Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Dragon Age - temat ogólny

Przejdź do strony: 1 ... 70 71 72 (ostatnia)
Dragon Age - temat ogólny
Autor posta Treść posta  

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #1402 ]

Również nie robi różnicy.

Do Solostran i TwardkySlovian:
Dzięki za odpowiedzi. Zatem DA2 znakomicie stwarza iluzję tego, że nasze wybory mają wpływ na historię :-) Zobaczymy co będzie dalej.

BTW: Bardzo podobała mi się część opowieści Varrika w chwili wejścia do domu brata (w ramach akcji odwetowej za pozostawienie na Głębokich Ścieżkach). Varrik jest niczym Jaskier w Wiedźminie :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #1402 ]

Spoiler
procek225:
Jeszcze większy SPOILER
TwardkiSlovian:
Wielki gruby spoiler:

Niezaleznie czy pojdziesz do wuja czy do Gascarda niestety matka Hawka zginie.
A jeśli Gascarda Dupuisa zostawię przy życiu (tzn. nie podejmę walki)? W piwnicy kuźni była też ta kobieta, która miała być przynętą. A ja Gascarda zarypałem tak dla pewności.
Ja zostawilem Gascarda przy zyciu i przekonalem go, zeby porzucil nekromancje.
Napisal mi potem list, ze dziekuje i wyslal pare zlotych :) Chlopak byl uczniem tego dziada nekromanty ale niewinnym.

Przy niektorych questach DA 2 faktycznie robi iluzje wyboru a przy niektorych sa faktycznie konsekwencje. Jak naprzyklad w tym czy zostawic czy zabrac Bethany.

Co do Varrica to byl troche jak Scarface. Brakowalo tylko, zeby powiedzial "Say hello to Bethany" :D

a ja właśnie wygralem DA2 w konkursie :D  

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #1406 ]

keeveek1:
gratulacje :) milego grania

To jest odpowiedź na post użytkownika "keeveek1" [ post #1406 ]

keeveek1:
Myślę, że będziesz zadowolony :)

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #1405 ]

TwardkiSlovian:
Grałeś tyle razy, czy wyczytałeś na forach/stronach o wariantach rozwiązań po ukończeniu 1 raz?

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #1409 ]

procek225:
TwardkiSlovian:
Grałeś tyle razy, czy wyczytałeś na forach/stronach o wariantach rozwiązań po ukończeniu 1 raz?
W necie sprawdzalem tylko czy matke Hawkea da sie uratowac idac z wujem. Reszte wiem poprostu bo grasz inaczej niz ja :D Wogole nie wiedzialem, ze Bethany ginie jak sie ja zabierze ze soba.

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #1410 ]

TwardkiSlovian:

W necie sprawdzalem tylko czy matke Hawkea da sie uratowac idac z wujem. Reszte wiem poprostu bo grasz inaczej niz ja :D Wogole nie wiedzialem, ze Bethany ginie jak sie ja zabierze ze soba.
Jest dramatyczna scena: końcówka wyprawy wszyscy już szczęśliwi a tutaj nagle Bethany upada i robi się granatowa. Okazuje się, że dopadła ją ta sama zaraza co templariusza Wesleya. Resztę możesz sobie dopowiedzieć. Pełen dramatyzm :P.

A jak już spoilerujemy:
Poszedłeś z Isabelle odzyskac artefakt, czy z Aveliną do obozu od razu?
i czy jeśli z Isabelle to w dialogu przed ostatnią walką pozwoliłeś jej księgę zatrzymać czy nie?

Ja poszedłem z Isa i nakazałem jej oddanie księgi. Ona uciekła a później po pięknej rozmowie z Qunari (w obozie) rozpętała się wojna.
- Co ty byś zrobił Hawke na moim miejscu
- Nie wydałbym ich...
(to się nazywa dyplomacja :P )
Zmierzam do pytania: Udało ci sie to pokojowo rozstrzygnac?

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #1411 ]

procek225:
TwardkiSlovian:

Jest dramatyczna scena: końcówka wyprawy wszyscy już szczęśliwi a tutaj nagle Bethany upada i robi się granatowa. Okazuje się, że dopadła ją ta sama zaraza co templariusza Wesleya. Resztę możesz sobie dopowiedzieć. Pełen dramatyzm :P.

A jak już spoilerujemy:
Poszedłeś z Isabelle odzyskac artefakt, czy z Aveliną do obozu od razu?
i czy jeśli z Isabelle to w dialogu przed ostatnią walką pozwoliłeś jej księgę zatrzymać czy nie?

Ja poszedłem z Isa i nakazałem jej oddanie księgi. Ona uciekła a później po pięknej rozmowie z Qunari (w obozie) rozpętała się wojna.
- Co ty byś zrobił Hawke na moim miejscu
- Nie wydałbym ich...
(to się nazywa dyplomacja :P )
Zmierzam do pytania: Udało ci sie to pokojowo rozstrzygnac?
Poszedlem najpierw odzyskac artefakt w nadzieii, ze pokojowe rozwiazanie problemu bedzie mozliwe. Nie pozwolilem jej zatrzymac ale cale szczescie wrocila czego sie nie spodziewalem. Izy oddac nie chcialem , wiec Arichokowi skopalem tylek w pojedynku :P

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #1412 ]

TwardkiSlovian:

Poszedlem najpierw odzyskac artefakt w nadzieii, ze pokojowe rozwiazanie problemu bedzie mozliwe. Nie pozwolilem jej zatrzymac ale cale szczescie wrocila czego sie nie spodziewalem. Izy oddac nie chcialem , wiec Arichokowi skopalem tylek w pojedynku :P
tę część tak samo zagraliśmy.

W razie jakby ktoś nie czytał tematu "Tanie granie":

Dla posiadaczy Dragon Age 2 na dowolną platformę,

Mass Effect 2 na PC przez EADM ZA DARMO

http://www.ppe.pl/news-6812-EA_rozdaje_za_darmo...ect_2.html

Mam zabugowany quest: "Komu potrzebny ratunek" - po przejściu calego okaleczonego wybrzeża znalazłem "przywódcę bandytów", ale nie da się go zaatakować, a on też stoi i sprawia wrażenie jakby go miało nie być. I jak w takich warunkach ratować córkę szlachcica, co?  
i kolejny zawieszony quest: Kwestionowanie wiary (z Andersem w roli głównej).
przestaje to być zabawne...

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #1415 ]

procek225:
Przypomnij mi o co w tym chodzilo prosze. Gralem po angielsku, wiec nie kojarze poki co :)
procek225:
Mam zabugowany quest: "Komu potrzebny ratunek" - po przejściu calego okaleczonego wybrzeża znalazłem "przywódcę bandytów", ale nie da się go zaatakować, a on też stoi i sprawia wrażenie jakby go miało nie być. I jak w takich warunkach ratować córkę szlachcica, co?
Mi tylko ten quest nie dzialal ale nagroda to tak i tak nic specjalnego.

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #1417 ]

TwardkiSlovian:
procek225:
Przypomnij mi o co w tym chodzilo prosze. Gralem po angielsku, wiec nie kojarze poki co :)
Anders napłochał coś u templariuszy. Później był quest z 3 magami, którzy uciekli (nie związany, ale myślę że tylko pozornie) a ich filakteria zostały zniszczone. I po rozwiązaniu tej sprawy pojawia się znowu wezwanie do pogadania z Andersem. Wchodzę do jego siedziby pojawia się znacznik questowy, a on nie chce zacząć normalnej rozmowy, tylko się dymek nad nim pojawia że niby musi się przygotować.

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #1418 ]

procek225:
TwardkiSlovian:
procek225:
Anders napłochał coś u templariuszy. Później był quest z 3 magami, którzy uciekli (nie związany, ale myślę że tylko pozornie) a ich filakteria zostały zniszczone. I po rozwiązaniu tej sprawy pojawia się znowu wezwanie do pogadania z Andersem. Wchodzę do jego siedziby pojawia się znacznik questowy, a on nie chce zacząć normalnej rozmowy, tylko się dymek nad nim pojawia że niby musi się przygotować.
Nie widze rozwiazania do questa ale z czego widze to jeden z tych dialogowych questow do ktorych nagroda jest wylacznie bonus do przyjazni lub rywalizacji. Sprobuj wczytac wczesniejszego savea.

To jest odpowiedź na post użytkownika "TwardkiSlovian" [ post #1419 ]

TwardkiSlovian:

Nie widze rozwiazania do questa ale z czego widze to jeden z tych dialogowych questow do ktorych nagroda jest wylacznie bonus do przyjazni lub rywalizacji. Sprobuj wczytac wczesniejszego savea.
z tym sejwem sobie odpuszczę. Aż tak bardzo mi nie zależy, a nie chce mi się drugi raz przechodzić tych samych motywów. Trochę mi szkoda, bo boję się, że jeśli nie rozwinę tego wątku to nie dowiem się co Anders zmajstrował tam w zakonie ;) (ale nie pisz. może jeszcze coś drgnie wraz z wątkiem głównym).

Skończyłem po stronie magów. To epicka gra była :)  
A ja się zająłem ponownie ME. Miałem ładnego sejwa na 50+, ale mi przepadł, a bez tego nie zagram w ME 2 (ok, można zbudować historyjkę samemu, ale wolę mieć postać już obcykaną no i aczika :) ). Kupię też jakieś DLC. Jeśli chodzi o DA, to wybiorę tylko te z przygodami, ale w ME to mam problem z wyborem.

Warto brać DLC z brońmi i zbrojami czy tylko same przygody? [Wiem, nie na temat, ale...]

Co zaś do DA, to przejdę go później wraz z DLC i kupię tańszą już wtedy część drugą (zakładam, że za niecałe pół roku DA II wejdzie na spokojnie do EACa).

Przejdź do strony: 1 ... 70 71 72 (ostatnia)