Forum dyskusyjne: Mount&Blade Ogniem i mieczem - temat ogólny
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
PatrykKaziu (Paź) 07.12.2009, 13:30 |
Nie wiem, ale aż tak zbugowanej gry nie powinno się wypuszczać, to praktycznie najwcześniejsze beta -.-. Mam nadzieję że szybko się za to wezmą, a nie że wzieli kasę i dowidzenia, mam nadzieję że się nie zawiodę. | |
offline |
||
santos87Wuwua (Paź) 07.12.2009, 14:04 |
Ciekawe kiedy się pojawi pierwszy patch jak myślicie? Mam taką ochotę w to pograć jednak jak tu się wkręcić w grę jak się ma na samym początku 10mln talarów albo jak się dodaje wojska do garnizonu w mieście to wywala grę eh:( |
|
offline |
||
mat_eyo (Paź) 07.12.2009, 14:10 |
Jak dotąd nie ma żadnej oficjalnej informacji w sprawie patcha. Mam nadzieję, że do gwiazdki się z nim wyrobią. | |
offline |
||
radko24 (Paź) 07.12.2009, 14:12 |
Myślę, że CD Projekt powinno się wysilić na wydanie jakiegoś oficjalnego oświadczenia, dotyczącego gry bo jak wszyscy widzimy skala i ilość błędów jest przytłaczająca..... | |
offline |
||
G_S_PattoN (Giermek) 07.12.2009, 14:35 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "mat_eyo" [ post #20 ] mat_eyo: Tego, że jak tylko będzie patch, to go dostaniemy, to jestem pewny.-CDP jako wydawca powinien nam go udostępnić -być może patcha będzie trzeba dostosować do wersji PL] -to jest forum CDP, to oni sprzedali mi grę więc do nich się zwracam Domyślam się też, że w tym wypadku prace nad PL oraz RU wersją idą łeb w łeb, zatem "dostosowywanie" nie będzie konieczne. Chodziło mi tylko o zwrot, który sugerował, że to CDP ma zrobić patcha samodzielnie :D |
|
offline |
||
esehardcore (Paź) 07.12.2009, 14:35 |
Dokładnie już trzy dni minęły a zero informacji. Chyba że sprawa zostanie bezczelnie przemilczana i zapomniana. | |
offline |
||
G_S_PattoN (Giermek) 07.12.2009, 14:36 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "santos87Wuwua" [ post #22 ] santos87Wuwua: Przecież pierwszy patch już jest :-) to ten co ściąga się po zainstalowaniu gry :DCiekawe kiedy się pojawi pierwszy patch jak myślicie? Mam taką ochotę w to pograć jednak jak tu się wkręcić w grę jak się ma na samym początku 10mln talarów albo jak się dodaje wojska do garnizonu w mieście to wywala grę eh:( Zatem, co najwyżej, możemy pytać kiedy pojawi się drugi/kolejny patch. |
|
offline |
||
mat_eyo (Paź) 07.12.2009, 14:43 |
Lub kiedy wyjdzie patch poprawiający, które wprowadził pierwszy patch :D ale tak całkiem poważnie to przydałby się jakiś komunikat ze strony CDP |
|
offline |
||
santos87Wuwua (Paź) 07.12.2009, 14:49 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "G_S_PattoN" [ post #27 ] G_S_PattoN: No fakt. Ale jak tak dalej pójdzie to będzie niekończąca się historia patch za patchem naprawiający błędy patcha wcześniejszego. santos87Wuwua: Przecież pierwszy patch już jest :-) to ten co ściąga się po zainstalowaniu gry :DCiekawe kiedy się pojawi pierwszy patch jak myślicie? Mam taką ochotę w to pograć jednak jak tu się wkręcić w grę jak się ma na samym początku 10mln talarów albo jak się dodaje wojska do garnizonu w mieście to wywala grę eh:( Zatem, co najwyżej, możemy pytać kiedy pojawi się drugi/kolejny patch. Do swiąt nie wytrzymam, ja chce grać:( |
|
offline |
||
PatrykKaziu (Paź) 07.12.2009, 14:59 |
W Czwartek była Premiera, w Piątek, dopiero pierwsze gry podochodziły, A w kolejne dni, nie pracowali, bo wiadomo- wolne. Ale teraz jak już jest dzień roboczy, mogli byc coś napisać ; p | |
offline |
||
Kaczor9339 (Paź) 07.12.2009, 16:47 |
Witam, zacząłem grać w tę niesamowicie zabugowaną grę w dniu jej premiery. Przeraziło mnie to w jaki sposób została ona zrobiona. Czy ktokolwiek ją testował chociaż jeden raz? Strach pomyśleć co by wydano gdyby termin nie był przesówany ze względu na "poprawianie" błędów. Może odrazu dajcie czystą płytkę DVD bo jak dla mnie jest narazie warta dokładnie tyle ile sama gra. Poczynając od tego, że nasza swoboda w świecie została tak ambitnie ograniczona, że nie mamy jej prawie wcale, do tego, nawet nie da się swojej flagi z herbem rodowym wybrać w dalszej części gry. Bugów napotkałem od nieliku, większość była już wymieniona tutaj, więc nie będę dalej pisał. Wysiliłem się i postanowiłem na szybkiego sprawdzić, czy dalej da się jakoś grać czy nadal będzie kiszka... Użyłem paru kodzików i przechodząc kampanię (jeśli da się wogóle tak to nazwać) Rzeczypospolitej natrafiłem na rozmaite rzeczy uprzykrzające nam życie jak tylko się da. SPOILERKI z naszej kampanii, nie chcesz nie czytaj. Poczynając od początku, przesadzonym było to, że ani jeden lord nawet nie ruszył zacnego tyłka by pjść ze mną na Warszawę. U jednego miałem już stosunki na 40 + a nadal mnie olewał... Ciekawym jest też to, że takzwane misje specjalne, to praktycznie 1 misja na początku, by ograbić jakąś wioskę, a potem zawszę mówią mi, że nie mają dla mnie nic... Zwykłe zadania też w magiczny sposób się kończą i nie da się ich dostać więcej, co ciekawe nie od 1 lorda, jak się skończą u jednego, to już nikt inny teżnie ma ich, dziwne prawda? Ok dalej, po zdobyciu warszawy i czymś tam dalej co zrobiłem na szybko, mam zadanie by pomóc pretendentowi do tronu z chantu krymskiego dostać się do władzy, wymuszając na nim obietnicę póżniejszego sojuszu z polską. Nie dość, że generałowie chantu tajemniczo znikają na okres nawet do 20 dni (a gdy się i ch wykończy a któregoś nie ma na mapie świata, bo jest zbugowany, a nie mają już miasta by go odnowić, praktycznie jeśli mamy wybraną opcję wychodzenia z savingiem, to możemy zaczynać kampanię od nowa). Jeśli przebrniemy przez tę masę bugostwa, czeka nas kolejny zawód. Podczas zdobywania chyba 4 miast i wielu twierdz chantu, praktycznie my decydujemy komu co dać radząc pretendentowi. Dajemy mu 1 WIOSKĘ, a potem wszystko możemy posugerować by dał nam... Jedynym skutkiem są b. niskie stusunki z pozostałymi lordami, lecz one wogóle nie wpływają na rozgrywkę. Dalej, zaczynając tę wojnę dla sojuszu Polski, musimy wypowiedzieć posłuszeństwo królowi, co ciekawe nasze stosunki z nim spadają (tak jak z rzeczpospolitą), a na dobitkę po wypełnieniu tego całego zadania, oddania naszych posiadłości chantowi i powrocie do króla, dostajemy śmieszną ilość punktów reputacji i stosunków... Dalsze misje polegają na tym by znów można było dołączyć do polski, bo szlachcice się nie zgadzają na to. Przekonujemy ich, co ciekawe chmielnicki, którego mamy pojmać i przyprowadzić potrafi siedzieć w swoim mieście nawet do 200 dni ... Osobiście mając dość podbiłem miasto (kilka razy, bo ma w końcu 80% szans na ucieczkę) i oddałem go szlachcicowi polskiemu. Porobiłem reszte części tych misji, no i po co to robiliśmy? TAK! by dostać znów 1 wieś którą mieliśmy wtedy. Miasto obiecane nam mamy zdobyć sami. Myślę no ok, to podbijam miasto, a ono stoi sobie i stoi bez właściciela. Myślę - może mam już miasto bo gram na szybkiego na czitach i przez to. No to pozbywam się garnizoniu, o dziwo czekam ponad 300 tur by ktoś zechciał podbić niebronione miasto... No to dalej idę bez posiadłości podbić od zera jakieś miasto by je dostać od króla, a tu ZONG dał je jakiemuś innemu szlachcicowi.... Po tym odechciało mi się grać, podrodze widziałem też praktycznie wszystkie wymieinone tu błędy, sam nie wierzyłem, że można tak wspaniałą grę tak spartolić... Liczyłem na cały miesiąc, może więcej grania w tę grę (bez czitów oczywiście) a tutaj taki zawód... Brawo dla wydawców tylko kasa wam w głowie, już mody graczy są od tego lepsze... Mam tutaj swoje osobiste pytanie do kogoś kto się zna i może mi odpowiedzieć z stu procentową pewnością. Konkretnie: Czy nie umieszczenie na pudełku informacji o ograniczonej ilości aktywacji gry, nie jest naruszeniem praw nabywcy? |
|
offline |
||
G_S_PattoN (Giermek) 07.12.2009, 17:01 |
W sumie chyba masz 12 aktywacji. Samą aktywację zużywasz tylko, jeśli reinstalowałeś system, zmieniłeś kompa, masz 2 systemy na 1 kompie i chcesz mieć grę aktywną na obu. Masz 2 możliwe jednoczesne aktywacje, a klucz możesz zdezaktywować 10 razy. Dla przykładu nowego STALKERa może mieć aktywnego tylko na 1 jednostce (1 systemie - jeśli masz więcej niż 1 w kompie). Deinstalacja gry nie odbiera Ci aktywacji :) Do czasu reinstalacji systemu gra jest ciągle aktywna i możesz ją przeinstalowywać nieskończoną ilość razy. |
|
offline |
||
Hoodinski (Paź) 07.12.2009, 17:06 |
Mam te same radosne objawy- nie dzialajacy battle planner (czyli to co pod backspacem), plus na mapie glownej ciagle przebijaja mi sie artefakty z innych screenow. Prawde mowiac wydaje mi sie takze, ze screen z wybieraniem flagi/ herbu takze sie nie odpala (zauwazylem ze pare razy sie pojawial na ulamek sekundy i znikal). Specsy: Windows 7, GeForce9800GT, 2GB ramu | |
offline |
||
DEDEXUS (Giermek) 07.12.2009, 17:46 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "G_S_PattoN" [ post #32 ] G_S_PattoN: Jeśli na pudełku nie ma nic o skończonym razie aktywacji to możesz reklamować grę.Ponieważ ty tak naprawde gre bardziej wypożyczasz niż kupujesz
W sumie chyba masz 12 aktywacji. Samą aktywację zużywasz tylko, jeśli reinstalowałeś system, zmieniłeś kompa, masz 2 systemy na 1 kompie i chcesz mieć grę aktywną na obu. Masz 2 możliwe jednoczesne aktywacje, a klucz możesz zdezaktywować 10 razy. Dla przykładu nowego STALKERa może mieć aktywnego tylko na 1 jednostce (1 systemie - jeśli masz więcej niż 1 w kompie). Deinstalacja gry nie odbiera Ci aktywacji :) Do czasu reinstalacji systemu gra jest ciągle aktywna i możesz ją przeinstalowywać nieskończoną ilość razy. |
|
offline |
||
PatrykKaziu (Paź) 07.12.2009, 18:04 |
Zgadza się, Co do gry, To racja powinna być to zrobione w taki sposób że jeden CD-KEY można dektywować nieskończoną ilość razy i wiadomo że tylko ten co kupił będzie to używał. Bo tak to jest łamanie prawa, jeśli wziąźć pod uwagę, umowę sprzedaży, to to jest jakaś nie wiem wypożyczenie czy dzierżawa. Gra jest tak zbugowana, że nie wiem, czy warto ją patchować, trzeba by ją chyba od nowa zrobić, Nie wiem mam nadzieję że wydawcy/CD Projekt ( bo nie powinien pozwolić żeby takie gówno wypuścić ), wybrną z tego z twarza.. |
|
offline |
||
G_S_PattoN (Giermek) 07.12.2009, 18:56 |
To musimy zrobić masówkę i zareklamować wszystkie gry zabezpieczone Tages Online i Starforce+ => trochę tego jest :D i każdy wydawca z tego korzysta. Podejrzewam, że za jakiś czas (sporo wcześniej niż zdążymy wykorzystać wszystkie aktywacje) zabezpieczenie zostanie zdjęte - to ostatnio coraz częściej spotykana polityka. |
|
offline |
||
esehardcore (Paź) 07.12.2009, 19:51 |
Zwykły wyzysk szukają jelenia co zainstaluje trzy razy i kupi grę jeszcze raz. | |
offline |
||
PatrykKaziu (Paź) 07.12.2009, 20:04 |
Nie wiem moderator by się chociaż wypowiedział ^^, Może on coś wie jakoś w innych tematach odpisuje, | |
offline |
||
ww3pl Moderator (Lord) 07.12.2009, 20:05 |
To jest odpowiedź na post użytkownika "PatrykKaziu" [ post #38 ] PatrykKaziu: Niestety, na ten temat większej wiedzy nie posiadam. Ale, wkrótce powinien ktoś tutaj zajrzeć.
Nie wiem moderator by się chociaż wypowiedział ^^, Może on coś wie jakoś w innych tematach odpisuje, |
|
offline |
||
esehardcore (Paź) 07.12.2009, 20:06 |
zmowa milczenia ile już tu błędów gry przedstawiliśmy a mimo to żadnej reakcji nic nawet informacji czy poprawka jest przygotowywana | |
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||