Forum dyskusyjne: Dragon Age - temat ogólny
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
keeveek1 (Giermek) 25.10.2009, 00:02 |
czyli nie zaliczysz wielu questów z płatnego DLC do dragon age'a.... poza tym trzeba było kupić grę w preorderze żeby dostać dwa pierścionki ja bym miał na twoim miejscu poczucie posiadania gry niekompletnej... |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 25.10.2009, 06:52 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #22 ] keeveek1: No coś Ty :)czyli nie zaliczysz wielu questów z płatnego DLC do dragon age'a.... poza tym trzeba było kupić grę w preorderze żeby dostać dwa pierścionki ja bym miał na twoim miejscu poczucie posiadania gry niekompletnej... Te pierścionki nie są jakieś megawypasione żeby o nie rwać włosy z głowy. A poza tym DA zapowiada się na bardzo dobrą grę, a jeszcze jak będzie choć zbliżona klimatem i grywalnością do Baldurów, to biorę w ciemno. Nawet bez bonusowych pierścionków. |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 25.10.2009, 10:28 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #23 ] Abi_Dalzim: Dokładnie to tylko pierdółka która się przyda na początku trochę, potem przecież i tak nie będzie się nosić takiego złomu;-)
No coś Ty :) Te pierścionki nie są jakieś megawypasione żeby o nie rwać włosy z głowy. |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 25.10.2009, 12:30 |
Ale tu nie chodzi o to. Tu chodzi o to, że kupujesz grę, a się okazuje że nie ma w niej kilku rzeczy. Kilka lat temu byłoby to nie do pomyślenia. Teraz za questy trwające 45 minut trzeba płacić 10 dolarow - kiedyś za dodatek do Icewind Dale (Trials of luremaster) trwający jakieś 4 godziny nie płaciło się NIC Teraz promocja i marketing są ważniejsze od samego produktu, a ja nie mam zamiaru w tym uczestniczyć |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 25.10.2009, 20:56 |
Jej jakie wybrakowane gry? Bo jednej misji jakiejś dodatkowej mieć nie będziesz? Jeśli są takie jak w Mass Effect to zupełnie można je sobie darować. Sama gra ma mi starczyć na dziesiątki godzin, brak jakiejś dodatkowej misji mi nie razi. Bo 1001 w stare RPG grać nie będę. | |
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 25.10.2009, 21:58 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #26 ] Stfforex: Fakt. Jeżeli spełnią się obietnice (powrót do Baldurów), to misji będzie multum. Brak jaiejś jednej nie będzie takim znaczącym ubytkiem aby z gry rezygnować.Sama gra ma mi starczyć na dziesiątki godzin, brak jakiejś dodatkowej misji mi nie razi. |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 25.10.2009, 23:10 |
Ja się dawno przeistoczyłem ze zwykłego gracza w kolekcjonera - kiedy kupuję dany tytuł, to muszę mieć wszystkie dodatki do niego, inaczej nie dotknę - dlatego uwielbiam wszelkiego rodzaju antologie, złote edycje i tym podobne dyrdymały. teraz jednak tworcy jeszcze bardziej utrudniają mi życie i każą kupować dodatki w formie elektronicznej... podobno questy do dragon age'a mają wychodzić przez jakieś kilkadziesiąt tygodni i każdy oferować około godzinę gry. poza tym w grę wchodzą nowe przedmioty i NPC. Dla mnie to dużo. Na Fallouta 3 też czekam aż go wydadzą ze wszystkimi dodatkami na PC (ale coś się doczekać nie mogę) |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 25.10.2009, 23:15 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #28 ] No cóż, ja trochę podzielam też Twoje zdanie, ale już dawno nie grałem jakiegoś dobrego (nowego - bo ostatnio Fallouty mnie naszły) eRPeGa, ża jak tylko kupię w końcu nowego kompa, to DA zaraz na nim zagości. I nie ważne czy będą do niego jakieś płatne questy, bo ja ich nie kupię. Będę się cieszył trochę okrojoną grą, ale ważne, że będę się cieszył ;) |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 25.10.2009, 23:31 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #28 ] keeveek1: Podobno? A może źródło tego info? Mają być dodatki wydane czy Questy? Nie chce mi się wierzyć że wydadzą kolejnych 20 ;p
podobno questy do dragon age'a mają wychodzić przez jakieś kilkadziesiąt tygodni i każdy oferować około godzinę gry. poza tym w grę wchodzą nowe przedmioty i NPC. Dla mnie to dużo. ) |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 25.10.2009, 23:33 |
nie wiem czy tu można dawać linki do innych serwisów, myślałem jednak że rozmawiam z ludźmi którzy siedzą w temacie :P http://www.gamezilla.pl/content/dlc-wedlug-biow...dragon-age radzę zwrócić uwagę na pełen erpegowego klimatu smaczek pod tytułem: Cytat: w wolnym przekładzie:W pewnym momencie spotka bowiem w grze handlarza, który opowie swoją historię. Jedną z opcji dialogowych będzie zakup ? z poziomu gry ? DLC. Gracz będzie mógł więc zdecydować, czy historia podoba mu się i czy chce ją poznać gimme 10 dollars via pay pal and Ill show ya somethin', stranger |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 26.10.2009, 02:13 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #31 ] Zależy ile tych dodkowych DLC wyjdzie. Nie mniej podstawowa gra nie będzie raczej zbyt skromna więc nie mam obaw i paniki, a dodatki jesli się kupi to tylko jak wyjdą w paczce razem. Z jednej strony fajnie że chcą rozwijać grę przez co ją ulepszać, z drugiej szkoda że planują wywawanie kilku dodatków. |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 26.10.2009, 08:09 |
Tylko że te dodatki to jedynie próba wyłudzenia kasy z graczy. Najgorsze co zrobiono do tej pory w grach to właśnie DLC Najlepszym przykładem jest Prince of Persia. Tylko na konsolach można było ściągnąć PŁATNY dodatek w którym jest ZAKOŃCZENIE gry. Tak, zakończenie bez dodatku było kompletnie niejasne, dopiero dodatek zamykał wszystkie wątki (a trwał jakąś godzinę) nie lubię tego :P prawie każda gra ma teraz jakieś DLC |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 26.10.2009, 19:02 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #33 ] keeveek1: Oooo, właśnie przeczytałem, że pierwszym takim płatnym cosiem ma być skrzynka na itemy :/Tylko że te dodatki to jedynie próba wyłudzenia kasy z graczy. Inaczej nie będzie można składować i kolekcjonować nadmiaru sprzętu. Masakra.... |
|
offline |
||
KrzysztofMarek (Lord) 26.10.2009, 19:28 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #34 ] Abi_Dalzim: Zatem zaprotestuję w jedyny dostępny mi sposób. Nie kupię premierowego wydania gry i zaczekam, aż stanieje. O ile oczywiście w ogóle kupię.
/.../ Oooo, właśnie przeczytałem, że pierwszym takim płatnym cosiem ma być skrzynka na itemy :/ /.../ |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 27.10.2009, 07:18 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #34 ] Abi_Dalzim: Bez "jaj";) Napisałeś to serio? Jesli tak to już nie jest śmieszne;-)
Oooo, właśnie przeczytałem, że pierwszym takim płatnym cosiem ma być skrzynka na itemy :/ |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 27.10.2009, 09:05 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #36 ] Stfforex: Przeczytałem to na gramie:Bez "jaj";) Napisałeś to serio? Jesli tak to już nie jest śmieszne;-) http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=17694&pid=564 Napisane przez użytkownika, który chyba by sobie jaj nie robił :) A potem sam sprawdziłem i looknij tu: http://www.gamikaze.pl/Aktualnosci/Wardens_Keep...n_Age.aspx |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 27.10.2009, 16:41 |
Wydawanie DLC w dniu premiery to jawne plucie graczom w twarz. Kupujecie wersję podstawową, a jak chcecie wersję premium dokupcie dodatki dostępne od zaraz. Kosztować na Xa mają 560 punktów? To mniej więcej 20zł. Ja rozumiem dodatki takie że dodadzą sporo i to jakiś czas po premierze. A nie że kupuję grę i już mogę dodatki kupić, jawne naciąganie na kasę. Bardzo mi panowie z EA podpadli. |
|
offline |
||
keeveek1 (Giermek) 27.10.2009, 17:26 |
Stifforex, ale można w polsce korzystać legalnie z xbox live? chyba nie. a wydawanie dodatków w dniu premiery to tak, plucie w twarz - wcześniej takie coś znalazłoby się na płytce z grą - teraz musisz za to płacić, a te dodatki byłyp rzecież gotowe przed premierą gry! ba, kolejny przykład: batman arkham asylum - dlc wprowadza dodatkowe mapy do trybu wyzwań. Jestem święcie przekonany, ze te mapy miały się znaleźć w podstawowej wersji gry, ale przyszedł producent, kazał je wyciąć i wrzucić jako DLC. kpina. nie rozumiem dlaczego niektórzy tego nie widzą. |
|
offline |
||
Stfforex (Lord) 27.10.2009, 23:18 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #39 ] keeveek1: O to mi właśnie chodzi, to jakaś paranoja. Dodatki pól roku po wydaniu gry rozumiem, ale w dniu premiery to jak kupowanie 4 kanap i 2 lodówek do simsów, potem dwa nowe stroje i jeden nowy telewizor. Mam nadzieję że EA za taką politykę będzie miało problemy, bo takie pijawki to najgorsze co może spotkać rynek gier.
ale przyszedł producent, kazał je wyciąć i wrzucić jako DLC. kpina. . |
|
offline |
||
Abi_Dalzim (Lord) 28.10.2009, 20:20 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #40 ] Stfforex: Nie sądzę, aby tak dużo osób zdecydowało się nie kupić Dragon Age, aby wywarło to jakieś wrażenie da EA. Ja zamierzam (na razie nie teraz, ale jednak) kupić DA, ale z płatnych DLC nie będę korzystał. Mam nadzieję że EA za taką politykę będzie miało problemy, bo takie pijawki to najgorsze co może spotkać rynek gier. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||