Forum dyskusyjne: Dragon Age - temat ogólny
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Xizor23 (Paź) 21.10.2009, 11:39 |
wiem że wymagania DA podane są na wielu portalach lecz ja wole się upewnić zanim kupie pełną wersje. Spełniam wszystkie wymagania poza jednym, otóż mam WinXP z SP2 a powinien być SP3, lecz edytor postaci zainstalował się i działa bez problemu. Na wielu forach i portalach łącznie z DA i BioWare forum wyczytałem że edytor ma te same wymagania co DA i Ze jeśli jedno działa to działać będzie też drugie.Więc chciałem się dowiedzieć ile jest w tym prawdy i czy powinienem przejmować się tym SP3 jeśli edytor działa? PS:Sorry za Noobiaste pytanie lecz nie lubię wydawać dużej kasy na gry nie mając pewności że będą działać. PS2:Z góry dziękuje za poświęcony czas i każdą sensowną próbę rozwiania moich wątpliwości. :D |
|
offline |
||
Morgul (Paź) 21.10.2009, 12:27 |
Zainstaluj sobie sp3, jesli w wymaganiach min jest sp3 to znaczy ze masz to miec i jezeli cos ci nie bedzie banglac to tylko i wylacznie twoja wina. | |
offline |
||
Solostran CD Projekt 21.10.2009, 12:31 |
Ogólnie jest tak, że gra powinna być uruchamiana na konfiguracji spełniającej wymagania podane przez producenta/wydawcę. Nie znaczy to, że nie uruchomi się na takiej, która wymagań nie spełnia. Jednak w razie problemów pierwsze o co zostaniesz poproszony to prawdopodobnie właśnie zainstalowanie SP3 (jeśli pozostałe elementy będą spełniać wymagania). |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 21.10.2009, 13:00 |
jaki jest problem w zainstalowaniu SP3? | |
offline |
||
Xizor23 (Paź) 21.10.2009, 14:28 |
Jaki problem? Np. niekompatybilność z Windowsem z second-handu. (z braku kasy na wersje pudełkową) Dodatkowo napisałem że edytor postaci działa, wiele innych gier wymagających SP3 również(GTA4, ME2, Wolfenstein itp). Dlatego prosiłem o zweryfikowanie wiadomości o identycznych wymaganiach edytora i wersji full, ale widzę że nie wszyscy zrozumieli. Reasumując: czy jeśli edytor postaci zainstalował się i działa bez problemu to będzie tak samo z wersją full (jak piszą różne serwisy)?? |
|
offline |
||
Xizor23 (Paź) 21.10.2009, 14:37 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #4 ] keeveek1: Jak się nie ma pieniędzy to ma się problem z instalowaniem SP-ków.jaki jest problem w zainstalowaniu SP3? (I stać mnie na jedną grę rocznie dlatego zawsze dokładnie sprawdzam czy będzie działać, więc nawet nie myśl żeby komentować mnie w stylu "Zamiast gier kup Windows-a" bo w oryginalnym poście prosiłem o dojrzałe komentarze) PS:W poście wyżej popełniłem błąd, oczywiście chodziło o ME 1 a nie 2. |
|
offline |
||
Morgul (Paź) 21.10.2009, 16:37 |
eee a co za problem jest z sp3 na xp znalezionym na ulicy? przeciez nie ma zdanego, pierwsze slysze.. | |
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 21.10.2009, 17:34 |
Zassałem ten edytor postaci i dzisiaj po pracy sie pobawię (o ile odpali na moim sprzęcie, bo jeszcze nie próbowałem). --> Xizor23 SP3, jak i każdy inny, instaluje sie bajecznie prosto klikając na ikonkę instalatora i postępując zgodnie z instrukcjami (tak jak m.in. w każdej grze). Ale to, że masz pirata chyba szybko usunie Cię z tego forum. |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 21.10.2009, 17:44 |
Wersja Windowsa XP SP3 niesprawdzająca autentyczności systemu jest dostępna w sieci od dawien dawna , była też dołączana do polskich czasopism komputerowych (jest w pełni legalna) | |
offline |
||
KrzysztofMarek (Lord) 21.10.2009, 19:45 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #10 ] keeveek1: Wiesz, mam mnóstwo płyt CD i DVD dołaczanych do czasopism komputerowych i jakoś nie przypominam sobie, aby dołaczono do któregokolwiek wersję Windowsa XP SP3. Może podasz tytuł i numer takiego pisma? Jak mi się wydaje, kupuję i czytam wszystkie dostępne: Chip, PCWorld, CDAction, Enter (tak, wychodzi dalej) KomputerŚwiat (+ Ekspert i Niezbędnik) PCFormat (Next ma, hmmm, trudności).Wersja Windowsa XP SP3 niesprawdzająca autentyczności systemu jest dostępna w sieci od dawien dawna , była też dołączana do polskich czasopism komputerowych (jest w pełni legalna) To, że coś można ściągnąć z sieci, nie znaczy, że jest to legalne. |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 22.10.2009, 18:17 |
Źle mi się powiedziało. Nie windowsa tylko service pack 3., który nie sprawdza legalności systemu. | |
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 22.10.2009, 18:22 |
Zainstalowałem i nawet mi poszło :) Cóż z tego, jak nawet minuty demka nie było, a stworzenie postaci, to żadna frajda jak nie można nią pograć... |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Lord) 22.10.2009, 21:40 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #12 ] keeveek1: No to ja mam service pack 1, który nie sprawdza legalności systemu (i to bezpośrednio od Microsoftu!), takiż sam service pack 2, dołaczony do któregoś z pism (ale i tak ich nie używam, bo reinstaluję system z egzemplarza ze zintegrowanymi service packami 1 i 2) i chyba service pack 3 (tego już nie chce mi się sprawdzać, bo system ściąga poprawki automatycznie)
Źle mi się powiedziało. Nie windowsa tylko service pack 3., który nie sprawdza legalności systemu. |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 22.10.2009, 22:03 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #13 ] Abi_Dalzim: Ja na PGA miałem okazję chwilę pograć i przyznam szczerze gra zapowiada się ciekawie. Gra jest w stylu point & click, czyli jak baldury i neverwinter, z tego co widziałem czeka nas sporo rozmów. Premiera za kilka dni będzie w co grać;-)
Cóż z tego, jak nawet minuty demka nie było, a stworzenie postaci, to żadna frajda jak nie można nią pograć... |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 23.10.2009, 10:00 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #15 ] Stfforex: Ja niestety będę musiał poczekać, bo kupno nowego komputera oddala się do przyszłego roku :(Premiera za kilka dni będzie w co grać;-) Risen I Dragon Age są w 100% w moich planach zakupowych. No i Diablo 3, ale na to to będę musiał troche poczekać. |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 23.10.2009, 19:39 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #16 ] Abi_Dalzim: Na to jeszcze pewnie zdecydowanie poczekasz ;P Znając blizzarda potrwa to kilka lat;-)
No i Diablo 3, ale na to to będę musiał troche poczekać. |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 23.10.2009, 21:44 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #17 ] Stfforex: Liczę na drugą połowę 2011 roku. A Dragon Age i Risena kupię zaraz jak nowy komp pojawi się na moim biurku :)
Na to jeszcze pewnie zdecydowanie poczekasz ;P Znając blizzarda potrwa to kilka lat;-) |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 24.10.2009, 22:13 |
Graliście w flashowego Dragona? http://www.dragonagejourneys.com Dzięki zrobieniu paru questów i odpowiedziom na ankiety można na przyszłość odblokować sobie parę itemów w DA:O |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 24.10.2009, 22:28 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #19 ] Abi_Dalzim: O boże... kiedyś wystarczyło grę kupić, teraz trzeba:Graliście w flashowego Dragona? http://www.dragonagejourneys.com Dzięki zrobieniu paru questów i odpowiedziom na ankiety można na przyszłość odblokować sobie parę itemów w DA:O - kupić preorder żeby dostać super pierścionek - wpisać magiczne kody żeby dostać zbroje - kupić questy za 10 dolarów -podskoczyć 500 razy żeby dostać 200 golda nie przeszkadza wam to? ja właśnie z tego powodu kompletnie zrezygnowałem z dragon age'a. niby powrót do korzeni, do baldura, a tu numery najniższych lotów. |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 24.10.2009, 23:05 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #20 ] keeveek1: Nie, dopóki za nic nie płacę. Gram sobie w fajną (nawet) flashową gierkę, a przy okazji odblokowuję sobie jakieś tam itemki. Nie zamierzam nigdy dokładać pieniędzy do zakupionej gry (dlatego nie gram np. w WoWa). nie przeszkadza wam to? |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||