Forum dyskusyjne: Dragon Age - temat ogólny

Przejdź do strony: 1 2 ... 72 (ostatnia)
Dragon Age - temat ogólny
Autor posta Treść posta  
wiem że wymagania DA podane są na wielu portalach lecz ja wole się upewnić zanim kupie pełną wersje. Spełniam wszystkie wymagania poza jednym, otóż mam WinXP z SP2 a powinien być SP3, lecz edytor postaci zainstalował się i działa bez problemu. Na wielu forach i portalach łącznie z DA i BioWare forum wyczytałem że edytor ma te same wymagania co DA i Ze jeśli jedno działa to działać będzie też drugie.Więc chciałem się dowiedzieć ile jest w tym prawdy i czy powinienem przejmować się tym SP3 jeśli edytor działa?

PS:Sorry za Noobiaste pytanie lecz nie lubię wydawać dużej kasy na gry nie mając pewności że będą działać.

PS2:Z góry dziękuje za poświęcony czas i każdą sensowną próbę rozwiania moich wątpliwości. :D

Zainstaluj sobie sp3, jesli w wymaganiach min jest sp3 to znaczy ze masz to miec i jezeli cos ci nie bedzie banglac to tylko i wylacznie twoja wina.  
Ogólnie jest tak, że gra powinna być uruchamiana na konfiguracji spełniającej wymagania podane przez producenta/wydawcę. Nie znaczy to, że nie uruchomi się na takiej, która wymagań nie spełnia. Jednak w razie problemów pierwsze o co zostaniesz poproszony to prawdopodobnie właśnie zainstalowanie SP3 (jeśli pozostałe elementy będą spełniać wymagania).

jaki jest problem w zainstalowaniu SP3?  
Jaki problem?
Np. niekompatybilność z Windowsem z second-handu.
(z braku kasy na wersje pudełkową)
Dodatkowo napisałem że edytor postaci działa, wiele innych gier wymagających SP3 również(GTA4, ME2, Wolfenstein itp).
Dlatego prosiłem o zweryfikowanie wiadomości o identycznych wymaganiach edytora i wersji full, ale widzę że nie wszyscy zrozumieli.

Reasumując: czy jeśli edytor postaci zainstalował się i działa bez problemu to będzie tak samo z wersją full (jak piszą różne serwisy)??

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #4 ]

keeveek1:
jaki jest problem w zainstalowaniu SP3?
Jak się nie ma pieniędzy to ma się problem z instalowaniem SP-ków.
(I stać mnie na jedną grę rocznie dlatego zawsze dokładnie sprawdzam czy będzie działać, więc nawet nie myśl żeby komentować mnie w stylu "Zamiast gier kup Windows-a" bo w oryginalnym poście prosiłem o dojrzałe komentarze)

PS:W poście wyżej popełniłem błąd, oczywiście chodziło o ME 1 a nie 2.

eee a co za problem jest z sp3 na xp znalezionym na ulicy? przeciez nie ma zdanego, pierwsze slysze..  
Zassałem ten edytor postaci i dzisiaj po pracy sie pobawię (o ile odpali na moim sprzęcie, bo jeszcze nie próbowałem).
--> Xizor23
SP3, jak i każdy inny, instaluje sie bajecznie prosto klikając na ikonkę instalatora i postępując zgodnie z instrukcjami (tak jak m.in. w każdej grze). Ale to, że masz pirata chyba szybko usunie Cię z tego forum.

Wersja Windowsa XP SP3 niesprawdzająca autentyczności systemu jest dostępna w sieci od dawien dawna , była też dołączana do polskich czasopism komputerowych (jest w pełni legalna)  

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #10 ]

keeveek1:
Wersja Windowsa XP SP3 niesprawdzająca autentyczności systemu jest dostępna w sieci od dawien dawna , była też dołączana do polskich czasopism komputerowych (jest w pełni legalna)
Wiesz, mam mnóstwo płyt CD i DVD dołaczanych do czasopism komputerowych i jakoś nie przypominam sobie, aby dołaczono do któregokolwiek wersję Windowsa XP SP3. Może podasz tytuł i numer takiego pisma? Jak mi się wydaje, kupuję i czytam wszystkie dostępne: Chip, PCWorld, CDAction, Enter (tak, wychodzi dalej) KomputerŚwiat (+ Ekspert i Niezbędnik) PCFormat (Next ma, hmmm, trudności).
To, że coś można ściągnąć z sieci, nie znaczy, że jest to legalne.

Źle mi się powiedziało. Nie windowsa tylko service pack 3., który nie sprawdza legalności systemu.  
Zainstalowałem i nawet mi poszło :)
Cóż z tego, jak nawet minuty demka nie było, a stworzenie postaci, to żadna frajda jak nie można nią pograć...

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #12 ]

keeveek1:
Źle mi się powiedziało. Nie windowsa tylko service pack 3., który nie sprawdza legalności systemu.
No to ja mam service pack 1, który nie sprawdza legalności systemu (i to bezpośrednio od Microsoftu!), takiż sam service pack 2, dołaczony do któregoś z pism (ale i tak ich nie używam, bo reinstaluję system z egzemplarza ze zintegrowanymi service packami 1 i 2) i chyba service pack 3 (tego już nie chce mi się sprawdzać, bo system ściąga poprawki automatycznie)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #13 ]

Abi_Dalzim:

Cóż z tego, jak nawet minuty demka nie było, a stworzenie postaci, to żadna frajda jak nie można nią pograć...
Ja na PGA miałem okazję chwilę pograć i przyznam szczerze gra zapowiada się ciekawie. Gra jest w stylu point & click, czyli jak baldury i neverwinter, z tego co widziałem czeka nas sporo rozmów. Premiera za kilka dni będzie w co grać;-)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #15 ]

Stfforex:
Premiera za kilka dni będzie w co grać;-)
Ja niestety będę musiał poczekać, bo kupno nowego komputera oddala się do przyszłego roku :(
Risen I Dragon Age są w 100% w moich planach zakupowych. No i Diablo 3, ale na to to będę musiał troche poczekać.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #16 ]

Abi_Dalzim:
No i Diablo 3, ale na to to będę musiał troche poczekać.
Na to jeszcze pewnie zdecydowanie poczekasz ;P Znając blizzarda potrwa to kilka lat;-)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #17 ]

Stfforex:
Na to jeszcze pewnie zdecydowanie poczekasz ;P Znając blizzarda potrwa to kilka lat;-)
Liczę na drugą połowę 2011 roku. A Dragon Age i Risena kupię zaraz jak nowy komp pojawi się na moim biurku :)

Graliście w flashowego Dragona?
http://www.dragonagejourneys.com
Dzięki zrobieniu paru questów i odpowiedziom na ankiety można na przyszłość odblokować sobie parę itemów w DA:O

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #19 ]

Abi_Dalzim:
Graliście w flashowego Dragona?
http://www.dragonagejourneys.com
Dzięki zrobieniu paru questów i odpowiedziom na ankiety można na przyszłość odblokować sobie parę itemów w DA:O
O boże... kiedyś wystarczyło grę kupić, teraz trzeba:

- kupić preorder żeby dostać super pierścionek
- wpisać magiczne kody żeby dostać zbroje
- kupić questy za 10 dolarów
-podskoczyć 500 razy żeby dostać 200 golda

nie przeszkadza wam to?

ja właśnie z tego powodu kompletnie zrezygnowałem z dragon age'a.

niby powrót do korzeni, do baldura, a tu numery najniższych lotów.

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #20 ]

keeveek1:
nie przeszkadza wam to?
Nie, dopóki za nic nie płacę. Gram sobie w fajną (nawet) flashową gierkę, a przy okazji odblokowuję sobie jakieś tam itemki. Nie zamierzam nigdy dokładać pieniędzy do zakupionej gry (dlatego nie gram np. w WoWa).

Przejdź do strony: 1 2 ... 72 (ostatnia)