Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Dragon Age - temat ogólny

Przejdź do strony: 1 2 3 ... 72 (ostatnia)
Dragon Age - temat ogólny
Autor posta Treść posta  
czyli nie zaliczysz wielu questów z płatnego DLC do dragon age'a....

poza tym trzeba było kupić grę w preorderze żeby dostać dwa pierścionki

ja bym miał na twoim miejscu poczucie posiadania gry niekompletnej...

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #22 ]

keeveek1:
czyli nie zaliczysz wielu questów z płatnego DLC do dragon age'a....
poza tym trzeba było kupić grę w preorderze żeby dostać dwa pierścionki
ja bym miał na twoim miejscu poczucie posiadania gry niekompletnej...
No coś Ty :)
Te pierścionki nie są jakieś megawypasione żeby o nie rwać włosy z głowy. A poza tym DA zapowiada się na bardzo dobrą grę, a jeszcze jak będzie choć zbliżona klimatem i grywalnością do Baldurów, to biorę w ciemno. Nawet bez bonusowych pierścionków.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #23 ]

Abi_Dalzim:

No coś Ty :)
Te pierścionki nie są jakieś megawypasione żeby o nie rwać włosy z głowy.
Dokładnie to tylko pierdółka która się przyda na początku trochę, potem przecież i tak nie będzie się nosić takiego złomu;-)

Ale tu nie chodzi o to. Tu chodzi o to, że kupujesz grę, a się okazuje że nie ma w niej kilku rzeczy. Kilka lat temu byłoby to nie do pomyślenia. Teraz za questy trwające 45 minut trzeba płacić 10 dolarow - kiedyś za dodatek do Icewind Dale (Trials of luremaster) trwający jakieś 4 godziny nie płaciło się NIC

Teraz promocja i marketing są ważniejsze od samego produktu, a ja nie mam zamiaru w tym uczestniczyć

Jej jakie wybrakowane gry? Bo jednej misji jakiejś dodatkowej mieć nie będziesz? Jeśli są takie jak w Mass Effect to zupełnie można je sobie darować. Sama gra ma mi starczyć na dziesiątki godzin, brak jakiejś dodatkowej misji mi nie razi. Bo 1001 w stare RPG grać nie będę.  

To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #26 ]

Stfforex:
Sama gra ma mi starczyć na dziesiątki godzin, brak jakiejś dodatkowej misji mi nie razi.
Fakt. Jeżeli spełnią się obietnice (powrót do Baldurów), to misji będzie multum. Brak jaiejś jednej nie będzie takim znaczącym ubytkiem aby z gry rezygnować.

Ja się dawno przeistoczyłem ze zwykłego gracza w kolekcjonera - kiedy kupuję dany tytuł, to muszę mieć wszystkie dodatki do niego, inaczej nie dotknę - dlatego uwielbiam wszelkiego rodzaju antologie, złote edycje i tym podobne dyrdymały.

teraz jednak tworcy jeszcze bardziej utrudniają mi życie i każą kupować dodatki w formie elektronicznej...

podobno questy do dragon age'a mają wychodzić przez jakieś kilkadziesiąt tygodni i każdy oferować około godzinę gry. poza tym w grę wchodzą nowe przedmioty i NPC. Dla mnie to dużo.

Na Fallouta 3 też czekam aż go wydadzą ze wszystkimi dodatkami na PC (ale coś się doczekać nie mogę)

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #28 ]

No cóż, ja trochę podzielam też Twoje zdanie, ale już dawno nie grałem jakiegoś dobrego (nowego - bo ostatnio Fallouty mnie naszły) eRPeGa, ża jak tylko kupię w końcu nowego kompa, to DA zaraz na nim zagości. I nie ważne czy będą do niego jakieś płatne questy, bo ja ich nie kupię. Będę się cieszył trochę okrojoną grą, ale ważne, że będę się cieszył ;)

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #28 ]

keeveek1:

podobno questy do dragon age'a mają wychodzić przez jakieś kilkadziesiąt tygodni i każdy oferować około godzinę gry. poza tym w grę wchodzą nowe przedmioty i NPC. Dla mnie to dużo.
)
Podobno? A może źródło tego info? Mają być dodatki wydane czy Questy? Nie chce mi się wierzyć że wydadzą kolejnych 20 ;p

nie wiem czy tu można dawać linki do innych serwisów, myślałem jednak że rozmawiam z ludźmi którzy siedzą w temacie :P

http://www.gamezilla.pl/content/dlc-wedlug-biow...dragon-age

radzę zwrócić uwagę na pełen erpegowego klimatu smaczek pod tytułem:
Cytat:
W pewnym momencie spotka bowiem w grze handlarza, który opowie swoją historię. Jedną z opcji dialogowych będzie zakup ? z poziomu gry ? DLC. Gracz będzie mógł więc zdecydować, czy historia podoba mu się i czy chce ją poznać
w wolnym przekładzie:

gimme 10 dollars via pay pal and Ill show ya somethin', stranger

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #31 ]

Zależy ile tych dodkowych DLC wyjdzie. Nie mniej podstawowa gra nie będzie raczej zbyt skromna więc nie mam obaw i paniki, a dodatki jesli się kupi to tylko jak wyjdą w paczce razem. Z jednej strony fajnie że chcą rozwijać grę przez co ją ulepszać, z drugiej szkoda że planują wywawanie kilku dodatków.

Tylko że te dodatki to jedynie próba wyłudzenia kasy z graczy. Najgorsze co zrobiono do tej pory w grach to właśnie DLC

Najlepszym przykładem jest Prince of Persia. Tylko na konsolach można było ściągnąć PŁATNY dodatek w którym jest ZAKOŃCZENIE gry. Tak, zakończenie bez dodatku było kompletnie niejasne, dopiero dodatek zamykał wszystkie wątki (a trwał jakąś godzinę)

nie lubię tego :P prawie każda gra ma teraz jakieś DLC

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #33 ]

keeveek1:
Tylko że te dodatki to jedynie próba wyłudzenia kasy z graczy.
Oooo, właśnie przeczytałem, że pierwszym takim płatnym cosiem ma być skrzynka na itemy :/
Inaczej nie będzie można składować i kolekcjonować nadmiaru sprzętu.
Masakra....

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #34 ]

Abi_Dalzim:
/.../ Oooo, właśnie przeczytałem, że pierwszym takim płatnym cosiem ma być skrzynka na itemy :/ /.../
Zatem zaprotestuję w jedyny dostępny mi sposób. Nie kupię premierowego wydania gry i zaczekam, aż stanieje. O ile oczywiście w ogóle kupię.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #34 ]

Abi_Dalzim:

Oooo, właśnie przeczytałem, że pierwszym takim płatnym cosiem ma być skrzynka na itemy :/
Bez "jaj";) Napisałeś to serio? Jesli tak to już nie jest śmieszne;-)

To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #36 ]

Stfforex:
Bez "jaj";) Napisałeś to serio? Jesli tak to już nie jest śmieszne;-)
Przeczytałem to na gramie:
http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=17694&pid=564
Napisane przez użytkownika, który chyba by sobie jaj nie robił :) A potem sam sprawdziłem i looknij tu:
http://www.gamikaze.pl/Aktualnosci/Wardens_Keep...n_Age.aspx

Wydawanie DLC w dniu premiery to jawne plucie graczom w twarz. Kupujecie wersję podstawową, a jak chcecie wersję premium dokupcie dodatki dostępne od zaraz. Kosztować na Xa mają 560 punktów? To mniej więcej 20zł.
Ja rozumiem dodatki takie że dodadzą sporo i to jakiś czas po premierze. A nie że kupuję grę i już mogę dodatki kupić, jawne naciąganie na kasę. Bardzo mi panowie z EA podpadli.

Stifforex, ale można w polsce korzystać legalnie z xbox live? chyba nie.

a wydawanie dodatków w dniu premiery to tak, plucie w twarz - wcześniej takie coś znalazłoby się na płytce z grą - teraz musisz za to płacić, a te dodatki byłyp rzecież gotowe przed premierą gry!

ba, kolejny przykład: batman arkham asylum - dlc wprowadza dodatkowe mapy do trybu wyzwań. Jestem święcie przekonany, ze te mapy miały się znaleźć w podstawowej wersji gry, ale przyszedł producent, kazał je wyciąć i wrzucić jako DLC. kpina.

nie rozumiem dlaczego niektórzy tego nie widzą.

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #39 ]

keeveek1:
ale przyszedł producent, kazał je wyciąć i wrzucić jako DLC. kpina.
.
O to mi właśnie chodzi, to jakaś paranoja. Dodatki pól roku po wydaniu gry rozumiem, ale w dniu premiery to jak kupowanie 4 kanap i 2 lodówek do simsów, potem dwa nowe stroje i jeden nowy telewizor. Mam nadzieję że EA za taką politykę będzie miało problemy, bo takie pijawki to najgorsze co może spotkać rynek gier.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Stfforex" [ post #40 ]

Stfforex:
Mam nadzieję że EA za taką politykę będzie miało problemy, bo takie pijawki to najgorsze co może spotkać rynek gier.
Nie sądzę, aby tak dużo osób zdecydowało się nie kupić Dragon Age, aby wywarło to jakieś wrażenie da EA. Ja zamierzam (na razie nie teraz, ale jednak) kupić DA, ale z płatnych DLC nie będę korzystał.

Przejdź do strony: 1 2 3 ... 72 (ostatnia)