic 3 - temat ogólny
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Merovingian (Paź) 02.05.2009, 18:41 |
Widzę, że namnożyło się tematów żywcem przeciągniętych z Gram.pl (a te zostały żywcem przeciągnięte ze starego forum CDP, etc., etc.), więc o ile TO forum się nie zatrzyma w rozwoju, należałoby utworzyć temat o kontynuacji popularnych dwóch częściach sagi Gothic. Jako że minęło już sporo czasu od premiery, a gra została załatana, można pokusić się o podsumowania. Hm? : ) |
|
offline |
||
Oleksander (Paź) 03.05.2009, 12:18 |
Dobrze ją połatali? Grałem dość dawno, więc nie wiem jak się teraz gra. Chociaż wtedy AŻ tak źle nie było. Doszedłem do Varantu i zawsze gra mi się zawsze wieszała (chyba przy Al-shedim). Ale do tego czasu grało się nawet przyjemnie. | |
offline |
||
Merovingian (Paź) 03.05.2009, 16:22 |
Łatanie w wersji 1.7 wypadło całkiem nieźle. Mimo kilku błędów Gothic 3 dopiero teraz wygląda tak, jak powinien wyglądać kilkanaście miesięcy temu. Najnowszy patch i mnie skłonił do ponownego zagrania i nie mam czego żałować, bo jest przyjemnie. | |
offline |
||
DarkWolf_PL (Paź) 04.05.2009, 20:36 |
powieedzcie czy tym nowym patchem co wyszedl chyba miesiac temu pozna duzo zmiejszyc grafike w porownaniu do oryginalnej wersji aby pociagnął to moj stary komputerek z 512 MB ramu |
|
offline |
||
Essau (Paź) 04.05.2009, 21:33 |
dzisiaj z ciekawości zainstalowałem gothica 3 w celu sprawdzenia tego patcha. rzeczywiście przycina mniej, rzadziej, widać trochę zmian,jest na pewno lepiej. nie łudźcie się jednak , że wcale nie tnie,cudu jeszcze nie zostaliśmy świadkami. | |
offline |
||
Howling_Mad (Paź) 04.05.2009, 22:26 |
@rutrae A mnie tam się nie przycina i jest o niebo lepiej bo gram. Wcześniej tylko G3 leżał na półce i zbierał kurz nie powiem, że nie ma bugów ale to już nie to co wcześniej |
|
offline |
||
akases (Paź) 13.05.2009, 21:06 |
Mam problem z uruchomieniem gothica III - wyskakuje bład : "nieznaleziono punktu wejscia procedury HeapSetInformation w bibliotece KERNEL32.DLL" Co to jest i jak z tym sobie poradzić żeby poszła gra??? Prosze pomóżcie!!!! |
|
offline |
||
farexein (Paź) 18.05.2009, 19:35 |
ej.. pomóżcie mam kartę Geforce FX 5200. Niby gra powinna chodzić dobrze jak ustawie shadera 1.4 i chodzi ale połowa obiektów jest biała. Czy można znalesc na to jakiś patch czy może inne sterowniki do tej karty??? z góry dzięki za pomoc | |
offline |
||
ww3pl Moderator (Paź) 18.05.2009, 20:35 |
A czy masz włączoną opcję Bloom (o ile jest ona w ogóle dostępna na shaderze 1.4) ? Najnowsze łaty zainstalowane? |
|
offline |
||
Merovingian (Paź) 18.05.2009, 23:44 |
->Farexein Zainstaluj najnowsze sterowniki. Jeśli posiadasz łatkę 1.7 wzwyż możliwe jest, że to właśnie jej wina - poprawia ona nieco shadery sprawiając jednocześnie, że na niektórych słabych kartach graficznych gra już się nie uruchamia. |
|
offline |
||
001kosa (Paź) 19.05.2009, 21:45 |
witam wiecie co to za problem kieky chce odpalic gre to wychodzi błąd żę program genome gaming nie odp. | |
offline |
||
ww3pl Moderator (Paź) 20.05.2009, 08:47 |
Cytat: Mniemam, że posiadasz Vistę.witam wiecie co to za problem kieky chce odpalic gre to wychodzi błąd żę program genome gaming nie odp. Jeżeli tak, musisz zmienić ustawienia DEP (Data Execution Prevention). Nie mam Visty, więc 'umiejscowienie' tej opcji wytłumaczę na podstawie angielskich postów. W opcjach Wydajności powinieneś znaleźć zakładkę DEP. I tutaj, dwie możliwości. Albo dodaj do listy gothic3.exe, albo wybierz opcję "essential services only" (Po polsku powinno być coś w stylu tylko najważniejsze procesry). Powinno pomóc. |
|
offline |
||
bartez12000 (Paź) 20.05.2009, 16:49 |
Kto ma prawdziwe wymagania gothic III | |
offline |
||
RobeN CD Projekt 20.05.2009, 22:21 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "bartez12000" [ post #13 ] bartez12000: Karta obsługująca Pixel Shader 1.4 (przy Radeonach 9000-955 mogą pojawiać się problemy z czerwonymi cieniami)Kto ma prawdziwe wymagania gothic III 1 GB RAM Athlon XP 2.0 GHz |
|
offline |
||
Tofik282 (Paź) 22.05.2009, 15:09 |
Gothic3 wchodzi na kartę EN8600GT? Bo mi się zacina i nie wiem czy to od karty. |
|
offline |
||
Merovingian (Paź) 22.05.2009, 16:52 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Tofik282" [ post #15 ] Tofik282: Jasne. Problem w tym, że G3 wymagał de facto potężnego komputera (choć obecnie takie są normą) do płynnej gry, a mimo to zdarzały się przychrupnięcia. Winę ponosi prawdopodobnie zbyt mała ilość pamięci RAM. Karta graficzna powinna poradzić sobie ze średnimi ustawieniami grafiki.Gothic3 wchodzi na kartę EN8600GT? |
|
offline |
||
Wolus1 (Paź) 22.05.2009, 21:34 |
Mam takie pytanie, ile daje ten najnowszy patch (chyba 1.7)?? | |
offline |
||
RobeN CD Projekt 22.05.2009, 22:25 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Wolus1" [ post #18 ] Wolus1: Bardzo wiele.Mam takie pytanie, ile daje ten najnowszy patch (chyba 1.7)?? Warto zainstalować. |
|
offline |
||
Wolus1 (Paź) 22.05.2009, 22:37 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "RobeN" [ post #19 ] RobeN: Hmmm, wiele to znaczy ile i co konkretniej troszeczkę jeślibyś mógł? :)
Bardzo wiele. Warto zainstalować. |
|
offline |
||
GanD (Giermek) 22.05.2009, 22:45 |
Wolus1: Wszystkich poprawek jest ponad 1000 i nie sposób ich tutaj wymienić. Najważniejsze z nich dotyczą poprawy wydajności gry oraz bardzo dogłębnego zrebalansowania gry (przedmiotów/npc/questów), a także alternatywnego sposobu zachowywania się SI - generalnie gra jest po tych zmianach sporo trudniejsza, ale też o wiele lepiej działa.Hmmm, wiele to znaczy ile i co konkretniej troszeczkę jeślibyś mógł? :) Do tego w bliżej nieokreślonej przyszłości wyjdzie quest pack, który dodaje do gry naprawdę sporo questów pobocznych. Na razie jest w fazie tłumaczenia (z niemieckiego na angielski). |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||