Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Ogniem i Mieczem - zgłoszenia problemów (bugów).

Przejdź do strony: 1 2 3 ... 38 (ostatnia)
Ogniem i Mieczem - zgłoszenia problemów (bugów).
Autor posta Treść posta  
Nie ma opcji dialogowej, żeby zostać Szlachcicem.
Guzik 5 to wcale nie wszyscy towarzysze tylko "pozostali". Np wybiorę 4 czyli jazdą i ich skieruję do ataku, a 5 żeby szła za mną to strzelcy i piechota idzie za mną.

[m]

Łał... o 3/4 rzeczy które można zrobić w grze dowiedziałem się z tego forum :) - Bo u mnie nie działają :-(
Ja np. nie mogę: przejmować. Niczego, ani wiosek ani zamków. Że o jakiejkolwiek rozbudowie wiosek czy rekrutacji z nich wojsk nie wspomnę. Nie mogłem przed przyłączeniem się do Radziwiłła, nie mogę po przyłączeniu się (Rzeczypospolita - Buntownicy). Udało mi się ostatnio podbić Połock. Niestety, mimo że garnizon wynosi 0 i teoretycznie, wg. misji fabularnej - powinienem zajmować osady i zamki, nie mogę tego robić. Nigdzie. Do tego po załadowaniu gry moja siła i zręczność wzrosły do 63 :)
Mogę też w kółko rzeczony Połock oblegać (w oknie dialogowym zamku) i w kółko zdobywać po 5 sławy - napsztykałem już tak sobie zdrowo ponad 370... Nie wiedziałem nawet że herb czy nazwę nacji/rodu?)można wybrać O_O

Właściwie to jedyne co mogę to: grabić i plądrować wioski (i zmuszać wieśniaków do oddania zapasów), wchodzić do wiosek, prowadzić walki oraz jeździć z listami. Rekrutować mogę tylko w karczmach i obozach najemników, przy czym koszt rekrutacji w obozach stale rośnie. Doszło do 1145 talarów za JEDNEGO najemnika Polskiego...

Bug znajduje się już w misji treningowej. Jak używać tarczy. Nie mogłem otworzyć drzwi prowadzących na galerię go łucznika. ładowałem kilka razy, zawsze ten sam błąd.

witam. mam dosc nietypowy problem.. po krótkim czasie grania moj oddział zaczyna chorować na rózne choroby...staram sie wyleczyc moich wojaków w karczmie, ale oni znów chorują i tak w kółko... na końcu oddział choruje na przykładowy świerzb, a moi wojacy leczą sie z czerwonki... to wszystko kończy sie na tym ze wszyscy moi ludzie umierają, chociaż mam w drużynie dobrego lekarza  
1.Gra wyskakuje do systemu bez powodu
2.Zadanie we wsi Masłowy Bród jest niewykonalne gdyż:
-po wybraniu opcji złupienia i spalenia wioski pojawia się rozmowa ze starostą wsi
-Nawet jeśli już uda się złupić wioskę to zadanie nie jest ukończone
3.Wyżej wspomniane zadanie albo nie pojawia się wcale albo u kilku szlachciców na raz
4.Po poproszeniu szlachcica o zadanie gdy on odpowiada że nie ma rozkazów wystarczy kilkakrotnie powtórzyć prośbę o zadanie i nagle szlachcic ma już dla nas rozkazy
5.Służę Rzeczpospolitej i gdy przejmuje jakąś wrogą twierdzę to wyskakuje komunikat że nie mogę zająć danego zamku bo nie składałem przysięgi królowi polskiemu
6.Nie można wyleczyć drużyny. Dostaje raport o ŚWIERZBIE w oddziale, zgodnie z zaleceniami spędzam sporo czasu na odpoczynku w mieście i dostaje komunikat "zostałeś wyleczony z...FEBRY!" Mimo że na febrę nikt mi nie chorował... A świerzb jak był tak jest. Sprawdzałem wielokrotnie i zawsze jest to samo nawet mimo kilku tygodni odpoczynku.
7.Często mimo pełni zdrowia wchodząc do walki mam tylko ok 1/4 zdrowia
8.Jeszcze zapomniałem o tym że w obozie najemników jak się wybierze np 10 konnych to następnym razem nie ma już możliwości wyboru typu jednostki. Przy wykupowaniu lepszego sprzętu dla najemników można wielokrotnie kupować TO SAMO wydając spore sumy mimo że jednostka jest już w dany sprzęt wyposażona.

Błędy w fabule dla Rzeczypospolitej cd:

Po zakończeniu zadania z ustanowieniem nowego Chana nie można zrezygnować z przysięgi (brak opcji dialogowej), by wrócić pod sztandary Jana Kazimierza, czy w ogóle, by zostać "wolnym strzelcem". Gracz staje sie niejako "marszałkiem" nowego Chanatu, na konto którego idą od tej pory wszystkie zdobycze...

Ogólne:

Przy wyborze opcji " przekupienia dowódcy i masakry miasta" wrogowie spawnują się na krańcach mapy, za "niewidzialną ścianą" i nie ma możliwości prowadzenia walki.

Wszyscy mówią o przekupieniu strażnika podczas zdobywania miasta - u mnie nie ma nawet takiej opcji dialogowej... nie wiem czy to bug czy szukam nie tam gdzie trzeba...  
U mnie wieś Pochrebyszcze czy jakoś tak działa jak czarna dziura ;) wszystko co tam wejdzie utkwi a samej wsi się nie da się splądrować ani do niej wejść ani zaatakować czegokolwiek co się do niej przyssie  
-Podczas walki czasami wywala do Windowsa
-podczas brania jeńców też czasami, więc przestałem już brać. Nie tylko gdy limit będzie przekroczony.
-Król dał mi "władzę" nad Polską po misji w Częstochowie, ale i tak nie mam żadnej opcji dialogowej, żeby zebrać Szlachtę pod Warszawą.

Misja Częstochowa jest zbugowana.
Poszedłem odbić Cze-we i mi się udało. Potem podczas powrotu do Króla zapisałem grę i skończyłem grać. Po jakimś czasie włączyłem znowu grę, wczytałem i przed Rozmową z Królem(po drodze do Króla) gdy atakowałem Armię Szwedzką(tą dużą 200+) to walczyłem z Nimi w Częstochowie mimo tego, że byłem kilkaset kilka tysięcy kilometrów dalej. W tej Częstochowie nie widać nawet żadnej świątyni ani nic podobnego. Jedynie to co widać to jakiś Młyn pod którym toczy się walka.

Witam,
nigdy wcześniej nie zabierałem głosu na forum, ale tym razem nie wytrzymałem i zalogowałem się. Zalogowałem się bo mnie szlag trafił. Chodzi oczywiście o OiM.
Moja przygoda z tą grą jak narazie kończy się na tym że oddział zaczyna chorować.
Dostaję informację że pomoże odpoczynek lub jakaś laska czy też gość z odpowiednimi umiejętnościami pozwalającymi na uleczenie. Zwerbowałem oboje, siedzę w mieście.
Siedzę i siedzę, odział choruje na świezb , po kilku dniach uleczyli mi świeżb, w oddziale została połowa ludzi. dwie sekundy później info że oddział choruje na febrę, uleczyli mi febrę, oddziału już nie ma, zostali tylko tzw bohaterowie. Dwie sekundy póżnie info,że oddział choruje na czerwonkę, uleczyli mi czerwonkę. Dwie sekundy później zgadnijcie co !?! Tak, tak, oddział choruje na wściekliznę, po kilku dniach dostaję info że oddział został wyleczony z.... febry. Siedziałem miesiąc w mieście, siedziałem drugi i nic czły czas dostawałem info, że oddział jest wyleczony z febry. A wściekliznę jak mieli tak mają.
Wymyśliłem że skoro jest wścieklizna to sprzedałem konie i rozstałem się z "bohaterami". zostałem sam bez konia a wcielkizna jak była tak jest. Czekałem niesiąc i znowu co jakiś czas info że oddział wyleczony z febry... Teraz to się boję wyzdrowieć z tej wścieklizny bo zachoruję na "koklusz" :)) a i tak dalej będzę się leczył z febry. Czy ktoś już miał taki problem ? Czy istnieje jakaś inna możliwość wyleczenia się z chorób ???

Niech poprawią rozdawanie zamków! po podbiciu zamek jest niczyje i tak pozostaje zająłem 6 zamków i dale są niczyje gdy podbijam zamek niema takiego czegoś jak w podstawce prośba do króla o zamek błędy w misjach a i pikinierzy są za silni cała szwedzka armia dysponuje owieli lepszymi żołnierzami bardzo trudno pokonuje armie np 10 pikinierów Szweckich wygrywa ze 50 jady i muszkietu to są jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i proszę dołożyć jakieś normalne misje i które po zakończeniu są zakończone

To jest odpowiedź na post użytkownika "PyjterPL" [ post #14 ]

PyjterPL:
Podczas bitwy wszystkie informacje zostają wyłączone(o doświadczeniu obrażeniach itp) chociaż w ustawieniach figurują jako włączone. Pomaga usunięcie i ponowna instalacja gry gry ale ze względu na ograniczoną liczbę aktywacji nie można tego cały czas robić. Zauważyłem że ten błąd pojawia się mniej więcej w momencie otrzymania zadania żeby bronić Częstochowę przed szwedami.
Można, gdyż odinstalowanie gry nie dezaktywuje jej. Możesz reinstalować ile chcesz - zauważ, że po zainstalowaniu drugim już jej nie aktywujesz.
Dezaktywować możesz sam, a stracić aktywację możesz przez np. sformatowanie dysku bez wcześniejszej dezaktywacji.

To jest odpowiedź na post użytkownika "yahoo91" [ post #24 ]

Za brak kultury możemy się wkrótce >>> na zawsze <<< pożegnać.
Radzę trzymać fason, bo forum to przecież nie psia buda, żeby każdy tak szczekał, hm?

A ja mam taki problem, że w czasie bitwy, gdy naciskam backspace na moment - dosłownie ułamek sekundy pojawia się mini mapka z ustawieniem jednostek i znika.  
Mam wersje najnowsza 1.013 i brak
1. menu bitwy
2.przy zadaniu spotkanie ze szpiegiem nie podana jest lokalizacja gdzie ma byc to spotkanie
narazie tyle ,jak cos jeszcze bedzie to odrazu napisze

Hej,

Dziękuję bardzo za kolejną porcję zgłoszeń.
Dziś wzbogaciłem na ich podstawie bazę producenta.

Mam jednak kilka uwag/próśb:

1. W miarę możliwości rzucajcie okiem, czy błąd nie został już wymieniony przez innego Forumowicza. Jeśli jest, a nie macie szerszego i dokładniejszego opisu, to już go nie wymieniajcie po raz kolejny.

2. Jeśli chcecie wymienić więcej niż 1 błąd, to starajcie się to robić w 1 poście. Lepiej dłużej posprawdzać i dać 1, niż kilka z rzędu.

3. W wątku umieszczajcie tylko błędy i opisy. Wszelkie inne kwestie najlepiej poruszać w innych tematach o OiM.

Tym sposobem spis jest bardziej czytelny.

To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #37 ]

ww3pl:
Za brak kultury możemy się wkrótce >>> na zawsze <<< pożegnać.
Radzę trzymać fason, bo forum to przecież nie psia buda, żeby każdy tak szczekał, hm?
Fason to najpierw muszą trzymać Ci co się zajęli tworzeniem tej gry.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Monck" [ post #34 ]

Monck:

Moja przygoda z tą grą jak narazie kończy się na tym że oddział zaczyna chorować.
Teoretycznie Patch1 miał rozwiązywać problemy z chorobami. Miały one pojawiać się dużo rzadziej, a ich leczenie nie miało być ani kosztowne ani czasochłonne.

Ponieważ jest sporo zgłoszeń, iż mimo poprawek w Patch1 problemy z systemem chorób dalej występują ponownie otworzyłem tenże punkt w bazie producenta.

To jest odpowiedź na post użytkownika "yahoo91" [ post #41 ]

yahoo91:

Fason to najpierw muszą trzymać Ci co się zajęli tworzeniem tej gry.
Prosiłbym jednak o utrzymanie się w ramach tematu.
Został on założony, by skolekcjonować jak największą liczbę błędów - byśmy tym sposobem mogli "wspomóc" producenta uzupełniając bazę bugów.

To jest odpowiedź na post użytkownika "KurdtMk2" [ post #25 ]

KurdtMk2:
Bug znajduje się już w misji treningowej. Jak używać tarczy. Nie mogłem otworzyć drzwi prowadzących na galerię go łucznika. ładowałem kilka razy, zawsze ten sam błąd.
W Twoim wypadku prosiłbym, abyś skontaktował się z Pomocą Techniczną. Wszystko co opisujesz wskazuje na fakt, iż jakaś aplikacja/proces blokuje niemal 100% skryptów gry.

Sam samouczek z tarczą działa prawidłowo na 100%.

kolejna rzecz: gra wypada do windy podczas bitwy w momencie przybycia wsparcia  
Przejdź do strony: 1 2 3 ... 38 (ostatnia)