Forum dyskusyjne: Wiedźmin 2 Rozmowa!
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Abi_Dalzim (Lord) 15.01.2010, 12:01 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Arelzar" [ post #18 ] Arelzar: Z powodu kucyka? Nie przesadzasz aby? ;)
trudno będzie mi się teraz przełamać i kupić tą grę. |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Baron) 15.01.2010, 22:15 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Arelzar" [ post #18 ] Zgadzam się z Abim - jakbyś oglądał MTV to byś wiedział, że niektóre nastolatki z USA potrafią zabić za kucyka! ;D |
|
offline |
||
Soresu (Rycerz) 17.01.2010, 12:58 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #13 ] Nie bój się, CDP nie śpi. Już wyłączyli stronę ;)Możesz powiedzieć o co chodziło? |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Baron) 17.01.2010, 13:19 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Soresu" [ post #23 ] Soresu: Na Boże Narodzenie roku 2008 miała być do pobrania nowa przygoda Wiedźmina. Od niego zależało (to znaczy, miało zależeć) czy Mikołaj będzie mógł rozwieźć prezenty pod choinkę.../.../Możesz powiedzieć o co chodziło? Myślałem, że może zdążą w 2009 roku, ale gdzie tam! Przygoda spadła z planu. |
|
offline |
||
Wahgaroth (Giermek) 17.01.2010, 13:40 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #24 ] KrzysztofMarek: Chodzi Ci o mod Wiedźmikołaj? On już dawno wyszedł.
Soresu: Na Boże Narodzenie roku 2008 miała być do pobrania nowa przygoda Wiedźmina. Od niego zależało (to znaczy, miało zależeć) czy Mikołaj będzie mógł rozwieźć prezenty pod choinkę.../.../Możesz powiedzieć o co chodziło? Myślałem, że może zdążą w 2009 roku, ale gdzie tam! Przygoda spadła z planu. |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Baron) 17.01.2010, 15:28 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Wahgaroth" [ post #25 ] Wahgaroth: Link podpiąłem sobie gdzieś w listopadzie 2008 roku i regularnie sprawdzałem. Zawsze było, że dodatkowa przygoda "będzie do pobrania już wkrótce". Aż potem już było, że "link wygląda na uszkodzony". To tyle. Tylko tyle i aż tyle. Nie lubię nie spełnionych obietnic.
/.../Chodzi Ci o mod Wiedźmikołaj? On już dawno wyszedł. |
|
offline |
||
Skorpion94 (Giermek) 28.07.2010, 17:46 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Grzzyb" [ post #7 ] Grzzyb: Sądzę że srogo przesadzasz mówiąc, że wiedźmin się tnie.Mam dobrego kompa i nic mi nawet nie zamula. Ale niektórzy chcieli by na ENIAC' u pograć i to na najwyższych ustawieniach, żeby się nie cięł,o krzesło wygodne było, a postać nie ginęła.Ja jako użytkownik rozumiem że płacisz i wymagasz ale jakie uesty według ciebie byłl by ciekawe.A dialogi nadają grze charakteru i są ciekawe, rzecz jasna moim skromnym zdaniem. @Abi_Dalzim Proszę bardzo: *Walka - klikanie myszką od czasu do czasu bez żadnego wyrafinowania. Czasem zmienić styl walki i tyle, co nie zmienia faktu że wszystko ogranicza się do klikania w odpowiednim momencie. *Optymalizacja silnika grafy - kompa mam dosyć potężnego, wszystkie inne nowe tytuły śmiagją aż miło, jedyny wiedźmin potrafi się przycinać bez względu na zmiany ustawień grafiki w opcjach. *Dialogi - przyprawiają o natychmiastową senność. Bohaterowie po prostu uwielbiają gadać głupoty które nikogo nie obchodzą. Gdyby jeszcze były zrealizowane w ciekawy sposób, jak np. w Mass Effect można by było je przeboleć. *MMORPG... tylko że singleplayer. Zabij 10 potworków, zbierz 10 czegoś tam, zagadaj z postacią X i wróc, to są questy rodem z wowa czy innych grinderów. Jedyne osoby które mogą czerpać przyjemność z tej gry to fanboy'e Sapkowskiego. @KrzysztofMarek Po prostu odpowiedziałem na temat dyskusji która wszczął Kalach. Żeby wiedźmin 2 był dobry, panowie pracujący nad nim powinni umieć zainteresować światem Wiedźmina ludzi którzy nie mieli wcześniej z nim styczności. |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Baron) 28.07.2010, 18:25 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Skorpion94" [ post #27 ] To samo mam u siebie - świeży komputer, nie czaję się z odpalaniem gier na najwyższych detalach, a Wiedźmin, choć momentami nie wygląda najlepiej, potrafi srogo przyciąć przy stosunkowo niskiej rozdziałce. |
|
offline |
||
michael798 (Rycerz) 28.07.2010, 18:48 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #28 ] ww3pl: ...Ale tylko na ulicach Wyzimy w 5 akcie:]
To samo mam u siebie - świeży komputer, nie czaję się z odpalaniem gier na najwyższych detalach, a Wiedźmin, choć momentami nie wygląda najlepiej, potrafi srogo przyciąć przy stosunkowo niskiej rozdziałce. |
|
offline |
||
G_S_PattoN (Lord) 28.07.2010, 18:57 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #28 ] ww3pl: Masz lapka? To masz odpowiedź ;-)
To samo mam u siebie - świeży komputer, nie czaję się z odpalaniem gier na najwyższych detalach, a Wiedźmin, choć momentami nie wygląda najlepiej, potrafi srogo przyciąć przy stosunkowo niskiej rozdziałce. |
|
offline |
||
Skorpion94 (Giermek) 28.07.2010, 21:19 |
Mi śmiga w 5 akcie a tłem wszystkich bo neutralny byłem . | |
offline |
||
ww3pl Moderator (Baron) 28.07.2010, 22:02 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "G_S_PattoN" [ post #30 ] Lapek, który radzi sobie z Crysisem :3No ale może rzeczywiście Wiedźmin woli być bardziej... stacjonarny? Kamper taki. |
|
offline |
||
michael798 (Rycerz) 28.07.2010, 23:09 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Skorpion94" [ post #31 ] Skorpion94: Mi się w Wyzimie momentami zacinał podczas walk na ulicach w rozdzielczości 1280*1024 z detalami na max tylko bez wygładzania krawędzi.
Mi śmiga w 5 akcie a tłem wszystkich bo neutralny byłem . |
|
offline |
||
Skorpion94 (Giermek) 29.07.2010, 12:16 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #32 ] ww3pl: To jest już crysis 3?
Lapek, który radzi sobie z Crysisem :3 No ale może rzeczywiście Wiedźmin woli być bardziej... stacjonarny? Kamper taki. |
|
offline |
||
michael798 (Rycerz) 29.07.2010, 14:02 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Skorpion94" [ post #34 ] Skorpion94: To pytanie retoryczne?ww3pl: To jest już crysis 3?Lapek, który radzi sobie z Crysisem :3 No ale może rzeczywiście Wiedźmin woli być bardziej... stacjonarny? Kamper taki. Nie nie ma... |
|
offline |
||
Skorpion94 (Giermek) 29.07.2010, 15:48 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #35 ] parkourmichael798: To było pytanie do ww3pl gdzie jest "który radzi sobie z Crysisem :3 "Skorpion94: To pytanie retoryczne?ww3pl: To jest już crysis 3?Lapek, który radzi sobie z Crysisem :3 No ale może rzeczywiście Wiedźmin woli być bardziej... stacjonarny? Kamper taki. Nie nie ma... Jest tak na pewno bo nie przepisywałem tylko skopiowałem.Ale to przypuszczam że jakiś symbol typu :) nie używam takich znaków więc odczytałem to jako crysis 3 |
|
offline |
||
ww3pl Moderator (Baron) 29.07.2010, 17:06 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Skorpion94" [ post #36 ] :3Taka emotka. Jak :D Albo :( Albo @_@ <oddajcie mi pieniądze> @_@ |
|
offline |
||
Skorpion94 (Giermek) 30.07.2010, 14:57 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #37 ] ww3pl: Dziękuje że mi to wytłumaczyłeś, nie wiedziałem bo tego nie używam
:3 Taka emotka. Jak :D Albo :( Albo @_@ <oddajcie mi pieniądze> @_@ |
|
offline |
||
slaveq (Baron) 03.09.2010, 00:30 |
trzy mozliwe wstepy i szesnascie roznych zakonczen w wiedzminie2. niemozliwe? a jednak. http://gry.onet.pl/2217257,,Wiedzmin_2_bedzie_m...omosc.html sadze, ze te wstepy zalezec beda od tego, jaka droge wybralismy w jedynce(neutralnosc, zakon, wiewiorki). bedzie istniala mozliwosc 'teleportacji' wieska z jedynki do dwojki ze sprzetem. autorzy chca w ten sposob zblizyc obie czesci fabulowo. pieknie. normalnie pieknie. w grze geralt bedzie mogl 'przytulac sie' do sciany. trocszke skradanki przyda sie napewno:) |
|
offline |
||
Flameruler (Lord) 03.09.2010, 13:23 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "slaveq" [ post #39 ] slaveq: Możliwość teleportacji ze sprzętem? Według mnie to oznacza ograniczenie aspektu RPGowego w kwestii ekwipunku. Jeśli ktoś teleportuje swoją postać z najlepszym ekwipunkiem, to wątpliwe jest aby czekała go jakaś trudniejsza przeprawa w drugiej części i wątpliwe jest, że sprzęt ten będzie chciał wymienić. Chyba że zamierzają postawić na drodze gracza przeciwników, z których najsłabszy będzie silniejszy (biorąc pod uwagę średnią oczywiście) od tych najsilniejszych z jedynki. W grach opartych na D&D nie było większych problemów z czymś takim, ale wątpię, czy tutaj jest do tego potencjał.
sadze, ze te wstepy zalezec beda od tego, jaka droge wybralismy w jedynce(neutralnosc, zakon, wiewiorki). bedzie istniala mozliwosc 'teleportacji' wieska z jedynki do dwojki ze sprzetem. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||