Forum dyskusyjne: Wiedźmin 2 Rozmowa!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Kalach1992 (Paź) 03.10.2009, 19:52 |
Chyba nie ma jeszcze takiego tematu. Chciałbym się dowiedzieć jakie macie oczekiwania, i ogólnie pogadać z fanami jedynki mam nadzieje, że wytrzymamy do premiery dwójki;) | |
offline |
||
slaveq (Rycerz) 03.10.2009, 19:59 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Kalach1992" [ post #1 ] Kalach1992: na youtube znajduje sie filmik wiedzmina2. wyglada rewelacyjnie. a co do jedynki to tak zarabistej polskiej gry z ojczystym humorem dawno nie bylo
Chyba nie ma jeszcze takiego tematu. Chciałbym się dowiedzieć jakie macie oczekiwania, i ogólnie pogadać z fanami jedynki mam nadzieje, że wytrzymamy do premiery dwójki;) |
|
offline |
||
Kalach1992 (Paź) 04.10.2009, 16:56 |
http://www.youtube.com/watch?v=7a9cVDR_79c |
|
offline |
||
Grzzyb (Paź) 04.10.2009, 18:39 |
Jestem zupełnie niezainteresowany tym tytułem. Wiedźmin 1 był tragiczny, "dwójka" będzie po prostu większym dodatkiem, inne miejsca, pare nowych pierdółek i tyle. Widzę że będą też quick time events, największa zmora gier dzisiejszych czasów. | |
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 04.10.2009, 21:55 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Grzzyb" [ post #4 ] Dlaczego uważasz, że był tragiczny. Wiedźmin to może nie jakaś supergenialna gra, ale jest bardzo dobry. Podaj jakieś przykłady jego "tragiczności"> BTW: przeszedłeś całego? |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Lord) 04.10.2009, 23:08 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Grzzyb" [ post #4 ] Grzzyb: Wiesz, ja to samo sądzę o wszystkich samochodówkach, ale tego nie rozgłaszam, bo i po co? Nikogo nie obchodzi, jakich gier ja nie lubię.Jestem zupełnie niezainteresowany tym tytułem. /.../. Co do Wiedźmina - to tylko Twoje zdanie. Nie jest to gra, którą warto przejść więcej, niż trzy razy (akurat tyle razy przeszedłem), ale zła nie jest. Nawet jest dobra. |
|
offline |
||
Grzzyb (Paź) 04.10.2009, 23:32 |
@Abi_Dalzim Proszę bardzo: *Walka - klikanie myszką od czasu do czasu bez żadnego wyrafinowania. Czasem zmienić styl walki i tyle, co nie zmienia faktu że wszystko ogranicza się do klikania w odpowiednim momencie. *Optymalizacja silnika grafy - kompa mam dosyć potężnego, wszystkie inne nowe tytuły śmiagją aż miło, jedyny wiedźmin potrafi się przycinać bez względu na zmiany ustawień grafiki w opcjach. *Dialogi - przyprawiają o natychmiastową senność. Bohaterowie po prostu uwielbiają gadać głupoty które nikogo nie obchodzą. Gdyby jeszcze były zrealizowane w ciekawy sposób, jak np. w Mass Effect można by było je przeboleć. *MMORPG... tylko że singleplayer. Zabij 10 potworków, zbierz 10 czegoś tam, zagadaj z postacią X i wróc, to są questy rodem z wowa czy innych grinderów. Jedyne osoby które mogą czerpać przyjemność z tej gry to fanboy'e Sapkowskiego. @KrzysztofMarek Po prostu odpowiedziałem na temat dyskusji która wszczął Kalach. Żeby wiedźmin 2 był dobry, panowie pracujący nad nim powinni umieć zainteresować światem Wiedźmina ludzi którzy nie mieli wcześniej z nim styczności. |
|
offline |
||
slaveq (Rycerz) 06.10.2009, 16:34 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Grzzyb" [ post #7 ] walka ; fajny sposob przedstawiony przez cdp( kombosy, salta, podrzynanie gardel itp)optymal.silnika; dobra,na moim kompie super dialogi; rewelacyjne, szczegolnie dotyczace polityki mmorpg; coz co kto lubi. ja wole single. o sapkowskim dowiedzialem sie dopiero kiedy gre kupilem. nigdy o nim nie slyszalem. co do dwojki to sadze ze autorzy zrobia co moga zeby powiekszyc grono wielbicieli wiedzmina. w cd action jest zapowiedz dwojki. |
|
offline |
||
Dorotalab (Paź) 06.10.2009, 18:16 |
To co osobiście mnie się nie podoba w pogłoskach na temat nowego wiedźmina to jakieś szemrania na temat tego, że czasami trzeba będzie podczas walki naciskać szybko wyświetlające się klawisze na ekranie (nie wiem jak to się tak narpawdę nazywa) co moim zdaniem do gatunku RPG zupełnie nie przystaje... | |
offline |
||
slaveq (Rycerz) 06.10.2009, 20:13 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Dorotalab" [ post #9 ] Dorotalab: niestety ale klawisze trzeba czasem nacisnac:). i to szybko
To co osobiście mnie się nie podoba w pogłoskach na temat nowego wiedźmina to jakieś szemrania na temat tego, że czasami trzeba będzie podczas walki naciskać szybko wyświetlające się klawisze na ekranie (nie wiem jak to się tak narpawdę nazywa) co moim zdaniem do gatunku RPG zupełnie nie przystaje... |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 06.10.2009, 20:37 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Dorotalab" [ post #9 ] Ooo, jeżeli to prawda, to będę bardzo niezadowolony. Trąca to rozwiązaniami konsolowymi, których bardzo nie lubię... |
|
offline |
||
slaveq (Rycerz) 06.10.2009, 21:11 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #11 ] Abi_Dalzim: jakies 2 lata temu nabylem beowulf kumpel mi polecil. niestety pogralem z 20min i odlozylem ja. w tej grze trzeba tak jak w konsoli naciskac. porazka zyciowa z kupnem gry( nie mowiac juz o zb)
Ooo, jeżeli to prawda, to będę bardzo niezadowolony. Trąca to rozwiązaniami konsolowymi, których bardzo nie lubię... |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Lord) 07.10.2009, 19:03 |
Ukrywać nie będę: sfrustrowany jestem tym lekceważenie ze strony CDP. Bo nawet naprawić tego forum nikomu się nie chce, nawet napisać, czym to są zajęci, że tego zrobić nie mogą. To i przypomnę o czymś - o obietnicy, którą w zamierzchłych czasach, przed blisko rokiem złożono: http://holiday.thewitcher.com/0/pl Jakoś z tego miejsca nic, do dzisiaj, pobrać nie można. A wystarczyłoby krótkie wytłumaczenie. Oczywiście, znowu mnie wylogowało. Zeby to dopisać musiałem się zalogować. To zapewne nowy sposób na ożywienie forum. |
|
offline |
||
mkamiski73 (Paź) 07.10.2009, 19:23 |
Cdprojekt niestety chyba skupił się w całości swoim planom wejścia na giełdę, zapominając o mniejszych sprawach... | |
offline |
||
ww3pl Moderator (Lord) 07.10.2009, 20:12 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #11 ] Prawda, prawda.Ale, nie ma co się przejmować - 'Quick Time Events', bo tak się owe 'cudeńko' nazywa, będzie pojawiać się jedynie w kluczowym momencie walki - cała reszta, z tego co zauważyłem, odbywać się będzie po staremu. Daj spokój, raz na każdą walkę z bossem chyba przeżyjesz te QTE ;-) |
|
offline |
||
Jok4r (Paź) 10.11.2009, 18:08 |
Ale nowy Geralt wygląda dziwnie z tym fryzem -.- - - - - - - - [m] |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Lord) 10.11.2009, 20:23 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Jok4r" [ post #16 ] Nie spamuj tak z prośbami o pomoc, bo będziesz miał ze mną do czynienia ;-)Twój temat jest dobrze widoczny, o to się nie martw. Gdy tylko ktoś będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie, udzieli Ci jej. Cierpliwości. |
|
offline |
||
Arelzar (Paź) 14.01.2010, 21:52 |
mi osobiście w dwójce nie pasuje tylko ten jego kucyk. Moim zdaniem wtedy wyglądał lepiej. wtedy był po prostu Geraltem. pierwszym wiedźminem, który przyszedł na myśl cd projektowi. wtedy miał to coś. teraz zaczęli trochę kombinować. trudno będzie mi się teraz przełamać i kupić tą grę. A jeżeli ją kupię to będzie mnie uwierał ten jego kucyk. | |
offline |
||
Wahgaroth (Giermek) 14.01.2010, 22:26 |
Geralt znów zaczyna z jednym mieczem, ciekawe dlaczego? Mam nadzieję, że ktoś ze studia CDP Red tu zajrzy i zobaczy to co pod spodem. Wiedźmin jedynka jest WSPANIAŁY, oby dwójka była taka sama (a nawet lepsza) pod względem : - Fabuła - Dużo ekwipunku - CIEKAWE ZADANIA POBOCZNE - Kobiety - Magia/Znaki - KLIMAT! - Sposób rozwoju Geralta - Zagadki i kombinowanie Oby CDP Red nie zmienił na gorsze dwójki a mam na myśli to aby : - NIE "ODMÓŻDŻAĆ" SPECJALNIE GRY NA RZECZ OSÓB, KTÓRE NIE CZYTAŁY KSIĄŻEK Inne uwagi/prośby/wymagania najwierniejszych graczy : - Zostawcie kucyk Geralta w spokoju, tak wygląda bardziej wojowniczo (samuraje) - Nie przesadzajcie za bardzo z pomysłami ( smok leży na granicy przesadyzmu) - Może przemyślcie jeszcze dokładnie wprowadzenie tego Qucik Time Events - Stwórzcie edycje kolekcjonerską - Chcemy wiedzieć co dalej z innymi wiedźminami (szczególnie Vesemir i Eskel) oraz szkołami wiedźmińskimi - Geralt w filmiku końcowym rzuca sztyletem... Może coś takiego wprowadzić do normalnej rozgrywki? Pozdrawiam! :-) |
|
offline |
||
Wahgaroth (Giermek) 14.01.2010, 22:28 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Arelzar" [ post #18 ] Arelzar: Pierwszym wiedźminem jaki przyszedł CDP Red na myśl (którym mieliśmy sterować) był Berengar i był on bodajże rudy. :p
mi osobiście w dwójce nie pasuje tylko ten jego kucyk. Moim zdaniem wtedy wyglądał lepiej. wtedy był po prostu Geraltem. pierwszym wiedźminem, który przyszedł na myśl cd projektowi. wtedy miał to coś. teraz zaczęli trochę kombinować. trudno będzie mi się teraz przełamać i kupić tą grę. A jeżeli ją kupię to będzie mnie uwierał ten jego kucyk. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||